(P) Ce materiale de construcții sunt esențiale pentru renovarea unui apartament

Renovarea unui apartament poate fi o provocare pentru orice persoană, fie aceasta la început de drum sau specialistă în domeniu deoarece fiecare proprietar dorește un stil unic, intim și personal pentru designul interior al locuinței. 

(P) Ce materiale de construcții sunt esențiale pentru renovarea unui apartament

Înainte de începerea lucrărilor propriu-zise, proprietarul se recomandă a afla toți pașii necesari renovării apartamentului, alături de materiale, servicii și manoperă, costuri, perioada de activitate, cât și realizarea unei imagini, a unei schițe de ansamblu pentru rezultatul final.

Materialele esențiale pentru renovarea apartamentului 

Renovarea unui apartament depinde de produsele de calitate și rezistente la trecerea timpului. Echipamentul și materialele de construcții de la MACOSTORE sunt potrivite pentru planurile de modernizare a locuinței tale. Consultă lista următoare pentru a afla care sunt pașii și articolele esențiale pentru renovare.

Materiale pentru pereții și podeaua încăperilor

Gletul de încărcare și de finisaj

Folosirea gletului de încărcare și de finisaj este un proces folosit în vederea aplicării vopselei lavabile. Acesta este unul dintre pașii incipienți în renovarea pereților încăperilor locuinței tale, astfel încât va trebui să investești în produse de calitate pentru ca întreg proiectul tău să fie nou, funcțional și cu un aspect estetic plăcut pentru o perioadă lungă de timp.

Gletul poate fi folosit atât pentru pereți cât și pentru tavan. Gletul de încărcare se aplică pe suprafețele de tencuială din var sau ciment, ipsos sau beton; iar cel de finisaj se aplică la urmă pentru a oferi un aspect uniform. Acest material se șlefuiește cu o hârtie abrazivă sau un șmirghel după ce se usucă.

Amorsa

Amorsa este un material de construcții care are rolul de strat pregătitor pentru aplicarea vopselei lavabile, a gresiei și faianței sau a materialelor pentru podea și tavan. Peste gletul uniform și curățat de praf se poate aplica amorsa. Ea consolidează stratul suport și pregătește suprafețele pentru materialul care va definitiva structura respectivă.

Pentru pereții ce urmează a fi vopsiți cu lavabilă, prin aplicarea amorsei cantitatea de vopsea consumată va fi redusă. Totodată, în cazul în care dorești să aplici faianță pe pereți sau gresie pe podea, amorsa va împiedica apa din adezivul special de placare să se infiltreze în plăcile de gips. În caz contrar, plăcile de faianță sau gresir se vor desprinde după puțin timp de la renovare.

Vopseaua lavabilă

Vopseaua lavabilă trebuie să aibă un grad mare de acoperire deoarece nu vei fi nevoit să dai mai multe straturi. Datorită acestui grad de acoperire, vei putea economisi material, timp si efort. Vopseaua lavabilă ar trebui să aibă, de asemenea, o aderență bună pentru suprafața de lucru. 

Există mai multe tipuri de vopsea lavabilă:

 • Mată,
 • Semi-lucioasă și lucioasă,
 • Satinată,
 • Teflon.

Plăcile de gresie și faianță

Faianța și gresia sunt materiale de construcție potrivite în special pentru bucătărie și baie, pentru balcon și pentru pardoseala holului. Înainte de aplicarea faianței și a gresiei, pereții se recomandă a fi hidroizolați pentru ca zonele umede să nu afecteze integritatea acestora. Materialele s-ar putea desprinde ușor fără un strat suport aplicat corect. 

Materialele de construcție pentru pardoseală

Pardoseala poate fi amenajată în ton cu stilul interior al locuinței tale și in funcție de încăperile casei. Datorită renovărilor, ai opțiunea de a instala încălzirea în pardoseală dacă dorești, sau chiar să o izolezi mai bine termic.

Cele mai întâlnite materiale pentru realizarea pardoselii sunt:

 • Lemnul,
 • Linoleum,
 • Pluta,
 • Gresia,
 • Bambusul,
 • Vinilul,
 • Parchetul laminat,
 • Cauciucul.

Renovarea unui apartament este o activitate complexă, însă te vei bucura de sentimentul unei locuințe proaspăt modernizate. În cazul în care dorești să schimbi și instalația electrică, acest pas va trebui realizat înainte de a curăța, repara și izola pereții încăperilor.

În urma renovării pereților, pardoselei și a tavanului camerelor, montează ușile și ferestrele termopan. Alege materiale de calitate superioară pentru ca locuința ta să fie rezistentă și să aibă un aspect plăcut pentru tine și musafirii tăi.

Program PRO 2

 • Vineri
 • 06:30 Ramai langa mine
  60 min
  07:30 Nu te-am uitat
  90 min
  09:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  10:00 Pecetea iubirii
  90 min
  11:30 Muzica tradarii
  90 min
  13:00 Femeia alege
  60 min
  14:00 Nu te-am uitat
  60 min
  15:00 Ramai langa mine
  60 min
  16:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  17:00 Pecetea iubirii
  60 min
  18:00 Nu te-am uitat
  60 min
  19:00 Femeia alege
  90 min
  20:30 Ramai langa mine
  60 min
  21:30 Dragoste in alb si negru
  60 min
  22:30 Femeia alege
  60 min
  23:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  00:30 Nu te-am uitat
  60 min
  01:30 Ramai langa mine
  60 min
  02:30 Femeia alege
  90 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  05:30 Pecetea iubirii
  60 min
  06:30 Ramai langa mine
  60 min
Modifică setările cookies