(P) Ce consecințe au antrenamentele fizice efectuate greșit

Antrenamentele efectuate în sala de fitness fără consilierea unui personal trainer prezintă un risc ridicat de accidentare.

(P) Ce consecințe au antrenamentele fizice efectuate greșit

Dacă te gândești că poți economisi bani efectuându-ți rutina de exerciții pe cont propriu, trebuie să știi că mișcările pe care le faci incorect îți pot pune în pericol sănătatea articulațiilor și a mușchilor. Așadar, indiferent dacă te antrenezi cu greutăți sau nu, e important să știi care sunt consecințele care vor apărea dacă te antrenezi greșit. 

Entorse

Entorsele sunt cunoscute și ca rupturi de tendoane și apar ca efect al executării bruște a unei mișcări. Traumatismele pot fi minore, care se vindecă prin reapus de câteva zile, sau majore, caz în care este necesară intervenția chirurgicală. 

Aceste probleme afectează cel mai adesea articulațiile gleznelor și ale încheieturilor. Echipamentul de sport uzat sau îmbrăcămintea necorespunzătoare, precum și lipsa încălzirii înainte de antrenament sau oboseala sunt doar câțiva dintre factorii care favorizează rupturile de ligament. Așadar, o pereche de adidași de damă de calitate te-ar putea salva!

Luxații 

O luxație apare atunci când ligamentele sunt întinse și parțial rupte și are ca principală cauză o mișcare forțată. Umflarea, durerea internă, deformația membrului afectat și chiar imobilitatea articulației în cauză sunt doar câteva dintre simptomele care se manifestă atunci când se produce o luxație.

O astfel de problemă necesită tratament medical cât mai devreme, iar oasele deplasate din articulație trebuie readuse în poziția firească printr-un procedeu cunoscut ca reducere. 

Hernie

Dacă te antrenezi cu greutăți mari deși ești la început, sau dacă le incluzi incorect în rutina ta de exerciții, te-ai putea confrunta cu simptomele herniei.

Aceasta se declanșează din cauza eforturilor mici dar repetate, pe de-o parte și pe de cealaltă parte de eforturile intense efectuate brusc. În majoritatea cazurilor, singura metodă de tratament viabilă pentru a scăpa de hernie constă în efectuarea unei intervenții chirurgicale. 

Contractura musculară 

Contractura musculară se produce atunci când efortul fizic intens nu mai este sprijinit de o oxigenare corespunzătoare, iar fibrele musculare comută pe glicoliză.

Ea este o consecință a menținerii tensiunii intramusculare peste limitele sale fiziologice. Așadar, depunerea excesivă de efort din timpul antrenamentului este un factor care favorizează apariția acestei probleme. De asemenea, ținuta incorectă sau pozițiile defectuoase adoptate în rutina ta fizică sunt alte contexte care contribuie la contractura musculară. 

Ruptura musculară 

Ruptura musculară are loc atunci când se produce o contracție puternică asupra unui mușchi epuizat. Cel mai frecvent ea afectează membrele superioare și inferioare.

Trebuie să știi că te expui riscului unei rupturi musculare în condițiile în care realizezi antrenamentul fizic fără o rutină de încălzire în prealabil. Mai mult decât atât, dacă ești o persoană sedentară sau dacă te confrunți cu afecțiuni musculare, șansele de a dezvolta o astfel de patologie cresc. 

Efectuarea corectă a exercițiilor fizice este extrem de importantă. Executându-ți corect rutina de antrenament fizic, previi diverse probleme precum entorsele, luxațiile sau contracturile musculare. Echipamentul de sport este un element indispensabil care îți oferă siguranță pe timpul antrenamentelor și care îți optimizează performanțele. 

Program PRO 2

 • Joi
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  08:00 Iubire ca in filme
  75 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 O noua sansa
  135 min
  14:15 Fara privirea ta
  60 min
  15:15 Camera 309
  60 min
  16:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 O noua sansa
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 O noua sansa
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  45 min
  02:45 Dincolo de noi
  60 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
Modifică setările cookies