(P) Psihologia parfumurilor: Ce spune parfumul tău despre tine?

(P) Psihologia parfumurilor: Ce spune parfumul tău despre tine?
Citeste mai mult despre: parfumuri, Versace
Data publicarii: 27 Februarie 2020

Fiecare persoană are ceva specific, fie că ne referim la gesturi, stil vestimentar sau personalitate, însă unele dintre alegerile pe care le facem spun foarte multe despre noi. Daca poți rămâne în amintirea cuiva datorită ochilor pe care îi ai sau pentru faptul că i-ai făcut să radă, aceștia vor tine întotdeauna minte parfumul pe care l-ai purtat.

Parfumul nu mai este de mult timp o simplă esență care miroase bine, ci face parte din noi. Te însoțește peste tot și poate spune foarte multe despre tine, în funcție de aromele pe care alegi să le porți, pentru că parfumul se poarta ca o completare a ținutei.

Chiar dacă inițial avea misiunea de a emana mirosuri plăcute, parfumul îi oferă fiecărei femei mai multă încredere în ea, o face să se simță mai bine și, să nu uităm, este un foarte bun declanșator de amintiri.

Așa cum se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, parfumul poate descifra multe aspecte ale personalității tale. Cum? O femeie elegantă întotdeauna se va îndrepta către parfumuri fine de la Versace, în timp ce o femeie mereu cu zâmbetul pe buze va alege un mix floral. Există foarte multe tipuri de parfumuri, iar aromele prezente în continuare iți vor arăta ce destăinuie fiecare despre tine.

Lemn

Parfumurile lemnoase sunt de cele mai multe ori întâlnite la bărbați, mai ales pentru că reprezintă masculinitatea. De regulă, aceste persoane iubesc să petreacă timpul în aer liber, ploile și în special zonele de munte. În același timp, pe plan profesional sunt persoane stabile, care întotdeauna tind către perfecțiune. Iubitorii mirosului de lemn de santal au intodeauna așteptări mari de la ei și de la oamenii din jurul lor.

Citrus

Parfumurile pe bază de citrus au un puternic efect terapeutic, de liniștire și de echilibru. Persoanele care iubesc această aromă sunt romantice, dar nu în exces, au un simt al umorului aparte și sunt întotdeauna gata de aventură. Este o aromă des întâlnită la femei.

Gurmand

Parfumurile din această categorie au arome de vanilie, ciocolată, cafea sau alune, mai intense sau mai slabe. Se spune că vanilia este un afrodisiac, iar persoanele care preferă aceste arome sunt pline de viață și energice indiferent de momentul zilei sau al nopții. De cele mai multe ori sunt sufletul petrecerii, le place să se distreze și să socializeze, decât să stea acasă într-o seară de weekend. Se spune că femeile care iubesc distracția sunt atrase de parfumurile cu arome gurmand, deci domnii ar trebui să ia notițe!

Floral

Parfumurile cu aromă de crin, iasomie sau orice alte arome de flori, spun foarte multe despre tine. Ești o persoană prietenoasă și deschisă și iți place să petreci timpul în aer liber. Ești ușor de mulțumit și iți ajunge un zâmbet să fii binedispusă țoață ziua. Chiar daca este o aroma întâlnită la femei, chiar și unii bărbați aleg parfumuri florale, cel mai des cu aromă de trandafiri. Trandafirii întotdeauna au reprezentat puterea și puțin drama. În orice caz, persoanele care iubesc parfumurile florale sunt stabile și pe care te poți baza oricând, sunt persoane care funcționează foarte bine în echipă și sunt adeptele prieteniilor pe viață.

Acvatic

De cele mai multe ori, persoanele care poartă parfumuri cu arome acvatice sunt destul de distante, dar întotdeauna elegante și inteligente. Sunt persoane care nu se regăsesc în orașele mari, iubesc cititul și se desfășoară cel mai bine în natură. Iubesc apa și întotdeauna vor alege o vacantă într-o destinație cu multă apă. Ba chiar s-ar muta și singure pe o insula pustie!

Oriental

Persoanele care iubesc viața de noapte sunt atrase de parfumurile cu arome orientale, puternice și de efect. Sunt neînfricate și îndrăznețe, dar uneori impulsive și sensibile. Este o aromă caracteristică persoanelor artistice și creative, care nu vor face niciodată un compromis pentru ceva ce își doresc.

Sportiv

Foarte multe persoane aleg să poarte parfumuri sportive, în special cele care fac sport. De cele mai multe ori acestea sunt un amestec de arome lemnoase, citrice și mosc, dar pot să difere. Persoanele care le poartă sunt energice, sportive și foarte muncitoare.

Așa cum am menționat la început, parfumul face parte din tine și trebuie să îl alegi în funcție de felul tău de a fi. Fii convins că personalitatea ta te va duce către un tip sau altul de parfum și chiar daca iți vei dori să ai un parfum lemnos, dar personalitatea ta se potrivește unuia oriental, vei observa că cel lemnos nu va fi pe placul tău.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/sticla-parfum-trandafiri-%C3%AEnc%C4%83-life-2812214

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies