(P) Cinci avantaje ale masinilor achizitionate la mana a doua

Majoritatea oamenilor ar prefera, cu siguranta, sa se afle in posesia unui bun aflat in stare noua. 

(P) Cinci avantaje ale masinilor achizitionate la mana a doua

Alternativa este aceea de a folosi unul care a avut si un alt proprietar in trecut, proprietar despre care nu avem cum sa stim daca a tratat bunul corespunzator, daca l-a protejat de probleme si, mai ales, daca nu ascunde anumite neajunsuri ale acestuia. 

Desigur, autoturismele sunt un exemplu de bunuri foarte expuse la astfel de probleme, insa piata auto second hand este in continuare una dezvoltata si care reuseste sa atraga vanzari record si foarte mult interes. Nu este de mirare, avand in vedere ca majoritatea romanilor si-ar dori sa aiba o masina, insa nu multi sunt cei care isi permit sa cumpere una noua. 

Astfel, ajung sa recurga si la varianta second hand, mai ieftina si mai rapid de achizitionat. Poti cumpara masini second hand prin Adesa, ceea ce demonstreaza ca inclusiv online ai posibilitatea de a cumpara autoturisme de acest fel, pe langa targurile special organizate in multe dintre orasele tarii. Care sunt principalele cinci avantaje de care poti profita atunci cand urmaresti sa iti achizitionezi o masina second hand?

1. Preturile accesibile 

Daca ai la dispozitie un buget bine definit in care trebuie sa te incadrezi atunci cand cumperi o masina, cu certitudine vei reusi sa obtii o varietate mai bogata din care sa poti alege daca optezi pentru un autoturism la mana a doua. Preturile masinilor noi sunt incomparabil mai mari, in vreme ce costul presupus de un autoturism la mana a doua iti permite chiar sa alegi din mai multe modele si, poate, sa ai si optiuni de rezerva. 

De asemenea, nu trebuie sa pierzi din vedere toate cheltuielile complementare costului de achizitie, precum inregistrarea masinii, inmatricularea ei sau alte taxe de aceasta natura. Vestea buna, atunci cand cumperi o masina second hand, este ca sunt sanse destul de ridicate ca ea sa fie deja inregistrata, ceea ce te va scuti de un efort, dar si de niste bani suplimentari cheltuiti. 

2. Timp de aspeptare inexistent

In cazul masinilor noi, sansele sunt foarte mari sa fie nevoie sa iti comanzi autoturismul, iar producatorul sa il fabrice la cererea ta. Ceea ce presupune a astepti pentru o perioada ce poate fi destul de indelungata, daca ai ghinion. In schimb, autoturismele second hand te asteapta gata de actiune chiar din ziua in care le cumperi. Aceta este un avantaj foarte important pentru soferii care vor sa profite rapid de achizitia lor. Totusi, daca esti contratimp, ai foarte mare grija la toate detaliile, pentru ca graba poate sa conduca la neatentie, iar neatentia la investitii nefericite. 

3. Infrastructura din tarile de origine

Majoritatea autoturismelor vandute la mana a doua in Romania sunt aduse din tarile vestice, care beneficiaza de o infrastructura foarte bine dezvoltata. Astfel, anatatea motoarelor masinilor este bine protejata, la fel ca cea a caroseriei. De asemenea, kilometrajul autoturismului devine astfel un indicator care nu trebuie sa te sperie, intrucat kilometrii parcursi au fost strabatuti pe drumuri bine amenajate. 

4. Pastrezi contactul cu vanzatorul

Surprizele neplacute sunt tot mai greu de intalnit atunci cand cumperi o masina second hand, mai ales de cand foarte multe detalii se discuta online. Vanzatorii isi expun identitatea si informatii care fac mult mai dificile capcanele pentru cumparatori. Astfel, poti avea siguranta ca ai acces la informatii veridice despre potentiala ta viitoare masina. 

5. Poti vinde si tu masina

Doar pentru ca ai cumparat-o la mana a doua, nu inseaman ca masina ta nu poate fi vanduta in continuare. In cazul in care nu ajunge la nivelul ateptarilor tale sau s-a ivit o oportunitate mai buna pentru tine, masina poate sa fie imediat readusa in circuitul de vanzare, iar tu te poti transforma in vanzator, din cumparator. 

Masinile second hand sunt o varianta foarte buna pentru un sofer care doreste sa cumpere un autoturism la un pret cat mai bun. 

Program PRO 2

 • Vineri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  08:00 Iubire ca in filme
  75 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 Dragoste de garda
  120 min
  14:00 Inima nu cere voie
  60 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 Dragoste de garda
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Dragoste de garda
  105 min
  01:45 Iubire ca in filme
  60 min
  02:45 Dincolo de noi
  60 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min