(P) Solnițe și râșnițe recomandate de experți pentru locații HoReCa

Oricât de multe condimente exotice și inedite ar folosi un bucătar, fără elementele de baza, proaspăt râșnițe, nu ar putea ajunge la desăvârșirea rețetelor. Vorbim aici despre acele condimente, nelipsite de la orice masă și anume sare și piper.

(P) Solnițe și râșnițe recomandate de experți pentru locații HoReCa

Specialiștii știu că preparatele vor fi cu mult mai savuroase și mai apreciate, dacă boabele de piper, sau sarea sunt proaspăt râșnițe și corect depozitate. Iată de ce banalele solnite sau râșnițe de sare piper de calitate sunt produse extrem de importante în domeniul HoReCa.

De ce se recomandă condimentele proaspăt măcinate

Motivul pentru care experții bucătari preferă să utilizeze în rețetele lor sarea și piperul proaspăt măcinate este explicat de faptul că acestea, odată ce sunt râșnițe, încep să oxideze și să își piardă savoarea și tăria. Ceea ce înseamnă că ar trebui să se folosească o cantitate mai mare de condimente premacinate, în timp ce, în cazul celor proaspăt râșnițe, va fi nevoie de cantități mai mici. Acest lucru poate însemna economisirea banilor, dar și preparate mai savuroase și mai sănătoase.

Utilizarea unei râșnițe sare piper adaugă clasa și gust alimentelor

Utilizarea regulată a unei râșnițe sare piper pentru sarea grosieră sau boabele de piper, eventual chiar în față clienților, conferă preparatelor o notă suplimentară de clasa și ridică foarte mult standardele pentru pregătirea alimentelor. Măcinarea condimentelor permite eliberarea aromelor, desăvârșind și completând într-un mod spectaculos gustul preparatelor. 

Cum alegem râșnița sare piper

Alegerea unei râșnițe sare piper, deși pare un lucru banal, ascunde câteva secrete de care ar trebui ținut cont. Dotarea bucătăriei cu un set de calitate de râșnițe sare piper este o investiție pe termen lung de care ne vom putea bucură zilnic mulți ani. Dacă veți opta pentru un dispozitiv preumplut, nu veți avea control deplin asupra umidității sau a prospețimii boabelor de piper sau de sare din interior, deci alegeți râșnițe care permit accesul facil la vasul în care se pun boabele de piper sau sarea grunjoasă. De asemenea, țineți cont de finețea cu care doriți să fie râșnițe condimentele, această fiind direct influențată de sistemul de măcinare.

Pe de altă parte, vom avea nevoie și de solnite pentru a permite accesul mai facil la sare, în cazul în care se dorește ajustarea gustului mâncării.

Solniță - diferită de râșnița de sare și piper

Procesul de măcinare a sării este diferit de cel de măcinare a piperului, sarea nefiind compatibilă cu metalul. Deci, dacă vrem o râșnița de sare, sau o solniță, se recomandă să ne orientăm către produse confecționate din ceramică, sticlă sau lemn, și care nu conțîn componente metalice, care vor fi corodate foarte rapid în contact cu sarea. E adevărat că solniță din ceramică nu e la fel de rezistență că cele din oțel inoxidabil, existând posibilitatea spargerii lor, dar sunt mult mai recomandate.

Unele companii oferă solnite cu componente metalice rezistente la coroziune care pot fi eficiente pentru o perioada scurtă, dar nu vor fi la fel de eficiente că cele din ceramică. 

Mai mult, sarea de Himalaya, sarea roz, celtică sau cenușie, pot conține mai multă umiditate și se vor lipi de pereții râșnitei sare piper sau a solnitei. De aceea va fi util să depozităm solniță într-un loc ferit cât mai bine de umiditate.

Program PRO 2

 • Marţi
 • 06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  90 min
  09:15 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  10:15 Pretul dragostei
  90 min
  11:45 Lasa-ma sa zbor - S.1
  135 min
  14:00 Muzica tradarii
  60 min
  15:00 O singura privire
  60 min
  16:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  17:00 Inimi si lacrimi
  60 min
  18:00 Muzica tradarii
  60 min
  19:00 Lasa-ma sa zbor - S.1
  120 min
  21:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  22:00 Pretul dragostei
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Lasa-ma sa zbor - S.1
  120 min
  02:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  03:00 Inimi si lacrimi
  60 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  04:15 Pretul dragostei
  45 min
  05:00 Muzica tradarii
  45 min
  05:45 Inimi si lacrimi
  60 min
  06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min