(P) Care este diferența dintre sushi japonez și cel coreean?

Mâncarea asiatică este foarte apreciată în întreaga lume. Pe lângă faptul că este ideală pentru adepții unui stil alimentar sănătos, preparatele din China, Japonia sau Coreea sunt alegerea excelentă pentru oricine își dorește să savureze un preparat deosebit.

(P) Care este diferența dintre sushi japonez și cel coreean?

Sushi-ul este, poate, cel mai cunoscut fel de mâncare al japonezilor, consumat cu poftă de către locuitorii din întreaga lume.

Însă, adesea el este confundat cu Kimbap-ul, pregătit de către coreeni și considerată o variantă a sushiului. Totuși, între aceste două preparate există anumite diferențe. Dacă ești pasionat de gastronomia asiatică sau dacă ești, pur și simplu, curios, te invităm să le descoperi!

Cum se obține Kimbap-ul 

Kimbap-ul se mai numește și Gimbap și este o gustare pe care coreeni o preferă în cadrul picnicurilor. Adesea, sushi-ul coreean este servit și ca o masă ușoară de prânz. Ingredientele de bază ale acestui preparat sunt orezul (se pot folosi diverse soiuri de orez) și alegele (denumire ”Gim”). Alături de acestea putem regăsi, însă, pește, ouă sau chiar legume. 

Spre deosebire de sushi, Kimbap-ul ete mai puțin popular în lume și, de asemenea, are o istorie mai recentă. Mai exact, acesta a apărut în secolul XX, atunci când Coreea se afla sub guvernare japoneză. Acestea nu sunt singurele diferențe între sushi și Kimbap; iată care sunt și alte caracteristici care ne determină să facem distincția între cele două preparate:

 • Sushi utilizează cantități mari de oțet pentru pregătirea orezului, iar Kimbap-ul se obține folosind ulei de susan;
 • Kimbap-ul nu conține pește crud, așa cum se întâmplă în cazul celebrului Sushi;
 • Kimbap-ul se pregătește din orez de alge, iar sushi din orez de oțet. 

Dacă nu ai făcut-o până acum, este momentul să savurezi și tu un Kimpab autentic. Locurile de unde poți comanda mâncare coreeană în București sunt diverse, așa că vei găsi cu siguranță un restaurant cu specific care să livreze în zona în care locuiești. 

Sushi-ul, preparat tradițional din Japonia 

În timp ce Kimbap-ul este originar din Coreea, sushi este un preparat tradițional din Japonia. Termenul de ”sushi” se traduce prin ”acru”; astfel, este ușor de intuit faptul că peștele folosit pentru obținerea acestei gustări este fermentat înainte în orez de oțet.

De fapt, rețeta de sushi derivă dintr-un fel de mâncare din Asia de Sud-Este, denumit ”nare-zushi” care înseamnă ”pește sărat” și care este depozitat de asemenea în orez fermentat. Concepul de sushi așa cum îl cunoaștem acum cu toții a apărut în secolul XIX și a fost creat de Hanaya Yohei.

Curiozități despre sushi 

Sushi este un preparat special în gastronomia japonezilor. Știai că…

 • În trecut, un bucătar de sushi (numit itamae) putea lucra în domeniu doar după ce urma o formare de 10 ani. Astăzi, această perioadă de timp a fost limitată la 2 ani. 
 • Cel mai scump sushi din lume a costat aproape 2 miliaone de dolari. Acesta avea plasat înăuntru un diamant de 0,25 carate și a făcut parte din meniul unui restaurant din Manila, Filipine. 
 • Aproape 80% din captura de ton roșu de la nivel mondial este folosită pentru a pregăti sushi.
 • În mod tradițional, sushi se servește cu mâna și nu cu bețișoarele. 

Program PRO 2

 • Miercuri
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Iubire ca in filme
  75 min
  09:00 Camera 309
  75 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 In sfarsit, exista Paradis
  135 min
  14:15 Fara privirea ta
  60 min
  15:15 Camera 309
  45 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 In sfarsit, exista Paradis
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 In sfarsit, exista Paradis
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  60 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min