(P) Răsfață-ți pielea cu gelul de duș potrivit

(P) Răsfață-ți pielea cu gelul de duș potrivit
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 19 Februarie 2021

Gelul de dus, denumit și crema de dus, este practic un săpun lichid care poate fi folosit în timpul dușului.

Cu toate acestea, există o diferența destul de mare între gelul de dus și săpunul lichid tradițional. Gelul de dus nu conține ulei saponificat și are o valoare a pH-ului diferită de săpunul tradițional.

De ce este importantă alegerea gelului de dus potrivit?

Întâmpini dificultăți în a alege cel mai bun gel de dus pentru pielea ta? Motivul e simplu! Alegerea gelului de dus presupune să ai în vedere mai mulți factori. În primul rând, contează parfumul. Nimeni nu vrea să iasă din dus cu un parfum care nu-i place... Îți plac parfumurile revigorante? Caută geluri de dus cu astfel de arome.

Cum alegi gelul de dus în funcție de tipul pielii

Gelurile de dus hidratante sunt destinate persoanelor cu pielea uscată. De obicei, aceste informații sunt menționate pe etichetele produselor, indicând dacă sunt bune pentru pielea uscată sau nu.

Persoanele cu pielea normală pot folosi orice tip de gel de dus. Cu toate acestea, trebuie să știi că gelurile destinate pielii uscate conțîn ingrediente hidratante suplimentare, iar cele special concepute pentru pielea grasă au efect de uscare. Dacă ai pielea grasă, poți utiliza majoritatea gelurilor de dus, cu toate că ar fi bine să optezi pentru cele care au proprietăți purificatoare sau care au fost realizate special pentru tipul tău de piele.

De asemenea, un alt factor la care trebuie să fii extrem de atent este alergia. Unii oameni pot fi alergici la unele dintre ingredientele incluse în gelurile de dus. În cazul lor, o decizie înțeleaptă este să aleagă un gel de dus care nu conține parfumuri. Un sfat bun este să folosească un produs natural sau organic.

De asemenea, unele geluri de dus conțîn substanțe exfoliante care elimina celulele moarte ale pielii, lăsând-o moale și netedă. În plus, te sfătuim să încerci gelurile de dus ecologice.

De ce să alegi un gel de dus cu ingrediente naturale?

O astfel de alegere excelență vine cu două beneficii! Un gel de dus natural nu numai că este bun pentru îngrijirea pielii (datorită agenților tensioactivi blanzi și a ingredientelor organice pe baza de plante), dar este de cele mai multe ori și prietenos cu mediul – fie datorită faptului că a fost realizat din ingrediente cultivate în mod sustenabil sau este ambalat în recipiente ecologice și reciclabile.

Beneficii pentru organism

Gelul de dus care conține uleiuri naturale poate ajută pielea să-și păstreze echilibrul, deoarece reflectă lipidele naturale ale pielii. Aceste produse naturale susțîn procesul de descompunere a bacteriilor și a altor substanțe neplăcute și mențîn, în același timp, pielea hidratata.

Unii experți recomandă gelurile de dus mai ușoare, care conțîn substanțe exfoliante, atât de necesare pentru reducerea eruptiilor. Aceste ingrediente previn înfundarea porilor cu celule moarte și sebum. O alegere înțeleaptă este mentă, renumită pentru senzația revigorantă pe care o provoacă. De asemenea, extractele de ingrediente naturale, cum ar fi zmeură, conțîn o sumedenie de antioxidanți și vitamina C, în timp ce unele plante, cum ar fi lavandă, pot avea efect de echilibrare hormonala. În plus, lavandă asigura o aromă liniștitoare și o senzație relaxantă de fiecare dată când faci dus. Voila: piele răcorită, netedă și fericită!

Ce trebuie să știi despre substanțele chimice din produsele pentru îngrijirea pielii?

Potrivit Environmental Working Group, în medie, o femeie folosește 12 produse care conțîn 168 de ingrediente unice în fiecare zi. Majoritatea conțîn substanțe care afectează sistemul endocrin, fertilitatea și echilibrul hormonal. Vestea neplăcută este că unele conțîn ingrediente cu legături concrete cu cancerul.

Iată de ce un ingredient poate să fie toxic:

- Lauret-sulfatul de sodiu, ftalatii, polietilenglicolul (PEG) și triclosanul pot afecta activitatea hormonala. Creșterea și scăderea producției de hormoni pot avea consecințe grave asupra sănătății.

- Ingredientele cosmetice, cum ar fi dietanolamina, butilat hidroxianisolul și formaldehidă, sunt doar câțiva dintre agenții folosiți în mod frecvent în produsele cosmetice și care pot avea efect cancerigen. De exemplu, formaldehidă a fost asociată cu un risc crescut de leucemie și cancer nazofaringian.

- Unele substanțe pot fi nocive pentru alte zone ale corpului, printre care și organele non-reproducătoare. Anumite ingrediente, precum parabenii, trietanolamină și metilcloroizotiazolinona, se numără printre substanțele care pot fi toxice pentru organe și chiar pot fi fatale dacă sunt inhalate.

- În cazurile ușoare, anumite ingrediente produc irității. Deși unele pot provoca reacții alergice, iritațiile reprezintă efecte secundare ale multor ingrediente cosmetice. Cu toate că diferă în funcție de caz, substanțele precum uleiurile esențiale, sulfatii și anumite metale pot irita pielea.

Nești Dante – alegerea perfectă pentru răsfățul pielii

Gelurile de dus Nești Dante cu o textura bogată și cremoasa, curată cu delicatețe pielea sensibilă. Gelurile de dus Nești Dante respectă echilibrul hidro-lipidic al pielii și contribuie la menținerea hidratarii acesteia. Conțîn o formulă fără parabeni care îngrijește pielea în profunzime, lăsând-o învăluită într-o aromă delicată.

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Draga mama
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    120 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Sa invingi regretul
    120 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Draga mama
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    135 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Draga mama
    120 min
Modifică setările cookies