(P) Scapă de durerile de spate - 5 moduri inteligente de a reduce disconfortul

Durerile de spate pot apărea indiferent de vârsta, fiind mai frecvente la persoanele care au peste 30 sau 40 de ani sau la cei care nu au o viață activa.

(P) Scapă de durerile de spate - 5 moduri inteligente de a reduce disconfortul

Alte cauze ce pot duce la apariția durerilor de spate sunt: greutatea corporala mare, artrita sau o poziție incorecta a corpului.

Vrei să reduci disconfortul creat de durerile de spate? Ține cont de recomandările din articolul de mai jos!

Mișcare, mișcare, mișcare!

Dacă petreci prea mult timp pe scaun sau nu ai timp să faci multă mișcare, avem soluția! Ia o pauza, o dată la 30 de minute, ca să eviți presiunea exercitată asupra coloanei.

Fă-ți un obicei din a te ridica de pe scaun atunci când vorbești la telefon și nu amâna pauzele la baie, pentru că sunt binevenite pentru spatele tău. 

Mai mult, dacă te confrunti cu problema durerilor de spate, aloca cel puțin 10 minute pe zi pentru a face câteva exerciții sau mergi pe jos de fiecare data când ai ocazia. Instructorul de la sala de fitness iți poate arătă cele mai potrivite exerciții, dar poți găsi suficiente și pe YouTube.

Cursurile de Yoga și Pilates sunt la fel de recomandate de către specialiști pentru cei care vor să scape de durerile de spate sau chiar să le prevină.

Alege o saltea de pat confortabilă!

Dacă suferi de dureri de spate și te așezi pe salteaua nepotrivită, durerile se vor intensifica. Din fericire, poți achiziționa o saltea de pat pe vivre.ro, care să iți ofere suportul de care ai nevoie și să elibereze punctele de presiune din corp.

Pentru cei care vor să scape de durerile de spate, este recomandată testarea mai multor tipuri de saltele, deoarece coloana trebuie să fie dreaptă atunci când te întinzi. 

În momentul testării saltelei de pat, așază-te pe o parte și observă dacă ai coloana în linie dreapta. În caz contrar, te vei trezi cu dureri de spate ce îți vor afecta și mai mult starea de spirit când te trezești dimineața.

De asemenea, mărimea patului îți poate influența calitatea somnului și chiar sănătatea. Un pat mult prea mic te obliga să te odihnești în poziții inconfortabile, ce pot provoca dureri de spate.

Adopta o postura corectă

Postura incorectă pe care o adopți în fiecare zi îți va afecta nu doar sănătatea coloanei, ci și starea de spirit. Astfel, nu trebuie să stai cu spatele curbat și capul lăsat în jos. Menține o poziție corecta, indiferent de eveniment și loc și nu pune prea multă presiune pe coloana vertebrală. 

Mergi la ședințe de masaj

Ședințele de masaj s-au dovedit a fi mai eficiente decât medicamentele în atenuarea durerilor lombare. Masajul te relaxează, nu are efecte secundare și te poate ajuta cu durerile de spate, apărute în urma lipsei exercițiilor fizice sau a șederii îndelungate pe scaun. Încearcă să incluzi ședințele de masaj în rutina ta săptămânală.

Dacă durerile de spate sunt insuportabile, iar ședințele de masaj nu mai sunt suficiente, mergi la un medic specialist care îți poate recomanda un tratament corespunzător.

Meditează!

O alta modalitate eficienta de a ameliora durerile de spate este meditația. Aceasta te ajuta nu doar să iți  liniștești mintea și să te îndepărtezi de problemele cotidiene, ci și să adopți o postură corectă, cu picioarele pe podea și cu spatele drept, benefice pentru spate.

Nu în ultimul rand, dacă știi că ai probleme cu spatele, evita să cari bagaje grele, indiferent dacă vorbim despre rucsacuri sau plase. Acestea vor pune și mai multă presiune pe coloana, de aceea poți lua în calcul achiziționarea unui cărucior pentru cumpărături. 

Program PRO 2

 • Joi
 • 06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  75 min
  09:00 Vieti la rascruce
  60 min
  10:00 Intre tine si rau
  105 min
  11:45 Frumoasa si bestiile
  135 min
  14:00 Blind date
  60 min
  15:00 Vieti la rascruce
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Juraminte incalcate
  60 min
  18:00 Blind date
  60 min
  19:00 Frumoasa si bestiile
  120 min
  21:00 Intre tine si rau
  60 min
  22:00 Vieti la rascruce
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Frumoasa si bestiile
  120 min
  02:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  03:00 Juraminte incalcate
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Intre tine si rau
  45 min
  05:00 Blind date
  45 min
  05:45 Juraminte incalcate
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min