Dana Rogoz - vacanta romantica la Lisabona, impreuna cu iubitul ei!

Dana Rogoz, actrita pe care telespectatorii o urmaresc in comedia romantica “Ingerasii”, ACASA, si cea care prezinta emisiunea “De Suflet” la ProTv International, a explorat timp de o saptamana, impreuna cu iubitul ei, Radu Dragomir, orasul Lisabona si imprejurimile lui.

Dana Rogoz - vacanta romantica la Lisabona, impreuna cu iubitul ei!

A fost exact stilul meu de vacanta, foarte activa, in care am mers mult pe jos, cu harta in mina si am descoperit lucruri si locuri minunate. Din acest moment, Portugalia a intrat in top 3 pe lista tarilor pe care le-am vazut. Lisabona, un oras boem cu o atmosfera foarte placuta, m-a cucerit inca din prima zi si am avut senzatia ca pot locui acolo o perioada indelungata de timp”, povesteste Dana.

“Inarmata” cu un ghid “Top 10 Lisabon”, cu informatii adunate de la prieteni si cu o mare dorinta de a descoperi, Dana nu a ratat nicio straduta din Lisabona si nici un loc pitoresc din imprejurimi.

“Este remarcabil faptul ca nici nu iti trebuie o harta, e suficient sa te plimbi si te duc stradutele in zone minunate. Oriunde iesi, vezi ceva frumos si diferit in acelasi timp, fie ca treci pe linga copii care se joaca in zonele pietonale, mici si inguste sau ca ajungi la terase cochete, peste tot urci si cobori, pentru ca toata Lisabona este asezata pe dealuri”. Si pornind de la acest aspect, orasul are o particularite – lifturi stradale, foarte vechi care fac legatura intre strazi, fie pe verticala, fie pe orizontala, iar trei dintre ele arata ca niste tramvaie si au fost contruite intre 1800 si 1900.

Dintre locurile pe care Dana si Radu nu le-au ratat se numara Palatul Sao Jorge, Catedrala Se, zona noua a orasului cu Parcul Naçoes, unde exista al doilea cel mai mare aquarium din lume. Aici, Dana s-a delectat urmarind un adevarat show pe care l-au dat o specie de marmote de apa, care se lasau fotografiate de turisti cu mare placere si unde mai existau multe specii marine, printre care rechini si pisici de mare.

Parasind Lisabona si ajungand in doua statiuni - Cascais si Estoril, cei doi au inchiriat biciclete si peripetiile nu au intarziat sa apara. “Am luam bicicleta in tandem, Radu pedala in fata, eu in spate. Numai ca lui i s-a rupt pedala si practic el doar tinea directia si eu pedalam in continuu. Lumea se oprea, se uita la noi si radea, cred ca eram un spectacol. A fost foarte amuzant”, isi aminteste interpreta personajului Ingrid din “Ingerasii”.

Si pentru ca nu simti Portugalia pana nu traiesti invaluit de acordurile muzicii Fado, Dana a mers in restaurante, unde a inteles de ce se spune ca aceasta muzica se naste din tacere. Pana cand ultima nota din melodie nu se stingea, toata lumea asculta si privea fascinata, fara sa faca nici cel mai mic zgomot, fara sa vorbeasca sau sa manance.

Toti ascultau cu sufletul si de aici i-am cumparat prietenei mele, Adela Popescu, un album al solistului pe care l-am ascultat live, rugandu-l sa ne dea si un autograf pentru Adela,” povesteste Dana.


Program PRO 2

 • Duminică
 • 06:30 Ramai langa mine
  60 min
  07:30 Nu te-am uitat
  90 min
  09:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  10:00 Pecetea iubirii
  90 min
  11:30 Muzica tradarii
  90 min
  13:00 Femeia alege
  60 min
  14:00 Nu te-am uitat
  60 min
  15:00 Ramai langa mine
  60 min
  16:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  17:00 Pecetea iubirii
  60 min
  18:00 Nu te-am uitat
  60 min
  19:00 Femeia alege
  75 min
  20:15 Ramai langa mine
  60 min
  21:15 Dragoste in alb si negru
  75 min
  22:30 Femeia alege
  60 min
  23:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  00:30 Nu te-am uitat
  60 min
  01:30 Ramai langa mine
  60 min
  02:30 Femeia alege
  90 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  05:30 Pecetea iubirii
  60 min
  05:30 END OF THE DAY
  0 min
  06:30 Ramai langa mine
  60 min
Modifică setările cookies