(P) Mic ghid de alegere a cerceilor: ce accesoriu alegi, în funcție de ocazia cu care îi vei purta?

(P) Mic ghid de alegere a cerceilor: ce accesoriu alegi, în funcție de ocazia cu care îi vei purta?
Data publicarii: 17 Martie 2020

Cerceii reprezintă accesoriul cel mai ușor de purtat în fiecare zi. Deși pare o misiune simpla să alegi perechea perfectă, este bine să cunoști câteva trucuri pentru a putea obține un look perfect, în funcție de stilul tău vestimentar, dar și de ocazia pentru care îți pregătești ținuta.

Îți oferim un mic ghid de alegere a cerceilor, în funcție de ocazia la care îi porți. Ar fi indicat să investești în câteva perechi de cercei de damă, pe care să-i poți asorta ușor la ținutele tale preferate.

Evenimente formale și petreceri elegante

Dacă mergi la o petrecere elegantă, o nuntă, un eveniment formal sau o întălnire aniversară care are loc seara, alege metalele prețioase. Optează pentru o pereche de cercei din aur alb  sau galben, fini, care să inspire rafinament și să se asorteze cu ținuta ta. Mergi pe ideea de glamour și nu folosi accesorii statement sau opulente, ci limitează-te la stilul minimalist.

Ieșiri în oraș cu prietenii

În funcție de stilul tău vestimentar și de modul în care combini hainele, accesoriile trebuie să-ți completeze perfect ținuta. Dacă te îmbraci simplu, în culori neutre, atunci o pereche de cercei masivi, în nuanțe metalice, te pot scoate în evidență. Ai mare grijă, însă, să nu exagerezi cu celelalte accesorii!

Optează pentru cerceii care îți reflecta personalitatea și sunt în ton cu starea ta de spirit. Dacă ești o persoana veselă din fire, poartă piese colorate și nu te sfii să alegi materiale plastice, atâta vreme cât sunt unele de calitate superioara. Investește întotdeauna în calitate și acorda atenție celor mai mici detalii.

La birou

Bijuteriile mici sunt cel mai ușor de integrat în ținutele office. Alege, așadar, o pereche de cercei din argint, cu un design minimalist, cât să îți confere un aer elegant atunci când mergi la birou. Nu asorta sub nicio forma cerceii mari unei ținute office, căci aceștia nu se vor încadra în stilul ales.

Alege cerceii în funcție de forma feței

Cele mai simple alegeri sunt pentru femeile care au față ovală, căci orice model este potrivit pentru ele. Pomeții, însă, vor fi cel mai bine evidențiați de cerceii mici, pe lobul urechii.

O față rotundă va fi pusă în valoare de o pereche de cercei lungi, care oferă impresia de alungire. Nu te sfii să porți modele ce pot ajunge până la umăr, fie că sunt fini, sub forma de lănțișor, fie că sunt masivi, cu ciucuri sau orice alte accesorii.

Femeile cu fața pătrată au nevoie de o armonizare a trăsăturilor, astfel că cerceii rotunzi, de tip cercuri sau ovali, sunt perfecți pentru ele, indiferent de dimensiunea lor.

Cine poarte purta cu succes cerceii tip candelabru? Ei bine, ei sunt potriviți pentru femeile îndrăznețe, iar celor care au față triunghiulara, cu o frunte lată, le vor conferi un aer echilibrat. Dacă se pretează ocaziei, nu te sfii să-i alegi.

Alege cerceii în funcție de coafură

Da, coafura te poate ajuta să alegi cerceii pe care să-i porți cu o anumită ocazie. De exemplu, o coadă lungă de cal, cu ușor volum în creștet, vă fi pusă în valoare de o pereche de cercei mari, în cazul în care mergi la o petrecere în club sau chiar la o nuntă.

Buclele lejere vor fi evidențiate cu succes de cerceii tip candelabru sau de cercuri pline, în nuanțe de auriu sau argintiu. Deși nu e neapărat o regulă, parul blond va fi mereu pus în valoare de auriu, în timp ce brunetele pot opta cu succes pentru argint sau aur alb.

Femeile care au o tunsoare scurtă au cea mai simplă alegere de făcut. În ținutele de zi cu zi, cerceii care acoperă lobul urechii sunt ideali, indiferent de ținută sau locul în care mergi, iar pentru seară, poți alege cercei mici, atârnători, care să nu depășească, de preferat, linia bărbiei.

Ai grija întotdeauna ca cerceii să vină în completarea hainelor pe care le porți și să le accesorizeze perfect, fie că mergi la birou sau la o petrecere elegantă. Pentru a crea un look reușit, ține cont și de forma feței, dar și de coafură.

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    165 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies