(P) 3 exerciții care topesc caloriile pe care le poți face acasă

Cum mersul la sală nu poate intra în discuție în această perioadă, iar ieșirile în parc sunt nerecomandate sau chiar interzise, alternativa pentru a rămâne în formă este un program de fitness pe care să îl faci acasă.

(P) 3 exerciții care topesc caloriile pe care le poți face acasă

Nu vei avea nevoie de echipamente speciale sau accesorii cu care te întâlneai la orele de aerobic, un simplu izopren este suficient pentru ca tu să-ți duci la bun sfârșit antrenamentul de acasă.

Ca echipament nu va trebui să îmbraci ceva special, o pereche de colanți sau pantaloni de trening și un tricou sau o bustieră ar fi de ajuns, în vreme ce în picioare porți teniși sau orice pantofi potriviți pentru mersul pe jos. Dacă ai nevoie de adidași de damă, la Kalapod găsești oferte excelente, pentru toate buzunarele. 

Iar dacă nu știai care sunt cele mai simple și eficiente exerciții, ai ajuns unde trebuie, pentru că în cele ce urmează ți le vom prezenta. Iată cum îți vei păstra formele pentru întreaga perioadă a carantinei, dar și după aceea.

Flotări

Flotările sunt excelente pentru a menține în formă zona umerilor, a pieptului, a tricepsului, dar și pe cea a abdomenului. Practic, cu ajutorul flotărilor îți vei crește puterea împingerii. Îți vei mări și rezistența la efort, dar vei reuși simultan să arzi și un număr considerabil de calorii, care, să fim sinceri, s-au cam adunat în exces, mai ales după sărbătorile Pascale. 

Pentru a executa corect o flotare, e nevoie să te așezi pe un izopren, cu fața la podea. Te vei sprijini pe pernițele picioarelor și pe palme și vei forma o linie dreaptă între acestea din urmă și umeri. Vei îndoi coatele până la un unghi de 90 de grade, apoi vei relua mișcarea.

Îți recomandăm să execuți serii de flotări cu pauze de câteva minute între ele, fără să-ți suprasoliciți organismul. Dacă nu ai dobândit o rezistență la efort fizic, poate ar fi indicat să începi cu serii mai mici, ca abia apoi să crești numărul acestora.

Sărituri cu genunchi la piept

Ideale pentru sănătatea inimii, săriturile cu genunchii la piept, cunoscute și sub numele de săritura broaștei, sunt perfecte dacă ți-ai propus să îți tonifici coapsele și mușchii fesieri.

Totodată, vei reuși să îți pui sângele în mișcare și să topești suficiente calorii. Pentru a executa corect acest exercițiu, poziția din care se pleacă este aceeași cu cea a flotărilor. În loc să cobori brațele, va trebui să aduci genunchii la piept, printr-o mișcare bruscă, dar controlată.

 

Dacă vrei să duci acest exercițiu la nivelul turbo, după executarea mișcării pe care tocmai ți-am descris-o te poți ridica în picioare printr-o săritură, lovind palmele una de cealaltă deasupra capului, ca mai apoi să revii în poziția de flotare.

V-ups sau flex

Probabil vei considera acest exercițiu ca fiind cel mai greu pe care l-ai executat vreodată, pentru că, după doar cinci repetări, mușchii tăi vor lua foc.

Bineînțeles, metaforic vorbind, însă chiar vei simți cum tot corpul dă tot ce are mai bun pentru ca tu să poți duce la bun sfârșit repetările pe care ți le-ai propus. Nu începe acest exercițiu fără o încălzire corectă de cel puțin zece minute, altfel, a doua zi vei regreta, din cauza febrei musculare, mișcarea greșită pe care ai făcut-o.

Întinde-te pe izopren cu brațele deasupra capului. Numără din doi în doi, urmând ca la fiecare număr impar să ridici mâinile și picioarele de la sol, formând din corp litera V. Repetă mișcarea atât de mult cât poți.

Nu uita că ai nevoie și de pauză între exerciții, pentru a-ți permite o oxigenare corectă a creierului, și nu ignora hidratarea imediat după fiecare set, care se face cu înghițituri mici de apă. 

Program PRO 2

 • Vineri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Regina noptii
  105 min
  12:00 Putin sunt si al tau
  135 min
  14:15 Inima nu cere voie
  60 min
  15:15 Camera 309
  60 min
  16:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Inima nu cere voie
  60 min
  19:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Regina noptii
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Regina noptii
  45 min
  05:00 Inima nu cere voie
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min