(P) Cum te pregatesti pentru vacanta la schi

(P) Cum te pregatesti pentru vacanta la schi
Data publicarii: 13 Noiembrie 2019

Nu mai este deloc mult pana cand sezonul de schi va incepe oficial si in tara noastra.

Cu siguranta ca partiile vor fi luate cu asalt de romanii dornici sa simta din nou aerul proaspat de munte si sa traiasca senzatiile tari oferite de schiuri sau chiar placa sau snowboarduri. In orice caz, Romania nu este singura optiune pentru schiat, ci poti opta si pentru partiile din alte tari. 

Daca iti doresti si tu un sejur la schi, dar nu dispui de resursele financiare pentru a-ti asigura unul in avans, in asa fel incat sa prinzi oferte excelente, un credit nebancar este solutia. Perioada aceasta inca este foarte buna pentru a-ti pregati vacanta la schi, fie ca optezi pentru un sejur in tara sau in strainatate. Cum trebuie sa te pregatesti pentru o vacanta reusita? 

Ai grija la conditia fizica! 

Conditia fizica reprezinta un aspect de care trebuie sa ai foarte multa grija inainte de a te lansa in sezonul de schi. Sporturile de iarna sunt extrem de solicitante si, daca nu ai o pregatire fizica in parametri optimi, risti accidentari grave. Daca stii ca urmeaza sa pleci in vacanta la schi, incearca sa iti setezi cateva antrenamente inainte de a merge in sejur. Este de preferat sa alergi in aer liber si sa faci exercitii de respiratie, pentru a-ti obisnui organismul sa execute corect procesul de respiratie. In conditiile aerului montan rece, este o sansa destul de mare ca starea de sanatate a plamanilor tai sa fie afectata daca nu respiri cum trebuie. Nu neglija nici alimentatia, pentru ca si ea poate contribui la dexteritatea si abilitatile tale in costumul de schi. Alege sa consumi cat mai multe fructe de sezon, dar si legume, pentru a mentine un tonus bun si un nivel ridicat al energiei. 

Completeaza-ti echipamentul

In cazul sporturilor de iarna echipamentul joaca un rol foarte important. Asigurarea stabilitatii, izolarea energiei termice, dar si protejarea vederii sunt aspecte foarte importante, care nu doar ca iti favorizeaza bunastarea pe pista, dar iti asigura si mentinerea in parametri optimi a starii fizice. In cazul in care detii deja elemente componente ale echipamentului de schi, verifica-le inainte si asigura-te ca sunt in stare perfecta. Daca prezinta imperfectiuni, este de preferat sa le inlocuiesti cu unele noi si de calitate. 

Costumul impermeabil este un element esential, la fel si claparii si ochelarii de soare. Acestea te vor proteja si iti vor asigura mobilitatea de care ai nevoie pe partie. Nici ciorapii nu sunt de neglijat, la fel si casca de protectie si accesoriile suplimentare, menite sa te protejeze in timp ce schiezi. 

Din punct de vedere al ochelarilor de soare, este de preferat sa optezi pentru ochelari cu protectie UV, care vor reflecta lumina de la nivelul zapezii si iti vor feri ochii de probleme. Schiurile sunt si ele foarte importante si, daca deja detii o pereche, ar trebui sa mergi cu ele la verificat inainte de a le scoate din nou pe partie. Tot ce tine de schiuri trebuie sa fie in perfecta stare de functionare pentru ca tu sa te poti bucura de o experienta sigura si placuta. 

Alege-ti destinatia potrivita

In functie de nivelul de experienta pe care il ai in domeniul schiatului, poti sa iti alegi si destinatia de vacanta. Desigur, cu cat faci acest pas mai repede, cu atat vei reusi sa gasesti preturi mai avantajoase. Apropierea sezonului nu va face decat sa ridice nivelul tarifelor, astfel ca este de preferat sa te grabesti si sa te orientezi catre o partie potrivita nivelului tau. Daca esti incepator, incearca sa eviti zonele foarte aglomerate, pentru ca iti va fi greu sa tii pasul cu ceilalti si sa inveti miscarile. Daca esti avansat poti merge pe orice fel de partie, atat timp cat esti pregatit din punct de vedere fizic si al echipamentului. 

Pentru o experienta placuta la schi, alege sa te echipezi corespunzator, ai grija de conditia ta fizica si alege-ti partia potrivita nivelului tau de experienta. 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies