(P) 8 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării open space

Spațiu aerisit, modern, mobilier în culori deschise, luminoase, televizorul la îndemână și conversațiile cu prietenii sau familia, chiar în timp ce gătești...

(P) 8 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării open space

Conceptul de open space sau spațiu deschis este derivat din ideea de fluiditate și libertate de mișcare mai mare în interiorul unui apartament, specifice unui stil de viață modern. Acest tip de dispunere permite comunicarea mult mai directă și mai rapidă între membrii familiei, activitățile comune de socializare, cele distractive și, în general, interacțiunile fiind mai ușor de realizat.

Dacă dispui de un astfel de apartament sau dorești să îți reconfigurezi spațiul în acest fel, ține cont de avantajele oferite de o astfel de amenajare și nu ezita să o pui în practică. 

Îți oferim, în acest sens, câteva sfaturi pentru amenajarea unei bucătării open space:

 1. Ia în calcul, în primul rând, suprafața de care dispui și ține cont de posibilitatea de mișcare a celor din casă în zona spațiului comun. Deși, probabil, zona bucătăriei va fi mai des utilizată pentru gătit doar de maxim trei membri ai familiei, este important ca în momentul servirii sau chiar pregătirii mesei, accesul la zonele principale să se poată face ușor.
 2. Proiectează amenajarea astfel ca traficul în jurul principalei mese sau a insulei să se facă fără întrerupere, realizând astfel tranziția mai ușoară spre zona de living. Această etapă de configurare este un importantă, fiind de altfel unul dintre principalele beneficii ale unei asemenea dispuneri.
 3. Alege un mobilier unitar pentru zona bucătăriei, adică un singur design și același tip de materiale pentru dulapuri. Cel mai bine vei evidenția insula dacă o alegi dintr-o culoare sau chiar material diferit, de o nuanță tare, în contrast cu restul mobilierului. 
 4. În general, culorile recomandate pentru mobilier sunt gri, bej, alb, alb marmorat, crem, dacă bucătăria este mai mică. Dacă, însă, dispui de un număr mic de piese, poți opta pentru o culoare închisă pentru dulapurile de pe perete, de exemplu albastru regal sau maro wenge. Indiferent de culori, dulapurile trebuie să acopere cât mai bine suprafața peretelui, în special pe înălțime, pentru a nu părea doar un mic set de mobilier pierdut într-un living cu profunzime mai mare.
 5. În funcție de spațiu, poți separa bucătăria de living printr-un mic dulap despărțitor, de înălțime redusă, sau cu o canapea așezată spre zona de socializare. Poți crea acea zonă distinctă cu ajutorul unui covor amplasat fie în fața canapelei, sub măsuța de cafea, dacă livingul e pătrat, fie sub canapea, dacă așezi în stânga ei măsuța sau alt suport pentru cești, ziar sau telecomenzi.
 6. Un accent interesant, dacă dispui de o canapea masivă, cu o formă și culoare bine definite, este să alegi fotoliile din jurul ei cu o textură diferită (formă, culoare sau design). În acest fel, accentul pe fiecare dintre aceste piese de mobilier va fi pus în evidență în mod distinct.
 7. Tot în zona de conversație din living poți amplasa televizorul, fie direct pe peretele din fața canapelei, fie pe o comodă specială pentru acesta.  
 8. Accesorizează cu lampadare moderne: unul înalt, direct de pe podea pentru zona de living și pe cât se poate două sau trei, cu un design special și aflate la o înălțime mai joasă, amplasate deasupra insulei sau a mesei din zona de dining, unde ai nevoie de o iluminare directă. 

Program PRO 2

 • Miercuri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 O noua sansa
  135 min
  14:15 Fara privirea ta
  60 min
  15:15 Camera 309
  60 min
  16:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 O noua sansa
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 O noua sansa
  105 min
  01:45 Iubire ca in filme
  60 min
  02:45 Dincolo de noi
  60 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Iubire ascunsa
  45 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  06:00 Dincolo de noi
  60 min
Modifică setările cookies