(P) Ce funcții smart poate garanta un interfon de ultimă generație?

Interfoanele sunt sisteme deja binecunoscute când vine vorba despre siguranța spațiului personal. Ele asigură locatarilor unui imobil un grad de confort în ceea ce privește orarul și accesul vizitatorilor dar și controlul și siguranța domiciliului față de necunoscuți sau de vizite nedorite. 

(P) Ce funcții smart poate garanta un interfon de ultimă generație?

Primele interfoane au apărut acum aproximativ 25 de ani și de-a lungul timpului și-au dovedit rezistența și eficiența.  Sistemul de bază al unui interfon este compus din două părți: panoul de apelare de la intrarea principală în imobil și panoul de acces din interiorul locuinței, aparatul prin care se asigură comunicarea cu vizitatorii și acordarea accesul acestora în incintă. 

Tipuri de interfoane de ultimă generație și atribute de baza

Și în domeniul interfoanelor de ultimă generație, evoluția tehnologiei și-a pus amprenta. Pe lângă atribuțiile arhicunoscute, avem de-a face cu o mulțime de îmbunătățiri care includ montaj și  utilizare mai ușoare, conectivitate și monitorizare mai eficientă. 

Interfoanele moderne, de ultimă generație pot fi audio dar și video. Designul unităților exterioare dar și al celor de interior a devenit minimalist, aparatele sunt realizate din materiale rezistente, precum sticlă securizată sau inox.

Sunt rezistente la uzură și la temperaturi extreme. Montajul a devenit mai ușor, direct pe suprafață (montaj aparent). Tastatura clasică sau touch este ușor de folosit, având și opțiunea de tastatură luminată pe timp de noapte. 

Interfoanele smart sunt prevăzute cu display electronic pentru lista de locatari. În cazul videofoanelor, pentru monitorizare la exterior, acestea sunt prevăzute cu camere video fixe sau orientabile cu vizibilitate mare atât ziua cât și noaptea, iar pentru unitățile de interior au fost introduse ecrane LCD. 

Funcțiile interfoanelor smart

Panoul exterior 

Panoul exterior al interfoanelor smart îndeplinește funcțiile de bază: apel, comunicare, deschidere ușă. Au tastatură touch cu iluminare pe timp de noapte și afișaj electronic cu lista apartamentelor conectate la interfon.

Ca funcții noi, acestea pot fi conectate la PC, fiind prevăzute cu mufă USB și au acces RFID, ceea ce presupune citirea rapidă și ușoară a cardului sau tag-ului. În plus, dispun de comunicație FULL-DUPLEX, adică primirea și trimiterea de mesaje se produce simultan. Videofoanele au la panoul exterior camere fixe sau orientabile cu domeniu de vizualizare mare și iluminare IR puternică, ceea ce le conferă vizibilitate mare noaptea. Aceste dispozitive pot fi conectate la un sistem de securitate PLUG&PLAY, li se pot adăuga camere video și panouri de comandă suplimentare. De pe același panou pot fi comandate, auxiliar, poarta de acces auto sau ușa garajului și chiar și un sistem de iluminat.  

Panoul interior 

Unitatea interioară dispune, de asemenea, de o serie de funcții de bază dar și detalii inovatoare: tastatura touch, design modern, minimalist. Montajul acesteia este de asemenea de tip aparent. 

Panoul interior este dotat, pe lângă funcția de bază de comunicare / acord acces și cu opțiunea de reglare a volumului și cu cea de selectare a tonului de apel. În plus, semnalizează dacă ușa rămâne deschisă. Ca funcții opționale poate acoperi și închiderea și deschiderea unei porți auto sau ușa garajului.

Videointerfoanele au în plus ecran TFT LCD, ceea ce înseamnă că imaginile oferite sunt mai clare și cu o rezoluție video mai bună. Pe lângă funcțiile de convorbire / acord acces au și funcția de monitorizare video.

Dispozitivul smart BlueLink Access

Pentru o funcționare optimă, sistemul de interfon sau videofon este asociat cu o serie de dispozitive și accesorii: de la yale electromagnetice sau dispozitive de control acces stand alone, până la carduri, cartele de acces și altele. 

Unul dintre dispozitivele interesante în materie de controlul accesului, este BlueLink Acces, întâlnit alături de interfoane Electra Instal. Este vorba despre un sistem compus dintr-un dispozitiv și o aplicație, care poate fi atașat oricărui tip de interfon, transformându-l într-un interfon smart. 

BlueLink Acces funcționează ca o alternativă smart la accesul cu card, tag sau cartelă. Accesul se realizează cu ajutorul telefonului mobil, folosind aplicația BlueLink Acces. Odată instalată, aplicația generează o “cheie virtuală” care va funcționa împreună cu un dispozitiv montat alături de sistemul de interfon, la intrarea în imobil.

Acesta funcționează pe baza tehnologiei Bluetooth Low Energy. Cu ajutorul acestui sistem, accesul în imobil devine mult mai ușor și se evită o serie de probleme precum pierderea sau deteriorarea cartelei sau a tagului, probleme tehnice ale panoului etc. 

Instalarea unui interfon de ultimă generație poate aduce un plus de siguranță și confort în casa fiecăruia, la care se adaugă eficiența și eleganța tehnologiei moderne. 

Program PRO 2

 • Vineri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Fara privirea ta
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 Betty in New York
  120 min
  14:00 Fara privirea ta
  60 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 Betty in New York
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Inima de tigan
  90 min
  00:30 Betty in New York
  120 min
  02:30 Inima de tigan
  90 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
Modifică setările cookies