(P) Tehnologia evoluează, prețurile cresc. Tu ce alegi: smartphone nou sau second-hand

(P) Tehnologia evoluează, prețurile cresc. Tu ce alegi: smartphone nou sau second-hand
Data publicarii: 28 Noiembrie 2019

Ritmul cu care se dezvolta tehnologiile a generat o adevarata cursa intre producatorii de smartphone.

Ritmul cu care se dezvoltă tehnologiile a generat o adevărată cursa între producătorii de smartphone. Se încheie parteneriate cu producători de senzori foto de top, se dezvoltă procesoare tot mai rapide și ecrane extrem de performanțe.

Pentru un pasionat de tehnologie, asta înseamnă că tentația achiziționării unui gadget nou apare din ce în ce mai des. Dar prețul noilor modele este unul destul de mare, mai ales la scurt timp după lansare.

Consumatorul care își dorește un telefon nou este însă conștient că ar trebuie să-și valorifice într-un fel vechile gadgeturi, cât timp acestea sunt încă în stare bună. Astfel, piață produselor electonice second-hand se dezvoltă din ce în ce mai mult.

În ultima perioada, au apărut multe firmele care se ocupă de intermedierea vânzărilor de produse la mâna a două. Astfel, un pasionat de gadgeturi poate găși oferte foarte bune la un amanet de telefoane cu prețuri avantajoase. Desigur, oferte tentante pot fi găsite și pe platformele online de intermediere sau pe grupurile specializate de pe rețelele de socializare.  

 

Avantaje ale produselor second-hand

 

Garanția  

Mulți ezită să cumpere un produs la mâna a două de teamă că acesta poate ascundă defecte greu de sesizat în momentul achiziționării. Din fericire însă, există și produse second-hand care se vând cu garanție. Bineînțeles, trebuie verificate atent principalele funcții: conexiunea la internet, ecranul, calitatea redării filmelor și fotografiilor, bateria și viteză procesorului.

 

Prețul

Fără doar și poate, prețul rămâne un criteriu esențial în orice decizia de achiziție. Oricât de atractivă ar fi tehnologia unui nou smartphone, nu trebuie să uiți că ai un buget limitat. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să renunți la ce-ți doreșți, ci să te orientezi la soluții alternative. Un produs second-hand poate fi o astfel de varianta.  

 

Grija față de mediu

Producția și materialele folosite la realizarea unui smartphone poluează mediul, de aceea reintegrarea lui în circuitul comercial este o atitudine sustenabilă. Contrar aparantelor, multe țări dezvoltate se îndreaptă către un consum responsabil. Asta înseamnă realizarea unor campanii ample de reciclare a produselor, limitarea consumui de apă și curent electric, dar și de refolosirea unor produse care sunt perfect funcționale. 

Dacă totuși te decizi să cumpari un telefon nou, poate că nu ar strică să te gândeșți cum îl vei putea valorificarea ulterior, atunci când îți vei dori un alt model. Odată ce nu vei mai dori să-l folosești, adu-ți aminte că altcineva ar putea fi bucuros să-l cumpere pe al tău, la un preț competitiv.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies