(P) Soba pe peleți - O metodă eficientă de încălzire a casei

Atunci când ne alegem un sistem de încălzire ne dorim confort termic, siguranță, un design care să iasă în evidență, dar și costuri cât mai reduse.

(P) Soba pe peleți - O metodă eficientă de încălzire a casei

Pentru că este dificil să găsim singuri varianta care să ne satisfacă toate dorințele, cel mai bine este să apelăm la sfatul unui specialist.

Cei de la Pefoc.ro dețin nu doar produsele potrivite, ci și experiența necesară pentru a te ajuta, iar de această dată îți recomandă să optezi pentru o soba pe peleți.

În cazul în care ideea unei sobe nu îți surâde, poți alege un șemineu pe lemne, pe gaz sau un semineu tip centrală, toate aceste produse oferindu-ți avantaje numeroase.

În continuare însă vom analiza caracteristicile și beneficiile unei sobe pe peleți, având în vedere că tot mai mulți clienți își îndreaptă atenția către acest produs. 

Sobele pe peleți – Avantaje și caracteristici generale

Aceste sisteme de încălzire au avantajul că folosesc un combustibil ușor de manipulat, care nu lasă murdărie și este economic. Unele modele au aprinderea automată a focului, astfel că poți porni șemineul chiar și când nu ești acasă, prin Wi-Fi.

În plus, semineele pe peleți mențin temperatura constantă și creează o ambianță de care te poți bucura pe toată durata zilei.

Peleții sunt considerați o sursă de energie verde, aceștia fiind obținuți prin presarea rumegușului din lemn și a deșeurilor lemnoase.

Acest combustibil este ecologic și datorită faptului că nu se folosesc componente adezive în procesul de fabricare. Astfel, forma și integritatea peleților se datorează unei componente prezente în lemn în mod natural, numită lignină. 

Chiar dacă lemnul este considerat combustibilul cu cea mai ridicată eficiență, puterea calorică a peleților este mai mare. Astfel, în timp ce lemnul are o putere calorică de 4.4 kW/kg, peleții se remarcă printr-o putere de 5.2 kW/kg. Este important ca peleții să fie depozitați în locuri uscate, feriți de apă sau umiditate.

Soba pe peleți, un sistem de încălzire prietenos cu mediul 

Randamentul unei sobe pe peleți pornește de la minim 84% și poate depăși 90%, valorile fiind diferite de la un model la altul. Acestea sunt echipate standard cu termostat de siguranță, un cronotermostat și un presostat de siguranță pentru o funcționare în condiții optime. 

Pe lângă siguranță, acest tip de semineu are marele avantaj de a fi prietenos cu mediul înconjurător. Cantitatea de emisii de dioxid de carbon este redusă, ceea ce înseamnă că acest sistem de încălzire folosește o sursă de energie verde și regenerativă. 

În plus, vei avea un cos de fum mai curat, fără cantități mari de depuneri rezultate în urma arderii peleților.

Așadar, dacă îți dorești să aduci căldură în casa ta și să contribui la reducerea amprentei de carbon, șemineul pe peleți este o alternativă pe care merită să o iei în calcul.

Acesta îmbină eficiența unui sistem de încălzire pe lemne cu un design personalizat conform preferințelor tale. Echipa Pefoc.ro vine în ajutorul tău cu asistență de specialitate, dar și o gamă completă de șeminee și sobe, precum și toate accesoriile necesare funcționării acestora.

Program PRO 2

 • Joi
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  08:00 Iubire ca in filme
  75 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 O noua sansa
  135 min
  14:15 Fara privirea ta
  60 min
  15:15 Camera 309
  60 min
  16:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 O noua sansa
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 O noua sansa
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  45 min
  02:45 Dincolo de noi
  60 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
Modifică setările cookies