(P) Cum alegi tipul de server potrivit pentru site-ul tău?

(P) Cum alegi tipul de server potrivit pentru site-ul tău?
Data publicarii: 19 August 2020

În prezent, evoluția unei afaceri este strâns legată de vizibilitate. Atunci când aceasta este susținută de credibilitate și siguranță, viitorul are toate șansele să aducă succesul mult visat. În zilele noastre este fundamentală prezența pe internet a unui business, deci este cazul să te informezi atent despre tipul de server care îți poate găzdui activitatea astfel încât să te ajute permanent să crești în ochii clienților tăi.    

În funcție de complexitatea și dimensiunile site-ului, de nevoile de gestionare a informațiilor și traficului dar mai ales ținând cont de bugetul alocat, găzduirea site-ului web poate fi făcută pe server dedicat, server VPS sau în sistem shared web hosting. Dar să le luăm pe rând, ca să înțelegi ce reprezintă și ce anume poți primi de la fiecare.

Servere dedicate

Găzduirea pe acest tip de suport este soluția premium, pentru că ai la dispoziție un server exclusiv pentru acoperirea nevoilor site-ului tău. Ca să îți poți înțelege despre ce vorbim exact, găsești mai jos principalele avantaje de care te vei putea bucura în cazul în care alegi găzduirea pe un server dedicat. 

Drept de utilizare exclusivă

Este, de departe, cel mai mare avantaj, aceasta însemnând că nu ești forțat să împarți resursele hardware și software cu nimeni altcineva. Este soluția ideală pentru un website care necesită – prin complexitatea serviciilor oferite – putere de calcul mare, spațiu de stocare generos și acces rapid.

Viteza de acces superioară

Aceasta se menține indiferent de volumul de trafic, deoarece nu este influențată de volumul de trafic de pe site-urile vecine, așa cum se întâmplă în cazurile de shared web hosting. Și este de luat în considerare la modul foarte serios, mai ales atunci când trebuie să ținem cont de confortul vizitatorului dacă ne referim, de exemplu, la un site care oferă servicii de media streaming, file sharing, video-conferință.

Securitatea website-ului

Pentru a putea beneficia de libertate totală în stabilirea strategiei de securitate a site-ului, este nevoie de server dedicat, astfel încât furnizorul de hosting să nu poată influența – voit sau nu – nivelul de securitate dorit. Și trebuie ținut cont de faptul că, oricât de avansate ar fi soluțiile software de virtualizare, ori sistemele de operare utilizate, acestea au breșe de securitate. Așadar, un server fizic dedicat rămâne cea mai bună și flexibilă soluție de securitate.

Întreaga putere de procesare și stocare a server-ului, gama de produse software utilizate, posibilitatea de extindere, toate acestea sunt la discreția celui care alege soluția închirierii serverului de la compania de hosting. 

Servere VPS   

Sunt de avut în vedere în situația în care consideri că soluția serverului dedicat este mult prea complexă și costisitoare pentru nevoia reală de putere de calcul și stocare necesare afacerii tale.

Această opțiune presupune crearea, cu ajutorul unui program de virtualizare, a unei mașini virtuale – Virtual Private Server – care rulează pe un server fizic, alături de alte mașini virtuale pe care sunt găzduite alte site-uri. Împărțirea resurselor fizice existente nu oferă performanțele unui server dedicat, însă performanțele VPS sunt superioare opțiunii de shared web hosting.

Soluția VPS administrat este cea mai bună alegere, fiind practic un server furnizat „la cheie” de către furnizorul de servicii de găzduire web. Acest lucru înseamnă că furnizorul, prin specialiștii săi, asigură funcționare ireproșabilă a site-ului, a serviciilor furnizate de acesta și, în același timp, un nivel de securitate avansat. În general, ofertele de VPS administrat include: 

  • instalarea programelor necesare funcționării;
  • monitorizarea funcționării site-ului;
  • scanare anti-malware/anti-virus;
  • configurare și suport DNS;
  • asigurare back-up;
  • asistență tehnică specializată prin telefon/e-mail/chat.

Îți recomandăm să verifici pachetul de opțiuni oferit, pentru a ști din timp că vei avea la dispoziție toate serviciile care ți-ar fi de folos ulterior. 

Shared Web Hosting

Soluția de VPS neadministrat este una mai puțin costisitoare, dar dedicată celor care au cunoștințe avansate în rețelistică și în administrarea de sisteme de operare și administrare server. Este cea mai ieftină soluție disponibilă pentru găzduirea unui website, dar vine la pachet cu inevitabile probleme de securitate și de funcționare în limite decente. Aceasta pentru că serverul este împărțit, practic, mai multor site-uri și orice problemă de funcționare sau de securitate a unuia dintre „vecini” îi afectează pe toți ceilalți.

Trebuie să reții faptul că serviciul de găzduire online – web hosting – este vital pentru funcționarea optimă a site-ului tău. În consecință, alegerea lui nu trebuie făcută ținând cont exclusiv de latura financiară, ci luând în considerare toate beneficiile, costurile asociate și avantajul unei platforme funcționale. 

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    165 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies