(P) Baia matrimonială pare prea mica? Iată 5 idei pentru a mări spațiul!

Locuința este spațiul în care familia se adună pentru a fi împreună, bucurându-se de timp de calitate. O locuință trebuie să fie suficient de mare pentru a găzdui toți membrii, iar, de multe ori, specialiștii în imobiliare ne sugerează să nu alegem casa după numărul de camere, ci, în funcție de numărul de băi.

(P) Baia matrimonială pare prea mica? Iată 5 idei pentru a mări spațiul!

Cu toată bunăvoința însă, uneori, baia matrimonială se poate dovedi prea mică pentru nevoile unei familii, situație în care se impune reorganizarea spațiului. Ce avem de făcut în acest caz? Încercăm să mărim spațiul. Iată câteva idei care s-ar putea să te ajute să ai mai mult loc în baia ta.

Schimbă chiuveta și bateriile

Chiuvetele vechi au marele dezavantaj de a fi masive, inestetice și ineficiente. Forma lor este gândită, probabil, pentru băile vechi, însă, în actualitatea modernă, ele, pur și simplu, nu se mai încadrează în peisaj. Le poți înlocui cu chiuvete baie din piatra naturala, cu mult mai estetice și mai eficiente din punct de vedere al spațiului. Plus că piatra naturală va fi mai rezistentă decât orice compozit, așa că nu va trebui să îți faci griji cu privire la prețul de achiziție, fiindcă investiția se va amortiza repede în timp.

Înlocuiește cada de baie cu o cabină de duș

Cabina de duș ocupă mult mai puțin spațiu față de o cadă normală. În plus, faptul că o vană normală nu mai apare în peisaj creează și iluzia unui spațiu mai amplu decât cel real, tocmai pentru că nu mai există obiecte de mari dimensiuni care să blocheze „priveliștea”. Dacă și placarea pereților respectă codul de culoare impus de elementele băii, chiar și de cădița de duș, atunci această constantă cromatică va avea un efect deosebit de mărire a spațiului, pentru că nu vor fi diferențe de culoare.

Folosește, pentru delimitare, cărămida de sticlă

Pentru un efect modern al băii, ascunde dușul cu un perete despărțitor din cărămidă de sticlă. Aceasta va avea un efect de „blurare“ a imaginii, așa că mișcarea se va putea intui, dar nu se va vedea cu ușurință. În plus, un astfel de perete va avea un aspect estetic deosebit, care va inspira, cu siguranță, și alte persoane. Cărămida din sticlă poate fi aleasă fie în varianta transparentă, fie colorată, pentru un efect cu adevărat surprinzător.

Montează mobilier suspendat

Una dintre cele mai bune soluții pentru a câștiga spațiu este să renunți la mobilierul de podea și să alegi unul suspendat. În acest fel, lucrurile nu vor mai părea comasate în același loc, iar tu vei putea beneficia și de o organizare ca la carte.

Mizează pe oglinzi

Oglinzile au tendința, uneori, de a amplifica lucrurile. Dacă folosim oglinzi în baie, vom constata că acestea vor avea un efect benefic de a amplifica atât spațiul, cât și lumina, iar încăperea va arăta luxos, elegant și interesant. Pentru a obține efectul dorit, oglinzile trebuie păstrate mereu curate, astfel încât strălucirea lor să fie puternică. 

Datorită ideilor de mai sus și o baie mică poate fi transformată într-una de lux și mai mult decât atât, poți să câștigi spațiu suficient cât să o modernizezi după bunul plac. Câteva idei și multă imaginație, iar baia ta micuță se poate transforma într-o încăpere ca din revistă.

Program PRO 2

 • Joi
 • 05:45 Dincolo de noi
  90 min
  07:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  08:00 Iubire ca in filme
  75 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 In sfarsit, exista Paradis
  135 min
  14:15 Fara privirea ta
  45 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 In sfarsit, exista Paradis
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 In sfarsit, exista Paradis
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  60 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  75 min