(P) JB – Select & de Ocazie, un whisky preferat de mulți domni

Whisky este acea băutură care simbolizează masculinitatea, dar în același timp clasă și eleganță. De aceea, cel mai adesea vom vedea promovat în filme whisky-ul ca fiind băutura ce oferă starea de bine și relaxarea de care are nevoie bărbatul puternic la finalul zilei.

(P) JB ndash; Select de Ocazie, un whisky preferat de mulți domni

Pentru o experiență ca în filme, în primul rând ai nevoie de un whisky renumit, spre exemplu un whisky J&B cu un preț extraordinar în raport cu calitatea lui. Apoi, dacă ții cont de cum este recomandat a fi consumat acesta, cu siguranță vei descoperi de ce whisky-ul este băutura preferată a domnilor.

Cum se consumă whisky-ul?

Whisky-ul, fiind foarte aromat, este preferat a fi consumat sec de majoritatea bărbaților. Cu toate acestea, niciun barman nu va ridica din sprânceană dacă vei cere la bar un whisky cu două cuburi de gheață.

- Foarte puțină lume știe faptul ca în whisky, dacă pui puțină apă plată sau chiar minerală, acest lucru intensifică aroma. Spre deosebire de puțină apă plată turnată în pahar, gheața are rolul de a răci băutura, dar și de a inhiba aroma și gustul whisky-ului. 

- Paharul din care este consumat whisky-ul contează de asemenea atunci când îți dorești să bei whisky ca la carte. Deși în baruri, puburi sau restaurante whisky-ul se serveste în pahare cu gură largă pentru a permite introducerea ușoară a cuburilor de gheață, paharul ideal pentru consumul de whisky este cel în formă de lalea.

- Chiar dacă de obicei whisky-ul se savurează după cină, sunt câteva alimente ce pot fi consumate împreună cu acesta. Somonul afumat sau friptura cu baiț de whisky merg foarte bine consumate alături de un pahar de whisky. 

De asemenea, îți poți face și acasă un bar cu băuturile preferate. În mediul online, spre exemplu, găsești whisky la un preț accesibil doar la MyBar. Îți poți achiziționa astfel whisky cu vechimi diferite, pentru a simți diferite arome și pentru a te decide care este pe gustul tău. 

Cocktailuri renumite cu whisky

Chiar dacă whisky-ul se bea de obicei sec, unele persoane, în special doamnele, preferă să consume și cocktailuri ce au la bază această băutură. 

- Irish Coffee este un cocktail renumit ce a pornit după ce a fost lansat zvonul potrivit căruia irlandezii ar consuma whiskey și la cafea. Pe lângă o măsură de whiskey irlandez se mai pune o linguriță de zahăr brun și trei măsuri de cafea neagră. Se amestecă bine, iar la final se pun două lingurițe de frișcă ce se lasă să se topească încet. 

- Manhattan este unul dintre cele mai renumite cocktailuri cu whisky. Două măsuri de whisky, o măsură de vermut dulce roșu și o linguriță de bitter, alături de multă gheață este un cocktail extrem de apreciat. 

- Whiskey Sour este unul din cocktailurile preferate ale doamnelor, consumată în special în serile de vară datorită aromei sale fresh și răcoroase. O măsură de whisky, o jumătate de măsură de zeamă de lămâie și două lingurițe de sirop de zahăr este rețeta pentru un cocktail reușit. 

Indiferent care din aceste băuturi sunt pe gustul tău, pentru o experiență impecabilă în ceea ce privește savurarea ca la carte a unei băuturi ca whisky-ul trebuie să ții cont de următorul aspect esențial: cumpără whisky de calitate întotdeauna și numai din locuri atestate, pentru a evita achiziția de băuturi contrafăcute care îți pot cauza probleme de sănătate. 

 

 

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Regina noptii
  105 min
  12:00 Fetele din Tierra Blanca
  135 min
  14:15 Inima nu cere voie
  45 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Inima nu cere voie
  60 min
  19:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Regina noptii
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  75 min
  00:15 Putin sunt si al tau
  120 min
  02:15 Iubire ca in filme
  75 min
  03:30 Dincolo de noi
  45 min
  04:15 Regina noptii
  45 min
  05:00 Inima nu cere voie
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  45 min