(P) Ghid de Cumpărare Cafea Boabe

(P) Ghid de Cumpărare Cafea Boabe
Citeste mai mult despre: Cafea Boabe
Data publicarii: 18 Decembrie 2019

La ora actuală vorbim de multe tehnici de preparare a cafelei, unele de-a dreptul inovatoare, dar până la urmă boabele de cafea pe care le foloseșți influențează cel mai mult aromă finală a cafelei pe care o bei.

Atunci când nu șții cum să alegi cea mai bună cafea boabe, nu ai să obții niciodată o cafea savuroasă, îmbietoare și de cea mai bună calitate, ne spune EspressoCafe.

Pentru a te asigura că urmează să cumperi o cafea pe gustul tău, învățat să citeșți eticheta de pe ambalaj, care îți oferă toate indiciile pentru a face cea mai bună alegere.

Boabe întregi

Chiar dacă este mai simplu să cumperi cafea gata râșnită, atunci când cumperi cafeaua boabe și o rasnesti înainte de a prepară cafeaua va avea un gust mai proaspăt și mai aromat.

 

Data prajirii

Odată ce boabele de cafea ies din mediul în care au fost prăjite, compoziția lor chimică începe să se schimbe. Boabele eliberează dioxid de carbon prin procesul de prajire, proces în timpul căruia toate uleiurile încep să oxideze, ceea ce va diminua aromă boabelor.

Este important că atunci când vrei să îți faci o cafea bună, boabele să aibă între patru zile până la două săptămâni de când au fost prăjite. Dacă îți doreșți să bei un espresso scurt, va trebui să aștepți șapte până la nouă zile de la dată la care boabele au fost prăjite.

 

Cine prăjește cafeaua

Pentru că foarță multă lume a devenit tot mai pasionată de cafea, au luat avant și anumite meserii care până acum nu erau populare. Atunci când îți cumperi cafeaua de la un magazin local sau chiar de la o cafenea, întreabă cine este cel care se ocupă de prăjirea cafelei. Cei care sunt pasionați și pun suflet în muncă lor ajung să își facă un nume și devin cunoscuți în comunitățile iubitorilor de cafea și nu numai. Sunt acele persoane care au propriile lor metode și trucuri de prajire și își fac meseria cu pasiune și dedicare. Așadar, dacă cel care a prăjit cafeaua este menționat pe eticheta, atunci ai făcut o bună alegere.

 

Țară de proveniență a boabelor de cafea

Aromă cafelei este influențată de muți factori cum ar fi solul, altitudinea, ploile sau soarele de care plantele au avut parte. De aceea, țară de origine a boabelor de cafea poate fi un bun indiciu referitor la gustul pe care îl va avea băutură odată preparată.

Există mai mult de 50 de țări producătoare de cafea la nivel global, dar cel mai bine ar fi să începi cu regiunile cunoscute, pentru a deterima caracteristicile aromelor de aici, iar apoi poți avansa spre varientati mai exotice.

Hawaii: cafeua produsă aici are o aromă bogată și arome florale moderate.

Columbia: cafeaua de origine din Columbia este ușoară, are o aciditate bine echilibrată, dulceață asemănătoare caramelului și gust plăcut.

Brazilia: cafeaua cultivată în această regiune are o paleta variată de arome. Cel mai des acestea sunt asociate cu gustul alunelor.

Etiopia: așteaptă-te la o cafea cu aromă fructată, consistentă, asemănătoare vinului împreună cu arome florale și de ceai, atunci când optezi pentru boabe de cafea din această regiune.

Kenya: cafelele din această zona sunt aromate și au gust dulce, asemănător roșiilor și coacazelor negre.

 

Când nu ar trebui să cumperi cafeaua

Dacă pe eticheta de pe ambalajul de cafea lipsesc aceste caracteristici pe care acum le șții și vrei să le verifici, ar trebui să alegi precaut. Mai există și alte motive care te-ar putea face să renunți să cumperi o anumită cafea.

 

Cafea râșnită

Cafeaua boabe pe care doreai să o cumperi este deja gata râșnită? Atunci nu o mai cumpără.

Atunci când cumperi dintr-un loc în care boabele ar trebui să fie prăjite pe loc și cei de acolo vând cafeaua deja și gata râșnită, cel mai bine ar fi să găseșți altă sursă de aprovizionare. 100% cafea pură

Dacă pe pachetul de cafea este specificat 100% cafea pură, ar trebui să te întrebi de ce, cei care prăjesc și vând cafeaua respectivă, țîn să precizeze acest lucru. Cafeaua ar trebuie să fie 100% pură. Atunci când cumperi cafea dintr-o sursă de încredere, această precizare nu ar trebui să fie necesară.

 

Depozitarea și modalitatea de a vinde cafeaua

Dacă cei din magazinele specializate țîn cont de prospețimea cafelei pe care o vând, atunci ar trebui să depoziteze boabele de cafea în recipiente închise ermetic sau saci cu sistem de închidere special, ferite de lumina directă a soarelui. Atunci când boabele de cafea sunt puse în recipiente de plastic și vânzarea este de tip auto-servire, recomandat este să renunți să cumperi cafea din astfel de locuri.

 

Cantități mari

Cu toate că ai putea să faci ceva economii atunci când cumperi cafea în cantități mari, nu vei ajuge să te bucuri de o cafea bună. Cumpără cafea o dată pe săptămâna sau o dată la două săptămâni, tocmai pentru a-ți prepară savuroasă băutură de fiecare dată doar din boabe proaspete și aromate.

 

Cum să alegi cea mai bună cafea

Ai aflat până acum la ce ar trebui să te uiți când citeșți eticheta și de ce trebuie să ții cont pentru a alege cafeaua, dar care este cel mai bun sortiment de cafea?

Cafeaua Arabică și cafeaua Robustă sunt cele mai populare tipuri de cafea din lume.

Când tot ce vrei este să savurezi o cafea bună, cafeaua Arabică este cea mai bună alegere. Mai mult de 60% din consumul de cafea la nivel global este cafea Arabică. Acest sortiment este preferat datorită aromei fructate, gustului dulce și acidității ridicate. Cu o aromă mai ușoară decât Arabică, Robustă este pentru cei care preferă gustul puțin mai aspru, ușor amărui al cafelei.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies