(P) Cele mai bune materiale pentru cămăși

În garderoba masculină, cămașa este una dintre piesele de bază, care a trecut, cu bine, testul timpului.

(P) Cele mai bune materiale pentru cămăși

Chiar și femeile au preluat această modă și au adaptat-o ținutelor lor, păstrând aspectul clasic, sexy și elegant oferit de o cămașă de calitate.

Cum poate o cămașă să confere un aspect impecabil unui bărbat? Cum alegem un material de calitate pentru cămașă, ca să pună, cel mai bine, în evidență pe cel care o poartă? Iată întrebări la care găsiți răspunsuri în rândurile de mai jos.

Materialul - cel mai bun criteriu de alegere pentru cămăși

În primul rând, o cămașă de calitate se identifică după materialul din care e confecționată, pentru că este cel care conferă ținuta impecabilă a acesteia.

Mai mult, materialul este cel care dictează, în final, costul produsului achiziționat, dar și felul în care se simte cel care o poartă.

Contează, desigur, și croiul, care trebuie ales în așa fel încât să avantajeze, însă ponderea cea mai mare este dată de material. Acesta este principalul criteriu după care trebuie aleasă o cămașă. 

Cele mai bune materiale pentru cămăși

În funcție de sezon, poți alege bumbacul, inul, poplinul - pentru cămășile de vară, sau lâna ca material pentru cele de iarnă.

 • Poplinul

Contrar anumitor așteptări, poplinul este materialul din care sunt confecționate, cel mai frecvent, cămășile bărbătești, și aceasta pentru că oferă ținută, sunt ușor de întreținut - adică se spală și se calcă ușor- iar materialul este subțire, moale, neted și rezistent. În plus, materialul permite corpului să respire ușor, aspect care contează foarte mult în alegerea unei cămăși în cazul bărbaților, iar ținutei îi conferă un aspect relaxat, potrivit oricăror activități cotidiene.

Imprimeul este, de cele mai multe ori, dinamic sau multicolor, în dungi sau pepit, dar poate fi și simplu. Țesătura pentru poplin este din fire subțiri și fine, ceea ce îl face ușor de folosit, atât pentru ținute casual, de zi, dar și pentru ținute mai formale sau office. Faptul că se calcă ușor și nu se șifonează prea repede îl face o alegere potrivită pentru orice ocazie.

 • Inul

Inul este un alt material de calitate preferat de mulți bărbați, în special de către cei care adoptă un stil sportiv, și este alegerea ideală pentru cămășile de vară.

De cele mai multe ori, imprimeurile sunt monocrome și în culori deschise, tocmai pentru că sunt o opțiune potrivită pentru zilele călduroase.

Propunerile de culoare nu trebuie să se limiteze însă la nuanțele clasice de alb sau bej. Ele pot fi mai îndrăznețe, de exemplu, nuanțe pale de roz, ca în propunerile liniei Young a brandului Zegna pentru acest sezon și destinată tinerilor care doresc să fie la modă. 

 • Bumbacul

Materialele sunt alcătuite dintr-un procent mare de bumbac sunt preferate pentru o ținută mai formală, office sau de zi. Sunt însă alegerea ideală pentru orice bărbat modern, pasionat de modă, care dorește să integreze în ținuta sa piese alcătuite din materiale de calitate.

Aceste cămăși merg, cu ușurință, cu pantaloni eleganți sau cu un costum de calitate, dar este important ca materialul să fie 100% bumbac, fără adaosuri sintetice și să fie purtat, mai ales, vara.

Mai mult, o cămașă din bumbac, de tip slim fit, va conferi oricărei ținute masculine o notă elegantă și, mai ales, un aspect de alungire a trunchiului, dacă alegi mărimea corect. 

Dacă optezi pentru un model mai îndrăzneț, alege unul cu imprimeuri, așa cum ne-a obișnuit designerul italian Cavalli în colecțiile sale feminine, dar și masculine, și pe care le regăsești în selecțiile Just Cavalli de la SportCouture

 • Lâna

Lâna este un material cu foarte bune proprietăți, motiv pentru care este folosită din vechime datorită confortului oferit pe timp de iarnă și calității sale de a absorbi transpirația.

Pe timp de vară însă, dacă materialul nu a fost foarte bine prelucrat, acesta nu va fi suficient de aerisit și nu te vei bucura de confortul sperat. De aceea, trebuie să cauți opțiuni de calitate în acest sens, pe care le vei putea găsi, în general, în colecțiile premium ale anumitor branduri.

Indiferent de preferințele tale, fă alegerile în cunoștință de cauză când îți cumperi cămăși. Consultă un ghid de mărimi, pentru a găsi ce ți se potrivește, și fii atent și la micile detalii: gulerul cămășii, felul în care sunt tivite butonierele sau nasturii, care trebuie să fie și din materiale de calitate. Toate acestea adaugă un plus ținutei, spre deosebire de un material ieftin sau un croi nepotrivit care vor avea efect contrar.

Asigură-te că ai ales un material de calitate, de la un brand recunoscut, pentru cămășile pe care le vrei pentru tine.

Program PRO 2

 • Vineri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Regina noptii
  105 min
  12:00 Putin sunt si al tau
  135 min
  14:15 Inima nu cere voie
  60 min
  15:15 Camera 309
  60 min
  16:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Inima nu cere voie
  60 min
  19:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Regina noptii
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Regina noptii
  45 min
  05:00 Inima nu cere voie
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min