(P) Cum să-ți amenajezi casa în stil minimalist

Minimalismul este un concept care a scris noi capitole în artă, fie că vorbim despre muzică, arte vizuale sau arhitectură. De aici a fost prins în concepte de filosofie și a dat naștere unui nou stil beletristic.

(P) Cum să-ți amenajezi casa în stil minimalist

 Motto-ul „less is more” este o strategie estetică pe care o poți aplica în orice domeniu, începând cu decorarea propriei case. Cu toate acestea, designul minimalist nu este chiar la îndemâna oricui. Poți aborda acest concept dacă:

Schimbi camerele pe rând

Adoptarea unui stil minimalist pentru casa ta poate fi începută în faza de construcție sau în cadrul unui proces de reamenajare. Orice moment ai alege, trebuie să ai un plan simplu. Iar cel mai eficient este să tratezi fiecare cameră în parte. Pe măsură ce ai rezolvat un spațiu, treci la următorul, până amenajezi întreaga casă.

Personalizează interioarele

Ideea de bază a stilului minimalist este să-ți reflecte personalitatea. Eliberându-te de mulțimea de obiecte inutile din casă, te vei limita doar la acele elemente care te reprezintă. O casă minimalistă reușită este oglinda proprietarului. Una sau mai multe fotografii de diferite dimensiuni, pe raft sau pe pereți, o colecție de suvenire adunate din periplul tău prin lume sau orice alt obiect care are o însemnătate pentru tine reprezintă noile decorațiuni pentru casa ta.

Eliberează podeaua

Pardoseala este un element central al oricărei case amenajate în stil minimalist. Dacă, la un moment dat, ai fost fan al covoarelor, mochetelor și altor țesături întinse prin toată casa, este timpul să renunți la ele. Atenție însă la ce rămâne. În primul rând, alege, cu grijă, tipul de pardoseală în funcție de specificul fiecărei camere. Lemnul, piatra sau ceramica pot fi folosite în diferite forme și texturi. Pe eMenatwork, găsești materiale de calitate pentru noua ta casă în stil minimalist, cu sugestii de amenajare și sfaturi de la specialiști.

Depozitează inteligent

În procesul de amenajare a casei tale în stil minimalist vei renunța, cu siguranță, la multe bunuri aflate la vedere. Pe unele le vei abandona, însă, de altele, vei mai avea nevoie. Așadar, ai nevoie de soluții inteligente de depozitare. Acest criteriu va fi între primele, în alegerea elementelor de mobilier. Scaunele, canapelele și paturile vor fi alese, cu precădere, dintre modelele care au și ladă de depozitare. Ca minimalist nu trebuie să renunți la toate bunurile, ci, să eliberezi spațiul vizual, organizând, mult mai eficient, tot ce ai. Astfel, o camera aparent goală la prima vedere poate adăposti o mulțime de lucruri de care ai nevoie.

Tonuri neutre

Culoarea unei case minimaliste este, întotdeauna, neutră. În afară de clasicele alb și negru, poți alege dintr-o paletă diversă de nuanțe de gri, ivoriu, bej, mai deschise sau mai închise. Cu tonurile poți jongla între pardoseală și pereți, potrivind un element vertical mai închis cu nuanțe deschise pe orizontală sau invers. Din fericire, producătorii de materiale de construcții s-au adaptat acestor cerințe din piață și găsești numeroase variante adaptate stilului minimalist pentru amenajări interioare.

Înlocuiește cantitatea cu tot ce înseamnă calitate

Minimalist înseamnă simplu, nu sărac. Scopul tău este să creezi un spațiu cu puține elemente, dar, în care oricine și-ar dori să locuiască. Cele mai multe obiecte de artă care au trecut proba timpului sunt clasice. Materialele de calitate și rezistente se încadrează perfect. Patina căpătată de-a lungul anilor nu va face decât să adauge valoare.

Când începi să-ți amenajezi casa în stil minimalist, încearcă politica pașilor mărunți. Tratează fiecare încăpere în parte și renunță la toate elementele care o aglomerează, până ajungi să respire liniștit într-un spațiu calm, neaglomerat.

Program PRO 2

 • Vineri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Fara privirea ta
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 Betty in New York
  120 min
  14:00 Fara privirea ta
  60 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 Betty in New York
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Inima de tigan
  90 min
  00:30 Betty in New York
  120 min
  02:30 Inima de tigan
  90 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
Modifică setările cookies