(P) Șlapii – de unde au apărut acești pantofi versatili?

Unul dintre modelele de pantofi extrem de versatili, care sunt purtați în zilele călduroase de vară la cele mai lejere ținute, sunt șlapii.

(P) Șlapii ndash; de unde au apărut acești pantofi versatili?

Disponibili într-o mare varietate de stiluri, culori modele, de la cele mai simple și clasice modele la cele mai originale, șlapii sunt purtați și de femei, și de bărbați din întreaga lume.

De unde au apărut însă acești pantofi? Care le-a fost utilitatea în trecut și de către cine sunt purtați acum? Ce stil vestimentar trebuie să adopți pentru a asorta o pereche de șlapi? Pot fi aceștia considerați eleganți sau pot fi purtați doar la plajă? Iată câteva informații utile pe care le vei afla despre acești pantofi atât de versatili, șlapii. 

De unde au apărut șlapii?

Aceste modele de pantofi au o istorie extrem de interesantă. Chiar mesopotamienii purtau astfel de articole de încălțăminte realizate din piele, iar la British Museum din Londra apare un exemplar de șlapi realizați din papirus, acesta datând din 1500 î. Hr. Șlapii erau pantofi la modă purtați de familiile nobile egiptene din Egiptul antic, aceștia fiind realizați din papirus și frunze de palmier, fiind accesorizați cu pietre prețioase. În anumite triburi, șlapii sunt realizați din piele brută, din lemn sau din paie de orez.

În Japonia există chiar și astăzi modelele inedite de șlapi a căror talpă este realizată din lemn, aceste modele fiind și cele duse în America de soldații care se întorceau din război. Ajunși în America, șlapii încep să își contureze o istorie în lumea modei, deoarece apar modele originale, însă apogeul este dat de producția începută în Brazilia, ân 1962, unde producătorul Alpargatas reușește să producă peste 200 de milioane de perechi de șlapi în fiecare an. 

Cum sunt șlapii utilizați astăzi?

Astăzi, șlapii reprezintă unul dintre modelele de încălțăminte care sunt realizate pentru caracterul extrem de practic pe care îl au. Marele avantaj al acestora este dat de versatilitatea pe care o prezintă – aceștia se regăsesc într-o gamă extrem de variată de culori, modele, materiale, iar slapi dama pe answear.ro reprezintă una dintre cele mai populare alegeri pe care le fac purătotarele din ziua de azi în sezonul cald. Aceștia sunt potriviți pentru toate vârstele, pentru toate gusturile și mărimile, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, cu o pereche de șlapi poți completa orice ținută lejeră de vară cu mare succes, însă poți obține și o ținută elegantă, potrivită pentru o ieșire în oraș. 

Alegerea unei perechi de șlapi în zilele călduroase de vară nu poate fi decât o alegere potrivită pentru o ținută confortabilă, lejeră, aerisită, dar și pentru o ținută care dă dovadă de grijă și atenție pentru ultimele tendințe în modă. 

Atunci când sunt combinați cu o pereche de pantaloni scurti dama pe answear.ro, șlapii reprezintă pantofii ideali pentru zilele călduroase de vară. În cazul în care îi îmbraci cu o rochie elegantă, poți alege o pereche de șlapi moderni, eleganți care să îți ofere o ținută potrivită pentru birou, iar atunci când alegi și accesoriile potrivite poți obține un look de invidiat.

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:30 Numele meu e Riza
  60 min
  07:30 Scorpionul
  90 min
  09:00 In calea fericirii
  120 min
  11:30 Lasa-ma sa zbor
  90 min
  13:00 SURVIVOR Romania
  180 min
  16:00 In calea fericirii
  120 min
  18:00 Pe firul iubirii
  120 min
  20:00 Casatorie cu bucluc
  60 min
  21:00 Scorpionul
  60 min
  22:00 Numele meu e Riza
  60 min
  23:00 Intre tine si rau
  60 min
  00:00 Survivor: ExtraShow
  60 min
  01:00 Pe firul iubirii
  120 min
  03:00 Casatorie cu bucluc
  60 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  45 min
  04:45 Lasa-ma sa zbor
  45 min
  05:30 Intre tine si rau
  60 min
  06:30 Numele meu e Riza
  60 min
Modifică setările cookies