(P)  Cum să alegi un dozator de apă și care sunt avantajele pe care le oferă 

Apa reprezintă esența vieții, iar corpul nostru are nevoie de aceasta, în fiecare zi, pentru a ne menține sănătoși. Nu de puține ori, însă, am fost avertizați cu privire la calitatea apei pe care o consumăm zilnic, indiferent de sursa de proveniență a acesteia. 

(P) Cum să alegi un dozator de apă și care sunt avantajele pe care le oferă

Ce putem face în aceste condiții, pentru a ne asigura că apa pe care o consumăm și pe care o folosim pentru a găti, produce beneficii și nu efecte adverse asupra sănătății noastre?

Astăzi îți vom dezvălui motivele pentru care un dozator de apă poate fi soluția ideală în acest caz. Descoperă, în cele ce urmează, avantajele utilizării acestor dispozitive și criteriile de selecție pe care trebuie să le ai în vedere, în momentul achiziției. 

De ce ai nevoie de un dozator de apă?

Corpul uman este alcătuit, în proporție de 60% din apă, iar o cantitate considerabilă din acest lichid necesar vieții se pierde zilnic. Din acest motiv, fiecare dintre noi trebuie să consumăm cantitatea necesară de apă curată zilnic, pentru a ne menține hidratați și a ajuta organismul să funcționeze corespunzător. 

Iată principalele motive pentru care este avantajos să dispui de un dozator de apă la domiciliu sau la birou:

Apa de la robinet conține numeroase substanțe chimice, cu efecte adverse asupra sănătății organismului nostru. Atunci când folosești un dozator de apă cu sistem de filtrare încorporat, ai acces la apă curată, direct de la robinet, în fiecare zi. Acesta elimină majoritatea impurităților din apa provenită de la rețeaua publică și își oferă sursa necesară atât pentru consum, cât și pentru gătit.

Apa curată, pe care o obții cu ajutorul unui dozator și pe care o consumi zilnic contribuie la îmbunătățirea modului în care substanțele nutritive din mâncare sunt absorbite de organism. Astfel, sistemul tău digestiv va funcționa în parametri optimi și tu te vei bucura de un tranzit intestinal sănătos. 

Un dozator de apă asigură cantitatea de lichid necesară consumului și gătirii zilnice, motiv pentru care vei economisi bani. Nu vei mai fi nevoit să aloci timp, efort și resurse financiare suplimentare, pentru a achiziționa zilnic cantitatea de apă îmbuteliată necesară. 

Acum că ai descoperit principalele motive pentru care este benefic să utilizezi un dozator de apă acasă și la birou, iată cum poți alege dispozitivul potrivit, ținând cont de criteriile de selecție esențiale. 

Tipologia dozatoarelor disponibile în comerț 

Magazinele care comercializează astfel de dispozitive, pun la dispoziția clienților următoarele tipuri de dozatoare:

Dozatoare simple, care furnizează cantitatea de apă necesară.

Dozatoare prevăzute cu sisteme de răcire și încălzire a apei, pentru ca tu să folosești lichidul necesar, la temperatura potrivită. Avantajul acestora este unul clar, reprezentat de varietatea de băuturi pe care le poți prepara cu ajutorul apei reci sau a celei calde, în funcție de necesități.

Alegerea dozatorului potrivit în funcție de sursa de apa

În funcție de sursa de apă pentru care optezi, ai la dispoziție două variante:

Dozatoare de apă alimentate cu bidoane mari, cu o capacitate de până la 20 de litri. Avantajul acestora constă în cantitatea generoasă de lichid pe care o pun la dispoziție, astfel încât schimbarea lor să nu fie necesară în mod frecvent.

Dozatoare care utilizează apa de la robinet, pe care o filtrează cu ajutorul sistemelor incorporate. Acestea sunt avantajoase întrucât oferă acces la o cantitate nelimitată de apă, obținută din rețeaua publică, pe care o filtrează. Astfel, se elimină impuritățile pe care lichidul le conține. 

Dozatoare de apă prevăzute cu sistem de răcire și încălzire

Varianta cea mai populară, în rândul consumatorilor este cea reprezentată de dozatoarele de apă, prevăzute cu sisteme de răcire și de încălzire a apei furnizate. Răcirea apei se face cu ajutorul compresiei și a freonului sau prin intermediul efectului Peltier. Acesta are la bază utilizarea pastilelor de răcire, a unui radiator și a ventilatorului. 

Prima varianta este cea recomandată de specialiști în cazul spațiilor în care există numeroși consumatori. Aceasta permite furnizarea unei cantități mai mari de apă, la temperatura dorită, de până la 3-4 litri pe oră. 

Cea de-a doua variantă, bazată pe sistemul de răcire Peltier poate fi avantajoasă în cazul spațiilor cu un număr restrâns de consumatori. Aceasta poate furniza până la un litru de apă rece pe oră. 

Acum că ai descoperit și tipul de dozatoare disponibile pentru achiziție, poți face alegerea potrivită, în funcție de propriile nevoi și preferințe. Mizează pe eficiența consumului regulat al apei curate, fie că aceasta provine din bidoanele cu care sunt alimentate dozatoarele sau direct de la robinet. 

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  90 min
  09:15 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  10:15 Pretul dragostei
  105 min
  12:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  135 min
  14:15 Muzica tradarii
  60 min
  15:15 Tanar si nelinistit - Sezon 23
  45 min
  16:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  17:00 Juraminte incalcate
  60 min
  18:00 Muzica tradarii
  60 min
  19:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  120 min
  21:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  22:00 Pretul dragostei
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  120 min
  02:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  03:00 Juraminte incalcate
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Pretul dragostei
  45 min
  05:00 Muzica tradarii
  45 min
  05:45 Juraminte incalcate
  60 min
  06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min