(P) Dacia - Mașina Fiabilă Pentru Buget

Alegerea unei mașini este o sarcina extrem de dificilă pentru cumpărători, piață fiind destul de extinsă în ceea ce privește modelele numeroase de automobile.

(P) Dacia - Mașina Fiabilă Pentru Buget

Primul pas în achiziția unei mașini este stabilirea utilitățîi acesteia. Celor care urmăresc să achiziționeze un autovehicul și dețin bugete limitate, le sunt recomandate, între altele, modelele marca Dacia, al căror preț de achiziție este foarte avantajos. Chiar dacă are un design modest, oferă călătorilor un confort satisfăcător. Pe lângă acest confort, prezintă și o capacitate mare de transport a diferitelor obiecte.

Există însă și modele Dacia la un preț mai mare, cu un design nou și cu tehnologii avansate. Totul depinde de posibilitățile și dorințele cumpărătorului. Compania de automobile Dacia a fost înființată în anul 1966. Este unul dintre cei mai mari producători români de autovehicule, lansând în prezent automobile performanțe la un preț accesibil.

După semnarea unui contract cu Renault, s-a fabricat modelul Dacia 1100, sub licență R8. În perioada 1968-1972 au fost comercializate 37,546 de automobile de acest gen.

În anul 1995, a fost lansată prima mașînă realizată doar de ingineri români, și anume Dacia Nova. În 2004 și-a făcut apariția și modelul Dacia Logan care și-a depășit recordul. Compania își dorește să producă în continuare automobile accesibile din punct de vedere financiar atât pentru români, cât și pentru străini, la standarde de înalta calitate.

Tipuri de mașini Dacia

Dacia Logan

Dacia Logan este o mașînă sedan produsă în comun de producătorul francez Renault și de filiala să românească Dacia din 2004. Este în prezent în cea de-a tria generație ai a fost produsă că un sedan, break, camionetă sau pick-up. Acesta a fost fabricată la uzina de automobile Dacia din Mioveni, și la fabricile Renault (sau partenerii săi) din Maroc, Brazilia, Argentina, Turcia, Rusia, Columbia, Iran și India.

Pick-up-ul a fost produs și la uzina Nissan din Rosslyn, Africa de Sud. De asemenea, a fost comercializat sub denumirile Renault Logan, Nissan Aprio, Mahindra Verito, Renault Tondar 90, Lada Largus (MCV), Nissan NP200 (pick-up) sau Renault Symbol (modelul III) prezența sau poziționarea mărcii Renault.

De la lansarea să, Dacia Logan se estimează că a atins peste 4 milioane de vânzări din întreagă lume.

Dacia Sandero - caracteristici tehnice

Dacia Sandero este un model special încă de la lansare. Are un design modern, cu o tapițerie destul de plăcută la atingere și o capacitate de transport mare. Este prevăzut cu senzori de avertizare în partea din spate, realizându-se astfel într-un mod mai simplu parcarea, evitând orice fel de obstacol.

Viteză poate fi menținută constanța, datorită sistemului pilot automat. De asemenea, Dacia Sandero oferă siguranță pasagerilor prin echiparea să corespunzătoare, cum ar fi: airbag-urile frontale și laterale, sistemul ISOFIX, care ajută la fixarea scaunului pentru copil pe locurile din spate, sistemul de frânare de urgență EBA și sistemul antiderapaj ASR.

Preț Dacia Sandero - 7,400 €

Dacia Duster – caracteristici tehnice

Dacia Duster este un automobil spațios, cu un design modern, prevăzut cu un set de tehnologii sofisticate. Pentru o călătorie în siguranță, modelul Duster pune la dispoziția șoferului sistemul de avertizare pentru unghiul mort. Dacă apar obstacole, în onglinda laterală va apărea un semnal luminos.

De asemenea, Duster-ul este prevăzut cu lumini led și o camera video pentru parcarea cu spatele, acest lucru ajutând la evitarea posibilelor accidente.

Gama de motoare este performanță. De exemplu, motorul Blue dCi 115, reduce consumul de combustibil, dar și emisiile poluante prin echiparea să cu un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR). În ceea ce privește navigația, se folosește foarte simplu, șoferul având la dispoziție o gama largă de facilități.

Preț Dacia Duster – 12,400 €.

Dacia Dokker Van – caracteristici tehnice

Dacia Dokker Van este o mașînă practică și foarte utilă. Are o capacitate de 675 kg, un volum cuprins între 3,3 și 3,9 m3 și o lungime de încărcare între 1,90 și 3,11 m. Cu o astfel de mașînă activitățile zilnice devin mai simple.

Având această capacitate mare de utilitate, se pot transporta cu ușurință obiectele/mărfurile dorite. Portiera laterală glisantă, cu o lățime de 703 mm, permite foarte simplu accesul la obiectele/marfă încărcată.

Preț Dacia Dokker Van – 10,700 €.

Dacia Logan MCV– caracteristici tehnice

Dacia Logan MCV este mașînă potrivită pentru o familie dornică de călătorii, având un interior generos. Pentru un plus de confort, mașînă este dotată cu o cotieră pentru șofer. De asemenea, autovehiculul este prevăzut cu un control electric al geamurilor.

Sistemul Media Nav Evolution pune la dispoziție o serie de caracteristici, cum ar fi: radio, conectare prin Bluetooth, prize Jack sau porturi USB și navigație prin GPS. Modelul dispune și de o priză de 12V în spate, utilă pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Dacia Logan MCV este spațioasă, fiind prevăzută cu un portbagaj XXL pentru a putea fi transportate diverse obiecte. Jantele din aluminiu și capacele pentru roți conferă mașinii un design modern. Cu ajutorul sistemului de asistență la pornirea din rampă, șoferul poate demara în siguranță, fără nici un fel de problema.

Preț Logan MCV – 8,100 €.

Dacia Logan – caracteristici tehnice

Dacia Logan este mașînă cu un succes extraordinar pe piață auto. Este un model robust, fiabil, la un preț accesibil pentru toată lumea. În cazul apariției unei probleme, piesele se găsesc foarte ușor, în aproape orice service de dezmembrări. Jantele din aliaj și luminile față, spate se îmbină perfect cu noul stil. Confortul termic poate fi stabilit prin reglarea sistemului de climatizare.

Dacia Logan dispune de un interior armonios, cu o tapițerie modernă din material textil și cu un portbagaj spațios pentru compartimentarea bagajelor.

O altă caracteristică a acestui tip de mașînă este și prezența sistemului de asistență la pornirea din rampă. Frână fiind activată, îi oferă șoferului câteva secunde în plus pentru a demara din rampă fără probleme. Dispune, de asemenea, și de sistemul INSOFIX, sistemul de frânare de urgență și sistemul antiderapaj.

Preț Dacia Logan – 7,300 €.

Program PRO 2

 • Marţi
 • 06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  90 min
  09:15 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  10:15 Pretul dragostei
  105 min
  12:00 Lasa-ma sa zbor - S.1
  120 min
  14:00 Legea iubirii - S2
  60 min
  15:00 O singura privire
  60 min
  16:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  17:00 Inimi si lacrimi
  60 min
  18:00 Legea iubirii - S2
  60 min
  19:00 Lasa-ma sa zbor - S.1
  120 min
  21:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  22:00 Pretul dragostei
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Lasa-ma sa zbor - S.1
  120 min
  02:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  03:00 Inimi si lacrimi
  45 min
  03:45 Pretul dragostei
  60 min
  04:45 Legea iubirii - S2
  60 min
  05:45 Inimi si lacrimi
  60 min
  06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min