(P) Te poți bucura de beneficiile unui implant dentar indiferent de vârstă! Iată detaliile

Cu toate că medicina dentară a evoluat foarte mult în ultimele decade, igiena orală a persoanelor din țara noastră este într-un declin constant din cauza afecțiunilor provenite din stilul nesănătos de viață.

(P) Te poți bucura de beneficiile unui implant dentar indiferent de vârstă! Iată detaliile

Practic, multe dintre obiceiurile societății moderne conduc la deteriorarea rapidă a dentiției, iar unul dintre cele mai bune răspunsuri ale stomatologiei moderne este reprezentat de implantul dentar.

Unul dintre beneficiile principale pe care le oferă un implant dentar de calitate, după spusele specialiștilor în implantologie din echipa clinicii stomatologice Dental Excellence, este că vei avea în continuare o viață socială activă chiar și atunci când ai ajuns la vârsta bătrâneții. 

Atât din punct de vedere al sănătății fizice, cât și a celei emoționale, persoanele care apelează la tratamentele cu implant dentar pentru a înlocui dinții pierduți sunt într-o stare mai bună, indiferent de vârstă.

 

După ce vârstă nu mai poți accesa un tratament cu implant dentar?

Deși există o presupunere neîntemeiată potrivit căreia implantul dentar nu este o soluție accesibilă persoanelor care au trecut de o vârstă anume, stomatologii afirmă că acest tratament revoluționar are aceeași eficiență atât în cazul tinerilor, cât și în cazul persoanelor mai în vârstă.

Osteoporoza este o afecțiune de sănătate întâlnită la multe persoane de vârsta a treia, însă dacă este tratată corespunzator, această nu va exclude implanturile dentare.

Specialiștii în implantologie afirmă cu încredere că persoanele ce au trecut de vârsta de 80 de ani se pot bucura de acest tratament modern chiar și atunci când țesutul osos în care urmează să fie inserată rădăcina artificială a fost afectat de fenomenul de resorbție.

Tratamentele cu implant dentar permit persoanelor în vârstă să mestece mai bine și să consume o categorie variată de alimente, asigurând corpului nutrienții necesari și evitând apariția problemelor de sănătate ale tractului digestiv. În plus, beneficiarul acestei proceduri medicale moderne poate avea un stil de viață activ, recăpătând trăsăturile naturale ale feței și recâștigând o pronunție corectă a sunetelor.

 

Detaliile perioadei de recuperare

Ideal este ca procedura de inserare a implantului dentar să fie realizată de un chirurg cu experiență în tratarea persoanelor în vârstă. Astfel, vei ști că orice detaliu al stării generale de sănătate este atent analizat și comparat cu alte cazuri similare care au fost finalizate cu succes. Recuperarea în urma procedurii va dura mai puțin decât în situația în care se impune, în prealabil, extracția dentară. 

După operația de inserare a implantului dentar este posibil să sesizezi un mic disconfort în decursul următoarelor 3 până la 5 zile, asemănător inflamării gingiei, însă acest disconfort va fi mult atenuat cu ajutorul medicației pe care medicul implantolog o va prescrie. 

În funcție de situația clinică, specialistul în implantologie poate decide atașarea unei lucrări dentare imediat sau după aproximativ 3 luni, perioadă în care implantul dentar urmează procesul de osteointegrare.

 

Care sunt opțiunile de tratament pe care le oferă implantologia modernă?

Pe lângă implantul dentar de sine stătător, ce are în componență o rădăcină artificială, un bont protetic și o coroană dentară ce imită perfect funcționalitatea și aspectul unui dinte natural sănătos, ai la dispoziție două variante de tratament:

- plasarea a două până la 4 implanturi dentare pe o arcadă, în funcție de numărul de dinți sănătoși care se regăsesc în cavitatea bucală, cu rolul de a susține o proteză detașabilă.

Medicii recomandă această variantă de tratament datorită stabilității crescute față de proteza simplă, a confortului și a funcționalității mult superioare;

- efectuarea unei lucrări fixe cu suport pe implanturi. În acest caz, medicul va insera între 4 și 6 implanturi pe o arcadă, peste care se va atașa o lucrare dentară fixă. Avantajul acestui tip de tratament este stabilitatea incomparabilă a lucrării.

În cazul în care vrei să beneficiezi de cele mai eficiente și sigure tratamente cu implant dentar disponibile în prezent, programează chiar acum o vizită la clinica stomatologică Dental Excellence!

Program PRO 2

 • Vineri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  08:00 Iubire ca in filme
  75 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 Dragoste de garda
  120 min
  14:00 Inima nu cere voie
  60 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 Dragoste de garda
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Dragoste de garda
  105 min
  01:45 Iubire ca in filme
  60 min
  02:45 Dincolo de noi
  60 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  06:00 Dincolo de noi
  60 min