(P) Top 5 motive pentru care sa alegi un gard de lemn

(P) Top 5 motive pentru care sa alegi un gard de lemn
Data publicarii: 02 Octombrie 2019

Atunci cand te ocupi de reamenajarea curtii, constructia unui gard vine pe primul loc. 

Din fericire, optiunile spre care te poti indrepta sunt extrem de variate. In functie de preferinte, poti alege garduri din caramida, beton sau piatra, precum si variante din PVC. Cu toate acestea, una dintre cele mai populare optiuni este reprezentata de gardurile din lemn, material natural folosit de mii de ani, care aduce numeroase avantaje. Afla, din randurile de mai jos, de ce poti opta pentru constructia unui gard din lemn, in detrimentul altor materiale, astfel incat sa fii bine informat inainte sa te apuci de treaba.

Lemnul are un pret accesibil

Lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale atunci cand vine vorba de constructia unui gard, datorita pretului accesibil, in comparatie cu alte materiale de constructie, precum marmura, caramida sau betonul. Astfel, daca doresti sa reamenajezi curtea, insa nu dispui de sume mari de bani, lemnul este solutia ideala pentru un gard trainic. Un metru patrat de lemn porneste de la 50 de lei, datorita faptului ca lemnul este un material usor de obtinut. Poti alege sipca lemn rindeluita, de dimensiuni, grosimi sau esente diferite, astfel incat sa obtii constructii din lemn deosebite din punct de vedere estetic.

Lemnul poate sa fie prelucrat cu usurinta

Un alt motiv pentru care merita sa alegi lemnul pentru constructia unui gard tine de usurinta in prelucrare. In functie de forma si modelul dorit, dintr-o bucata de lemn poti obtine adevarate opere de arta. Poti cauta modele de garduri din lemn, care se potrivesc preferintelor tale, astfel incat gardul pe care il construiesti sa fie unic si interesant. Exista modele de garduri din lemn din sipci aliniate si rotunjite la capat sau garduri din busteni sculptati, care se identifica cu un stil rustic in constructii.

Gardul din lemn poate sa fie extrem de rezistent

Lemnul ofera o rezistenta mare, fiind recomandat pentru imprejmuirea curtilor. In functie de tipul de lemn folosit si tratat cu grija, un gard din lemn poate sa reziste zeci de ani. Pentru a-l proteja impotriva factorilor naturali, poti alege sa aplici un strat de lac ignifug sau bait, de indata ce ai terminat de construit. Totodata, poti alege si vopsea pentru lemn, care poate fi reaplicata de fiecare data cand gardul incepe sa se deterioreze. Ca sa reziste cat mai mult in timp, pentru un gard de lemn este indicata folosirea lemnului de molid, pin sau brad. Daca sunt tratate cu diferite substante protectoare, gardurile din lemn pot avea o rezistenta de pana la 40 de ani.

Lemnul poate fi usor de reparat si revopsit

Un alt motiv pentru care sa alegi un gard din lemn este acela ca, in timp, poate fi vopsit si reparat fara probleme, astfel incat sa-i schimbi aspectul. Desigur, orice lemn trebuie sa fie lacuit din cand in cand si protejat de factorii naturali, cu ajutorul substantelor speciale: uleiuri, lacuri, vopsele sau lazuri, special concepute pentru lemnul de exterior. In caz contrar, lemnul neprotejat isi poate schimba culoarea in timp, din cauza razelor puternice ale soarelui. De aceea, este indicat sa folosesti materiale care contin protectori UV, astfel incat gardul de lemn sa reziste cat mai mult timp, pastrandu-si aspectul initial.

Lemnul este ideal din punct de vedere estetic

 

Daca vrei sa ai o curte frumoasa, gardul din lemn reprezinta alegerea ideala din punct de vedere estetic. Poti alege un gard din lemn pentru a oferi locuintei tale un aspect rustic. Scandurile pot fi amplasate atat vertical, cat si orizontal, la distante egale sau lipite intre ele, astfel incat sa sporesti gradul de intimitate. Optiunile sunt practic nelimitate pentru constructia gardurilor, pinul, bradul sau stejarul fiind cele mai cautate tipuri de lemn.

Aspectul si rezistenta materialelor de constructie influenteaza rezultatul final al gardului pe care il alegi pentru curte. Ca material de constructie, lemnul iti ofera multa flexibilitate in alegerea formei si a culorii, iar odata cu trecerea timpului, acesta poate fi vopsit si reparat intr-o varietate de feluri. Nu uita ca lemnul trebuie lacuit sistematic si protejat de factorii naturali, cu ajutorul unei vopsele speciale, pentru a rezista cat mai mult timp.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies