(P) Opt dotări minime necesare pentru deschiderea unui hotel

(P) Opt dotări minime necesare pentru deschiderea unui hotel
Citeste mai mult despre: hotel, dotari hotel, produse hoteliere
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 09 Aprilie 2021

Hotelurile din întreaga lume sunt clasificate în funcție de numărul de stele care le este acordat, iar astfel, turiștii își pot face o impresie cu privire la nivelul costurilor și a facilităților existente în cadrul acestor unități de cazare. În mare parte, clasificarea hotelurilor se face după anumite criterii care țin de partea tehnică, de amplasare, dar și de dimensiunea camerelor. De exemplu, mărimea camerelor, a băilor și a restaurantului, dar și existența echipamentelor moderne, cum ar fi aerul condiționat, seifurile sau televizorul, pot influența prețul unei camere.  

Dar care sunt cu adevărat dotările minime necesare deschiderii unui hotel? Pornind de la această întrebare, ne-am gândit să le venim în ajutor celor care își doresc să își deschidă un business în domeniul hotelier, prezentându-le o listă cu lucrurile esențiale de care au nevoie. 

Finisajele

Pentru a întreține mai ușor curățenia într-o cameră de hotel, este necesară aplicarea unui anumit tratament pentru pardoseli și pereți. În general, pardoseala este supusă unui grad de uzură intens, însă, în același timp este un element de estetică important, așa că este necesar ca aceasta să fie realizată din materialele potrivite. De regulă se folosesc mochete de trafic intens, realizate dintr-un amestec de lână și poliamidă, iar sub mochete, se creează un strat suport – din pâslă, latex sau cauciuc, care să ofere rezistență mai bună în timp, dar și o izolație fonică suplimentară.

Pentru ușa de la intrarea în cameră trebuie să fie respectate anumite cerințe: aceasta trebuie să fie rezistentă la foc – minim 30 de minute, dar să ofere și rezistență fonică – de minim 36 db. Iar pe lângă confort, ușa trebuie să ofere și un nivel de siguranță, așa că pe astfel pe uși se montează o serie de echipamente și sisteme de securitate – încuietoare electromagnetică, vizor și amortizor.

Paturile

În domeniul hotelier se recomandă ca paturile să fie achiziționate separat de articolele de mobilier, de la furnizori speciali. Confortul clienților este extrem de important, așa că paturile și saltele trebuie să fie rezistente, confortabile și de realizate din materiale de calitate.

Mobilierul

Pentru o cameră de hotel, mobilierul se împarte în două categorii: mobilier fix și mobilier independent. În prima categorie se află dulapul, biroul și capul de pat, iar în categoria de mobilier independent intră scaunele, fotoliile și noptierele. În general, nu sunt recomandate piese de mobilier din lemn masiv, deoarece au o rezistență mecanică redusă, în comparație cu alte materiale. Așa că cele mai bune opțiuni sunt piesele de mobilier din PAL laminat sau MDF furniruit.

Minibarul

Minibarul nu ar trebui să lipsească dintr-o cameră de hotel. Acesta ar trebui să fie cât mai silențios și să aibă un consum redus. Iar în ceea ce privește capacitatea, cele mai utilizate sunt cele de 40l.

Corpurile de iluminat

Într-o cameră de hotel, corpurile de iluminat au atât un rol practic, cât și estetic. Așa că este necesar ca o cameră să fie dotată cu lumini la capul patului – sub formă de aplice de perete sau veioze, cu o plafonieră pe tava, dar și cu un corp de iluminat lângă masă sau fotoliu. 

Materialele textile

Pentru a asigura tot confortul clienților, este necesar ca fiecare cameră de hotel să fie dotată cu draperii și perdele, toate tratate ignifug. Iar pentru a oferi posibilitatea de a obține întuneric în cameră, materialele ar trebui să fie de tip black-out, cu opacitate de 100%, sau dim-out, cu o opacitate de 90%.

Accesorii 

De pe lista de accesorii nu puteau lipsi televizorul, telefonul fix, aerul condiționat, uscătorul de păr sau seiful. Iar în cazul uscătoarelor de păr sunt recomandate cele de tip „pistol”, prinse în perete, cu o putere minimă de 1400 W.

Produse consumabile

De asemenea, pentru un confort sporit, este necesar ca orice client să beneficieze de anumite produse hoteliere în camera sa. Iar pe această listă sunt incluse produsele consumabile, cum ar fi săpunul, gelul de duș, șamponul, casca de duș, prosoapele și papucii. Însă, pot fi incluse aici și alte produse din zona de igienă, cum ar fi odorizantele pentru wc sau prosoapele de hârtie.

În concluzie, acestea sunt dotările minime necesare pentru deschiderea unui hotel. Însă, lista ar putea continua în cazul în care vorbim despre un hotel cu restaurant, SPA sau piscină. O astfel de listă poate crea probleme de finanțare sau poate pune presiuni suplimentare asupra bugetului, așa că este important ca toate aceste investiții să fie făcute corect, pentru a asigura tot confortul clienților.

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Draga mama
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    120 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Sa invingi regretul
    120 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Draga mama
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    135 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Draga mama
    120 min
Modifică setările cookies