(P) Uleiul de canepa - efecte si beneficii

Uleiul de canepa este un remediu natural foarte popular in medicina traditionala, dar si un aliment valoros care sustine buna functionare a organismului. 

(P) Uleiul de canepa - efecte si beneficii

Obtinut prin presarea la rece a semintelor de canepa acest sortiment de ulei este bogat in acizi grasi nesaturati, omega 3 si omega 6, acid linoleic, acid oleic, acid palmitic, minerale, vitamine si alte elemente care imbunatatesc functionarea organismului. 

Canepa nu trebuie confundata cu canabisul care contine THC – tetrahydrocannabinol -  substanta cu efecte psihoactive care intra in categoria drogurilor recreationale. Uleiul de canepa este obtinut din semintele plantei nu din frunzele acesteia si nu contine THC, fiind sigur pentru consum.  Datorita complexitatii structurii chimice, uleiul de canepa este un aliat de nadejde in tratarea multor afectiuni, este un aliment care ajuta organismul sa functioneze normal, care vitaminizeaza si previne imbatranirea celulara. Despre efectele benefice ale uleiului de canepa, demonstrate prin studii medicale de specialitate vom discuta in randurile urmatoare. 

Uleiul de canepa amelioreaza durerile 

Semintele de canepa au in compozitie substante care inhiba activitatea neurotransmitatorilor responsabili de durere. Astfel, uleiul de canepa este folosit pentru a reduce durerea, in special cea musculara si cele provocate de afectiuni cronice. Studiile medicale au demonstrat ca acest produs natural este eficient in reducerea durerilor provocate de inflamarea nervului sciatic, durerile post chirurgicale si nu numai. 

Cercetarile recente au scos la iveala ca uleiul de canepa este extrem de eficace in afectiunile cronice precum artrita si scleroza multipla. Datorita proprietatilor antiinflamatoare si a capacitatii de a stopa activitatea receptorilor nervosi, durerea este blocata iar pacientii care sufera de aceste boli pot realiza activitatile cotidiene in conditii normale. In numeroase tari din Europa si America uleiul de canepa este utilizat ca remediu pentru tratarea sclerozei multiple si a artritei reumatoide.

Este eficient impotriva anxietatii si a depresiei

Depresia si anxietatea sunt doua conditii medicale care afecteaza bunastarea personala, activitatea zilnica si legaturile cu cei din jur. Aceste afectiuni sunt tratate cu medicamente agresive care au efecte secundare neplacute. Agitatia, insomnia, disfunctiile sexuale, durerile de cap sunt printre cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentelor medicamentoase pentru depresie si anxietate. 

Multi specialisti sustin o abordare naturala in tratarea acestor conditii medicale, asta pentru a minimiza efectele secundare. Uleiul de canepa este bogat in acizi esentiali Omega 3, 6 si 9, aminoacizi (metionina, triptofan, cisteina), vitamine (A,C,E), minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, sulf). Aceste elemente imbunatatesc activitatea neuronala si sustin buna functionare a sistemului nervos. Complexitate chimica a uleiului de canepa il transforma in remediu natural eficient impotriva acestor afectiuni. 

Studiile realizate de specialistii brazilieni au dovedit ca tratamentele cu ulei de canepa sunt eficienta pentru indepartarea anxietatii. Acesta a fost utilizat experimental  pentru a trata insomnia si anxietatea produsa de socuri post-traumatice in cazul copiilor. 

Din cercetarile realizate de specialisti s-a demonstrat ca efectele uleiului de canepa sunt deosebite si in tratarea depresiei. Eficienta acestuia este asociata cu proprietatea de stimula producerea de serotonina, substanta cunoscuta sub numele de hormonul fericirii. 

Reduce efectele neplacute ale tratamentelor de cancer

Uleiul de canepa este utilizat de numerosi specialisti ca adjuvant in tratamentele de cancer. Mai exact este oferit pacientilor care urmeaza sedinte intensive de chimioterapie, deoarece are capacitatea de a diminua efectele neplacute ale tratamentului. Poate reduce senzatiile de voma si ameteala ce apar ca urmare a tratamentelor cu citostatice. Atentie! Administrarea uleiului de canepa se realizeaza doar la indicatiile medicului specialist si nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul medicamentos conventional. 

Reduce acneea si efectele neplacute ale acesteia 

Acneea este o stare medicala extrem de raspandita. Aproximativ 9% din populatie sufera de o forma mai grava sau mai usoara de acnee. Cauzele afectiunii sunt numeroase, de la factorul genetic la transformarile hormonale, functionarea deficitara a glandelor sebacee sau infectiile bacteriene. 

Studiile realizate de specialistii dermatologi au dovedit ca uleiul de canepa medicinal ajuta in tratarea acneei. In primul rand are proprietati antiinflamatoare deosebite; in al doilea rand are o structura chimica care reduce productia de sebum. Aceleasi studii au demonstrat ca uleiul de canepa este valoros si in tratarea psoriazisului si a tenului cu tendinte de descuamare. 

Imbunatateste activitatea cardiaca

Studiile realizate in ultimele decenii asupra acestui preparat au scos la iveala si efectele benefice asupra sistemului circulator. Printre acestea se regaseste si capacitatea de a reduce tensiunea arteriala. Ca eficienta acestuia sa fie cea dorita uleiul trebuie sa fie foarte concentrat. Aceleasi studiu a dovedit ca acesta reduce stresul. Barbatii care au consumat ulei de canepa au experimentat o scadere a tensiunii arteriale, respectiv diminuarea starii de stres. 

Uleiul de canepa are in compozitie cantitati impresionante de antioxidanti care contribuie la buna functionare a sistemului circulator, reducand stresul oxidativ si radicalii liberi. In acelasi timp impiedica acumularea colesterolului pe vasele sangvine. Aceste proprietati cumulate cu cele antiinflamatoare fac ca uleiul de canepa sa fie un aliat de nadejde al inimii si sistemului circulator. 

Uleiul de canepa este utilizat de mii de ani, insa a intrat in atentia specialistilor doar de cateva decenii. In acest timp s-au dovedit prin cercetari efectele benefice asupra sistemului nervos, asupra pielii si asupra sistemului circular. 

Program PRO 2

 • Vineri
 • 06:30 Ramai langa mine
  60 min
  07:30 Nu te-am uitat
  90 min
  09:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  10:00 Pecetea iubirii
  90 min
  11:30 Muzica tradarii
  90 min
  13:00 Femeia alege
  60 min
  14:00 Nu te-am uitat
  60 min
  15:00 Ramai langa mine
  60 min
  16:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  17:00 Pecetea iubirii
  60 min
  18:00 Nu te-am uitat
  60 min
  19:00 Femeia alege
  90 min
  20:30 Ramai langa mine
  60 min
  21:30 Dragoste in alb si negru
  60 min
  22:30 Femeia alege
  60 min
  23:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  00:30 Nu te-am uitat
  60 min
  01:30 Ramai langa mine
  60 min
  02:30 Femeia alege
  90 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  05:30 Pecetea iubirii
  60 min
  06:30 Ramai langa mine
  60 min
Modifică setările cookies