(P) Uiți să te hidratezi în timpul zilei? Iată 6 trucuri utile!

Apa este esențială pentru sănătatea întregului organism, în special pentru menținerea tensiunii arteriale și pentru reglarea temperaturii corpului. 

(P) Uiți să te hidratezi în timpul zilei? Iată 6 trucuri utile!

Organismul nostru este 70% apa, deci este de la sine înțeles de ce este foarte importantă, dar cu toate acestea este posibil să uiți să bei cât mai multă apa.

De cele mai multe ori, zilele la birou sunt foarte încărcate, iar ultima grija rămâne hidratarea. Dacă ai servicii pentru apa la birou acest lucru te poate motiva.

De asemenea, apa este cel mai mare ajutor pe care îl poți avea în cazul în care vrei să pierzi în greutate. Dacă ai probleme cu consumul de apa sau pur și simplu uiți de ea, iți punem la dispoziție 6 trucuri prin care să bei mai multa apa pe zi.

Adaugă o aromă în apă

Există și posibilitatea ca gustul apei să nu îți placă, așa că ai o alternativa la aceasta. Poți pune o aromă care te poate ajuta să consumi mai multă. În cazul în care ai o sticlă cu infuzor, ai putea pune în acesta fructe care să dea gust apei. Cele mai bune combinații sunt de castravete și lime, kiwi și căpșuni sau pur și simplu zeama de lămâie. Poți pune orice amestec de fructe care să dea apei o aromă pe care să o poți consuma.

Pune-ți alarme

Dacă uiți să bei apă, cel mai bun mod de a-ți aminti acest lucru este cu ajutorul unei alarme. Fie că te folosești de o aplicație care să îți amintească asta sau că îți setezi un memento la anumite intervale de timp, acesta va fi un exercițiu care îți va intra în reflex după o anumită perioadă.

Bea apa din sticlă

S-a constatat că poți bea mai multă apă atunci când folosești o sticlă. Sticla de apă o poți lua cu tine oriunde și poți tine mai ușor evidența cantității de apa pe care ai consumat-o.

De asemenea, sticla poate sta întotdeauna la îndemână și o vei vedea, lucru care îți va aminti că trebuie să bei apa. Folosind aceeași sticlă pentru mai multe zile vei ajuta și la protecția mediului înconjurător.

Bea apă înainte de fiecare masă

Consumul de apă înainte de fiecare masă crește consumul zilnic de apă și acest lucru îți poate deveni un obicei. Se spune că pentru a-ți intra în rutina zilnică un obicei, trebuie să îl faci timp de 21 de zile consecutive.

Nu este nevoie de cantități mari de apă, mai ales dacă începi să consumi și pe parcursul zilei. Reține ce deshidratarea transmite organismului o senzație de foame, iar după ce vei bea apă îți vei da seama că iți era doar sete.

Înlocuiește alte băuturi cu apa

Dacă ții la sănătatea organismului tău, înlocuiește consumul de suc sau de băuturi sportive cu apa. Pe lângă faptul că acestea conțin o mare cantitate de zahăr, au și o cantitate mare de calorii.

De asemenea, chiar dacă ai senzația că un fresh sau un smoothie te poate hidrata, lucrurile nu stau chiar așa. Apa este cel mai bun elixir al organismului și trebuie consumată în funcție de nevoile fiecăruia.

Pune bilețele prin casă

Majoritatea timpului petrecut acasă poate fi de cele mai multe ori umplut cu activități, motiv pentru care ignori consumul de apă.

Plasează strategic o serie de biletele prin casă pentru a-ți aminti să bei apă și vei vedea că iți va intra în reflex. Pe oglinda de la baie sau pe frigider, oriunde alegi să plasezi bilețelele iți vor fi de ajutor.

Înainte de a-ți propune să bei mai multa apă, este esențial să conștientizezi importanța ei. Nu contează strategia pe care o abordezi în acest sens, ci trebuie ca la finalul zilei să fi consumat o cantitate cât mai mare de apă.

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 Dragoste de garda
  120 min
  14:00 Fara privirea ta
  60 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  75 min
  19:15 Dragoste de garda
  105 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Dragoste de garda
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  45 min
  02:45 Dincolo de noi
  60 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  06:00 Dincolo de noi
  45 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min