(P)  Cum prevenim căderea părului 

Pentru a se putea regenera, părul trebuie să piardă până la 100 de fire pe zi, cel puțin. Este necesar acest lucru pentru că firele noi de par să crească la loc, deci nu este un motiv de îngrijorare.

(P) Cum prevenim căderea părului

În plus, orice om se confruntă cu acest proces firesc, indiferent că vorbim despre bărbați sau femei.

Totuși, atunci când dereglările hormonale intră în joc, pot favoriza căderea părului, cea mai bună alternativă în acest caz fiind folosirea unor produse profesionale pentru căderea părului. O altă cauza a căderii excesive a părului este și alimentația nepotrivită, însă factorii de risc sunt numeri. În continuare, am pregătit o lista cu cele mai bune sfaturi pentru a putea preveni căderea părului.

Evita stresul

Chiar dacă nu putem controla perioadele de stes, putem face în așa fel încât acesta să nu ne afecteze atât de tare viață. Organismul are nevoie de orele potrivite de somn pentru a evita stările de neliniște și nervozitate. Toate aceste elemente pot ridică nivelul de stres din organism, motiv pentru care părul poate cădea în cantități enorme, zilnic.

Limitează folosirea produselor de styling

Periile electrice, produsele pentru coafat și mersul la salon sunt micile forme de răsfăț ale oricărei femei, dar ce facem cu părul care cade? Placă de par, ondulatorul și periile electrice reduc rezistență firului de par, iar acesta va cădea mult mai repede. De asemenea, produsele folosite la rădăcina firului de par au că efect, de cele mai multe ori, căderea firelor de par mai slabe. Încearcă să foloseșți produse naturale pentru styling, iar instrumentele de coafat să fie folosite la temperaturi mai mici.

Coafează părul lejer

Dacă obișnuieșți să-ți porți părul strâns în coadă, în momentul în care îl vei desprinde va cădea o cantitate mare de par. De asemenea, numeroase agrafe sau elastice mult prea stramte vor avea același efect. Încearcă să țîi părul desprins sau coafat cât mai lejer.

Aplică mășți de par făcute acasă

Tratamentele pentru par din comerț pot fi costisitoare și de cele mai multe ori nu aduc rezultatele dorite. Cele mai des folosite ingrediente împotriva căderii părului sunt uleiul de ricin, sucul de aloe vera, mierea și avocado. Aplicate pe scalp, acestea au capacitatea de a hrăni firul de par cu vitamine și îi pot oferi un volum natural, dar și un aspect general sănătos.

Adopta o dietă echilibrată

Alimentația sănătoasă previne căderea părului, deoarece o serie de vitamine contribuie la întărirea rădăcinii firului de par. Consumă alimente bogate în vitaminele A, B, C, E, fier, zinc, calciu, magneziu, mangan și potasiu. Sunt ideale pentru menținerea sănătății organismului și a părului. Este indicat să consumi cereale integrale, ouă, soia, nuci, morcovi, mazăre, banane, spanac, carne de peste, pui și vită.

Renunță la anumite medicamente

De cele mai multe ori, pastilele pentru slăbit, anticoncepționalele și antidepresivele duc la căderea părului, în cazul în care sunt consumate în mod constant. Ar fi indicat să discuți cu medicul care ți le-a recomandat și să încercați un alt tip de tratament, prin care să previi căderea părului.

Aplică pe par produse de calitate

Ai nevoie de produse care să fie blânde cu părul și cu scalpul, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să scoți mai mulți bani din buzunar. În cazul în care unul dintre produsele pe care le foloseșți îți afectează părul, fie că acesta cade mai des sau este mai uscat, renunta la el și caută unul potrivit pentru părul tău.

Părul, în special în cazul femeilor, este foarte important, de aceea ele încearcă întotdeauna să îl înfrumusețeze prin culori aparte și coafuri noi. Aceste lucruri afectează, însă, sănătatea podoabei capilare, motiv pentru care începe să cadă și să se deterioreze. Părul coafat în exces, vopsit, uscat în permanentă cu diverse aparate, are nevoie de tratamente periodice pentru a-și reveni. Consumă o dietă echilibrată și renunta la tot ceea ce este nociv pentru părul tău!

Program PRO 2

 • Duminică
 • 06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Regina noptii
  105 min
  12:00 Putin sunt si al tau
  135 min
  14:15 Inima nu cere voie
  45 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Inima nu cere voie
  60 min
  19:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Regina noptii
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Regina noptii
  45 min
  05:00 Inima nu cere voie
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min