(P) Maldive – paradisul unei alte lumi

(P) Maldive ndash; paradisul unei alte lumi
Data publicarii: 16 August 2019

Insulele Maldive sunt situate in Oceanul Indian la o distanta de cateva sute de km de India.

Ele sunt recunoscute la nivel mondial ca un paradis acvatic cu o multime de sporturi ce pot fi practicate: surf, volei, plimbari cu ski jet-ul si multe altele. Insulele Maldive au propria lor cultura cu influente britanice, indiene si arabe bineinteles, iar in ceea ce priveste limba de circulatie si ea este proprie insulei. O excursie in Insulele Maldive nu este doar o vacanta obisnuita, ci mai mult decat atat, este o expeditie si o aventura pe buna dreptate. 

In ceea ce priveste obiectivele turistice acestea sunt limitate la plaja si soare precum si la fel de fel de traditii frumoase si interesante. Nimeni nu se duce in Insulele Maldive pentru a vizita cladiri vechi de sute si chiar mii de ani sau pentru a invata o istorie intriganta si zbuciumata. Locul perfect de relaxare totala, acest complex insular iti poate oferi vacanta pe care n-ai avut-o niciodata, iar relaxarea de care vei avea parte aici te va face sa revii acasa un om total schimbat si cu forte, nu proaspete, ci in totalitate noi de munca. 

Maldive este - asa cum sunt sigur ca multi ar fi de acord - este cat se poate de aproape de paradisul de pe pamant. In prezent, este acea stea din lumea vacantelor de lux; din ce in ce mai multe zboruri aterizeaza in acest colt curat al globului, iar preturile au scazut, ceea ce inseamna ca mai multe persoane pot experimenta acest peisaj oceanic.

A face o calatorie in Maldive inseamna a iesi din realitate pentru o perioada. Pe tot parcursul anului, apele turcoaz va invita, ospitalitatea ramane fara cusur si exista oportunitati de relaxare, explorare si distractie tropicala. Aceasta este o destinatiecare este raiul pur pentru cei care apreciaza nisipurile fine, piscinele de lux si marile curate si blande.

Aveti nevoie de mai multe motive pentru a vizita Maldive pentru urmatoarea vacanta? Iata o parte din ele:

Este un paradis pentru Snorkeling

Nu aveti nevoie de licenta de scafandru care sa va dezvaluie frumusetea uluitoare a recifelor de corali care inconjoara insula Maldive. Fiecare resort de calitate se afla doar la o aruncatura de piatra de unele dintre cele mai frumoase locuri de snorkelling de pe Pamant, si inarmat cu ochelarii de protectie, un snorkel si o pereche de inotatoare de incredere, puteti evada intr-o lume a vietii oceanice. Ecosistemele infloritoare de corali abunda, iar inotatorii norocosi vor avea sansa sa impartaseasca marea cu un curcubeu de pesti tropicali, precum si pisici de mare, rechini de recif si chiar rechini balena.

Cele mai cristaline ape din lume

Maldive este renumit pentru un lucru mai presus de toate: culoarea uimitoare si claritatea apei sale. Aterizand in acest remarcabil arhipelag, veti vedea intinderi interminabile din cel mai pur albastru... peisajul perfect pentru relaxare completa (si cel mai bun loc la care ne putem gandi pentru a purta costumele de baie).

Vile pe mare

Imagineaza-ti ca te trezesti dimineata, privind pe balconul tau si vezi pisicile de mare inotand chiar sub vila ta... suna uimitor, nu? Ei bine, aceasta este o realitate zilnica pentru oaspetii din vilele situate deasupra apei. Construite pe principii traditionale, aceste vile se intind de-a lungul celor mai pitoresti intinderi ale insulelor si va permit sa traiti propriile fantezii Robinson Crusoe atat timp cat ramaneti acolo. 

Bucataria insulara

Mancarea maldiviana nu este foarte cunoscuta in vest - intr-adevar, nu ne putem gandi la un singur restaurant specializat in aceasta bucatarie incredibila de acasa. Cu toate acestea, vizitatorii arhipelagului vor fi tratati cu unele dintre cele mai aromate si mai proaspete mancaruri pe care le-au intalnit vreodata in viata lor; imbinarea perfecta a diferitelor culturi care se reunesc aici care gatesc fructele de mare prinse de pe plajele cu nisip alb. Curry de cocos, homar la gratar si o multime de alte delicii picante.

Explorarea subacvatica este o strategie importanta a a insulelor Maldive si prin urmare ar fi mare pacat sa ajungi aici si sa ratezi oportunitatea de a vedea fel de fel de animale marine. In urma cu ceva timp, presedintele Insulelor Maldive a vrut sa atraga atentia intr-un mod cat mai original asupra incalzirii globale si efectelor devastatoare pe care aceasta le are asupra complexului insular si a tinut o conferinta subacvatica la 6 metri adancime. Situat la doar 2,3 metri altitudine, acest complex este expus in mod direct la pericolul cresterii nivelului oceanului planetar. 

Odata cu programarea unei excursii intr-o zona tropicala este indicat sa tii cont si de factorul medical. Fiecare regiune a globului prezinta anumite pericole pentru sanatatea noastra, astfel in timp ce in Africa inca exista malarie in America poti contacta alte boli periculoase pentru organismul nostru neprotejat. Este foarte important ca atunci cand plecam intr-o astfel de regiune sa ne informam bine inainte asupra potentialelor pericole si sa actionam in consecinta vaccinandu-ne sau protejandu-ne intr-un mod cat mai eficient. 

Sfaturi si cultura:

Populatia din Maldive este de aproape 400.000 de locuitori, cu peste un sfert din locuitori care locuiesc in capitala Male. Tara are o cultura bogata puternic influentata de subcontinentul indian si de culturile islamice din Asia si Africa de Est.

Cea mai mare parte a populatiei este islama sunita si legile islamice sunt respectate cu strictete pe insulele populate. Cu toate acestea, turismul aduce un castig imens pentru tara, iar pe insulele din statiune legea islamica nu este aplicata, astfel incat consumul de alcool si de purtare de bikini este ok.

Toate calatoriile in jurul Maldivelor sunt cu feribotul, cu hidroavionul sau cu zborul intern. Majoritatea statiunilor si pensiunilor organizeaza excursii, dar daca doriti sa calatoriti singuri, va trebui sa folositi sistemul local de feribot. Asigurati-va ca verificati orarul, deoarece unele rute nu sunt in fiecare zi. 

Magazinele sunt deschise de dimineata pana la 20:00 de luni pana vineri si ar trebui sa se inchida 15 minute de cinci ori pe zi pentru a permite rugaciunea in conformitate cu legea islamica, cu toate acestea, acest lucru este observat destul de putin si, adesea, deloc in statiuni.

In concluzie, daca alegi sa-ti petreci vacanta in Insulele Maldive trebuie sa te felicit pentru decizia luata. Nu cred ca este ceva care ar putea sa-ti displaca odata ce ai ajuns pentru ca de la apele curate prin care poti vedea fundul marii si pana la nisipul fin care alcatuieste plaje albe, imense, totul este extrem de frumos si interesant. Locuintele construite pe apa sunt o excelenta posibilitate de cazare, iar dupa cateva zile petrecute in acest paradis tropical vei fi cu totul alt om si poate te vei gandi serios de ce lumea prefera viata agitata din marile orase cand aici totul este atat de frumos.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies