(P) Care este diferența dintre sushi japonez și cel coreean?

(P) Care este diferența dintre sushi japonez și cel coreean?
Data publicarii: 12 Mai 2020

Mâncarea asiatică este foarte apreciată în întreaga lume. Pe lângă faptul că este ideală pentru adepții unui stil alimentar sănătos, preparatele din China, Japonia sau Coreea sunt alegerea excelentă pentru oricine își dorește să savureze un preparat deosebit.

Sushi-ul este, poate, cel mai cunoscut fel de mâncare al japonezilor, consumat cu poftă de către locuitorii din întreaga lume.

Însă, adesea el este confundat cu Kimbap-ul, pregătit de către coreeni și considerată o variantă a sushiului. Totuși, între aceste două preparate există anumite diferențe. Dacă ești pasionat de gastronomia asiatică sau dacă ești, pur și simplu, curios, te invităm să le descoperi!

Cum se obține Kimbap-ul 

Kimbap-ul se mai numește și Gimbap și este o gustare pe care coreeni o preferă în cadrul picnicurilor. Adesea, sushi-ul coreean este servit și ca o masă ușoară de prânz. Ingredientele de bază ale acestui preparat sunt orezul (se pot folosi diverse soiuri de orez) și alegele (denumire ”Gim”). Alături de acestea putem regăsi, însă, pește, ouă sau chiar legume. 

Spre deosebire de sushi, Kimbap-ul ete mai puțin popular în lume și, de asemenea, are o istorie mai recentă. Mai exact, acesta a apărut în secolul XX, atunci când Coreea se afla sub guvernare japoneză. Acestea nu sunt singurele diferențe între sushi și Kimbap; iată care sunt și alte caracteristici care ne determină să facem distincția între cele două preparate:

  • Sushi utilizează cantități mari de oțet pentru pregătirea orezului, iar Kimbap-ul se obține folosind ulei de susan;
  • Kimbap-ul nu conține pește crud, așa cum se întâmplă în cazul celebrului Sushi;
  • Kimbap-ul se pregătește din orez de alge, iar sushi din orez de oțet. 

Dacă nu ai făcut-o până acum, este momentul să savurezi și tu un Kimpab autentic. Locurile de unde poți comanda mâncare coreeană în București sunt diverse, așa că vei găsi cu siguranță un restaurant cu specific care să livreze în zona în care locuiești. 

Sushi-ul, preparat tradițional din Japonia 

În timp ce Kimbap-ul este originar din Coreea, sushi este un preparat tradițional din Japonia. Termenul de ”sushi” se traduce prin ”acru”; astfel, este ușor de intuit faptul că peștele folosit pentru obținerea acestei gustări este fermentat înainte în orez de oțet.

De fapt, rețeta de sushi derivă dintr-un fel de mâncare din Asia de Sud-Este, denumit ”nare-zushi” care înseamnă ”pește sărat” și care este depozitat de asemenea în orez fermentat. Concepul de sushi așa cum îl cunoaștem acum cu toții a apărut în secolul XIX și a fost creat de Hanaya Yohei.

Curiozități despre sushi 

Sushi este un preparat special în gastronomia japonezilor. Știai că…

  • În trecut, un bucătar de sushi (numit itamae) putea lucra în domeniu doar după ce urma o formare de 10 ani. Astăzi, această perioadă de timp a fost limitată la 2 ani. 
  • Cel mai scump sushi din lume a costat aproape 2 miliaone de dolari. Acesta avea plasat înăuntru un diamant de 0,25 carate și a făcut parte din meniul unui restaurant din Manila, Filipine. 
  • Aproape 80% din captura de ton roșu de la nivel mondial este folosită pentru a pregăti sushi.
  • În mod tradițional, sushi se servește cu mâna și nu cu bețișoarele. 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies