(P) Cum castigi spatiu in propria locuinta? 6 idei de organizare

Nu oricine isi permite o casa mare si spatioasa, iar daca stai la bloc lucrurile devin si mai complicate.

(P) Cum castigi spatiu in propria locuinta? 6 idei de organizare

Odata cu trecerea timpului se aduna foarte multe lucruri in casa si intr-o zi vei ajunge sa te impiedici de jucarii, haine sau nu vei avea suficient spatiu in cazul in care te viziteaza cineva.

Ce este de facut? Ai putea incerca sa creezi mai mult spatiu, chiar daca acest lucru ti se poate parea imposibil de realizat. Nu ai nevoie de un buget prea mare si vei vedea ca poti castiga loc acolo unde credeai ca nu mai exista.

Arunca lucrurile nefolositoare

In orice casa exista multe obiecte pe care nu le mai foloseste nimeni. Fie ca este vorba despre un fier de calcat vechi sau de cateva ghivece goale in care crezi ca vei pune vreodata ceva, renunta la ele. Le poti oferi cuiva in dar sau le poti duce intr-un centru specializat. Jucariile copiilor, pe care nu le mai vor, ar sta foarte bine intr-un spital de copii sau la o familie care nu isi permite sa le ia celor mici unele noi.

Improvizeaza rafturi

In cazul in care ai foarte multe produse de curatenie si efectiv nu mai stii pe unde sa le pui, ai putea incerca sa improvizezi niste rafturi pe partea interioara a usilor de la dulap. In acest fel vei avea acces la ele atunci cand deschizi usa si nu vor ocupa spatiu inutil pe jos. Astfel, scapi si de grija de a cumpara dulapuri mai mari pentru depozitare.

Pune hainele in dulap

Stim cu totii ca in fiecare casa exista un scaun cu haine, dar acest lucru ofera un aspect neplacut și poate lua o parte din spatiul camerei respective. Caută dulapuri pentru haine mai mari, poate mai inalte, in care sa poata intra toate hainele, inclusiv cele pe care le pui in cuier. Cuierul plin de haine acapareaza foarte mult spatiu si ar fi indicat sa il folosesti doar in cazul in care ai musafiri. Vei vedea cum holul de la intrare va deveni mai spatios fara hainele care stateau agatate.

Opteaza pentru un mobilier multifunctional

Bucataria poate fi spatiul ideal pentru un mobilier multifunctional, mai ales daca nu este cea mai spatioasa incapere a casei. Masa poate fi prinsa de un dulap de pe perete si se poate strange in momentul in care nu este folosita. In acest fel se acopera interiorul dulapului si spatiul din bucatarie se mareste. De asemenea, scaunele pot fi prinse foarte usor de perete, deci ai putea renunta la cele de bucatarie mari si care ocupa foarte mult spatiu.

Paturi supraetajate

Copiii ar fi foarte incantati sa aiba paturi supraetajate, ceea ce le-ar permite mai mult spatiu pentru joaca in camera. In cazul in care este vorba de un singur copil, acesta nu are nevoie de un pat dublu, ci de unul de o persoana, care poate fi realizat pe comanda. Acesta poate fi amplasat deasupra biroului, lucru care il va incanta pe copil, mai ales ca va trebui sa urce cateva trepte pentru a ajunge in pat.

Renunta la mobila foarte mare

Sufrageria nu are nevoie de un mobilier prea mare, iar televizorul poate fi prins in perete. Mobila din sufragerie poate fi compusa din cateva corpuri in jurul televizorului si de o canapea cu fotolii. Amplasate cum trebuie, iti vor oferi mai mult spatiu decat ai crede. De asemenea, poti amplasa o biblioteca pe hol, pe unul dintre pereti. Daca nu este prea complicat pentru tine, aceasta poate fi integrata foarte usor in perete.

Pune intotdeauna la loc lucrurile pe care le-ai folosit si evita aglomerarea de obiecte prin casa. Cauta sa depozitezi cat mai multe dintre lucruri si sa ai la indemana doar esentialul. Inclusiv hainele din dulap pot fi prea multe uneori, deci nu ar strica sa mai treci prin ele din cand in cand. Pastreaza doar lucurile pe care le folosesti si vei vedea ca inclusiv intr-un spatiu mic poti crea un mediu spatios, atat cat se poate. 

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  90 min
  09:15 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  10:15 Pretul dragostei
  105 min
  12:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  135 min
  14:15 Muzica tradarii
  60 min
  15:15 Tanar si nelinistit - Sezon 23
  45 min
  16:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  17:00 Juraminte incalcate
  60 min
  18:00 Muzica tradarii
  60 min
  19:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  120 min
  21:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  22:00 Pretul dragostei
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  120 min
  02:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  03:00 Juraminte incalcate
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Pretul dragostei
  45 min
  05:00 Muzica tradarii
  45 min
  05:45 Juraminte incalcate
  60 min
  06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min