(P) Cum să îți protejezi datele personale pe internet

În zilele noastre, protecția datelor personale este un subiect pe cât de sensibil pe atât de important. În era în care internetul face parte din viața noastră de zi cu zi, trebuie neapărat să știm cum să ne protejăm datele și intimitatea. Mai ales în această perioadă, când pare că singura interacțiune disponibilă a rămas cea din online.

(P) Cum să îți protejezi datele personale pe internet

Fie că este o stare trecătoare, fie că aceasta este modalitatea standard de a comunica pentru deceniile ce urmează, merită să fim pregătiți. Să  ne înarmăm, așadar, cu informații.  

Creează parole puternice 

Nu subestima hackerii! Fie că ai date importante stocate în aplicațiile tale, sau pur și simplu îți dorești să nu îți umble nimeni prin conturile personale , prima linie de apărare împotriva atacurilor cibernetice, este o parolă puternică.

Creează parole complicate prin combinarea diverselor caractere și ai grijă să le schimbi periodic. Nu salva niciodată parolele pe unul dintre device-uri. Dacă ți-ai salvat toate parolele pe un device, este doar o problemă de timp până când toate conturile îți vor fi sparte. 

Folosește setările de intimitate

Majoritatea aplicațiilor pe care le folosești au un sistem care îți permite să reglezi volumul de informații personale care este accesibil pentru ceilalți utilizatori. Prin această metodă, vei fi mereu informat în legătură cu volumul de date personale distribuite și natura lor. 

Îți sugerăm să menții aceste setări la minimul posibil. Hackerii se pot folosi de informațiile de pe profilul tău pentru spargerea parolelor. 

Folosește programe antivirus pentru telefon

Poate că nu știai, dar un telefon este chiar mai ușor de accesat decât un calculator. De aceea te sfătuim să instalezi aplicații care să-l protejeze constant. Există multe companii care oferă astfel de aplicații gratis, dar acestea de obicei nu sunt de încredere. 

Alege întotdeauna un serviciu cunoscut, autorizat și de calitate.

Fă-ți copii pentru toate datele personale

Un aspect deseori ignorat în ce privește protecția datelor este salvarea informațiilor în mai multe locuri. Folosește aplicații speciale pentru stocare datelor, precum cloud-ul oferit de anumite servicii autorizate.

Unul dintre atacurile cele mai comune ale hackerilor este cel de tip ransomware (răscumpărare a datelor) în care trebuie să plătești pentru a-ți recupera informațiile sau accesul la ele. Evită această situație prin stocare datelor pe mai multe dispozitive. 

Asigură-ți telefonul contra furtului de informații

Furtul fizic al telefonului este o situație extrem de neplăcută, fără să mai punem la socoteală și stresul adăugat legat de integritatea datelor personale.  Desigur, recomandat este să folosești și o parolă. 

În cazul în care ai ghinionul să-ți pierzi telefonul, există, din fericire, aplicații specializate în localizarea sau resetarea acestuia la opțiunile din fabrică, împiedicând astfel sustragerea datelor cu caracter personal. Această opțiune îți permite ștergerea instantă a listei de contacte, a mesajelor, listei de apeluri, istoria browserului și alte tipuri de informații. 

Nu evita să faci actualizările sugerate

Actualizează-ți constant sistemul de operare de pe calculator sau telefon. Poate că notificările sunt enervante și consumă destul de mult timp, dar actualizările sunt vitale în procesul protejării confidențialității datelor. 

În afară de îmbunătățirea considerabilă a performanței dispozitivului, aceste actualizări conțin măsuri sporite de securitate. Fă din instalarea acestora o prioritate!

Aceste informații par de bun simț, dar ai fi uimit să descoperi câți oameni uită pur și simplu să se protejeze împotriva acestor feluri de atacuri virtuale. Ia aminte și nu deveni și tu o victimă a erei informatice. 

Program PRO 2

 • Vineri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Regina noptii
  105 min
  12:00 Putin sunt si al tau
  135 min
  14:15 Inima nu cere voie
  60 min
  15:15 Camera 309
  60 min
  16:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Inima nu cere voie
  60 min
  19:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Regina noptii
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Regina noptii
  45 min
  05:00 Inima nu cere voie
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min