(P) Cele mai potrivite jucarii pentru copilul energic

Daca cel mic are un temperament puternic, nu sta locului o clipa, se plictiseste repede si permanent trebuie sa-l stimulezi cu jocuri si activitati noi, atunci e clar ca ai un copil energic.

(P) Cele mai potrivite jucarii pentru copilul energic

El se afla intr-o continua cautare de nou, iar tu ii poti satisface aceasta nevoie oferindu-i diferite jocuri si jucarii potrivite cu firea lui.

Cum sa alegi cele mai potrivite jucarii pentru copilul tau? 

Alege jucariile in functie de varsta copilului

Majoritatea jucariilor au trecute pe eticheta varsta copiilor carora le sunt destinate, dar de cele mai multe ori aceasta informatie este importanta doar pentru siguranta. Copiii cu varste mici pot inghiti piesele mici ale jucariilor, deci, daca ai un astfel de copil, cel mai bine ar fi sa respecti recomandarea de pe eticheta. Daca copilul este ceva mai mare, intre 18-36 de luni, dar tinand cont si de nivelul lui de dezvoltare, poti opta pentru urmatoarele jucarii:

 • cuburi si seturi de constructii;
 • instrumente muzicale;
 • puzzle-uri;
 • carti interactive;
 • jocuri interactive;
 • animale de plus.

Jucarii in functie de sexul copilului

Desi nu se mai pun demult etichete de genul acesta si nu vrem sa punem bariere in calea dezvoltarii copiilor, mai exista inca fetite care se joaca cu papusile si baieti care construiesc roboti.  Astfel:

 • pentru fetite, jucariile sunt foarte variate: papusi cu seturi de hainute si accesorii, figurine de animale in miniatura, casute pentru papusi, bucatarii dotate cu toate aparatele electrocasnice. De asemenea, foarte importatnte pentru dezvoltarea talentelor si abilitatilor fetitelor sunt seturile care presupun lucrul manual, si anume: seturi de cusut si tricotat, de modelat plastelina sau lutul, de lipit margele si mozaicuri
 • pentru baieti sunt recomandate jucariile care le stimuleaza creativitatea si imaginatia: masinute, trenulete, avioane, elicoptere, cazemate cu soldatei, precum si cele care le dezvolta abilitati tipic masculine: truse de scule, mese de lucru, lego-uri si cuburi de construit etc.

Este posibil, totusi, ca o fetita sa manifeste interes pentru o jucarie de baiat si invers, mai ales in cazul unui copil energic care se plictiseste repede si a carui curiozitate este mare, dar acest lucru nu trebuie sa ne sperie, ci, din contra, trebuie sa lasam copilul sa experimenteze si sa invete, sa-si descopere propria identitate si talentele sale.

Jucarii destinate petrecerii timpului in aer liber.

Pentru copiii foarte energici petrecerea timpului afara, in parc, in fata blocului sau in curte reprezinta un mod placut de a-si consuma energia si curiozitatea. Pentru aceasta alegerea unor jucarii si jocuri potrivite este esentiala.

 • Jucarii de exterior pentru curte si gradina: tobogan, leagan, balansoar, piscina cu apa, casuta de jucarie, cort de joaca.
 • Biciclete, triciclete, patine cu rotile, masinute cu sau fara pedale.
 • Roaba pentru nisip, carucior pentru papusi, zmeu, bumerang, frisbee, pistol cu apa.
 • Accesorii pentru diferite sporturi: mingi, palete de tenis, popice, golf.

Sa tii pasul cu un copil energic poate fi o provocare dar implicandu-l in diferite jocuri interactive ii poti stimula creativitatea, dezvolta talentele native, integra in colectivitate si ii vei potoli agitatia si impulsivitatea, ajutandu-l sa-si exerseze rabdarea si sa-si modeleze caracterul.

Indiferent de temperamentul copilului si de alegerea jucariilor pentru acesta, timpul pe care il petreceti impreuna este mult mai important decat orice altceva si este esential in relatia dintre voi doi.

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  90 min
  09:15 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  10:15 Pretul dragostei
  105 min
  12:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  135 min
  14:15 Muzica tradarii
  60 min
  15:15 Tanar si nelinistit - Sezon 23
  45 min
  16:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  17:00 Juraminte incalcate
  60 min
  18:00 Muzica tradarii
  60 min
  19:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  120 min
  21:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  22:00 Pretul dragostei
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Lasa-ma sa zbor - S.2
  120 min
  02:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  03:00 Juraminte incalcate
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Pretul dragostei
  45 min
  05:00 Muzica tradarii
  45 min
  05:45 Juraminte incalcate
  60 min
  06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min