(P) Antrenează-te eficient pe banda de alergare! Iată 5 recomandări pe care trebuie să le ai în vedere!

(P) Antrenează-te eficient pe banda de alergare! Iată 5 recomandări pe care trebuie să le ai în vedere!
Data publicarii: 22 Mai 2019

Vara este deja aici, așadar obiectivele fitness revin în prim-plan.

În lupta împotriva kilogramelor în exces, alergarea este printre cele mai eficiente exerciții pe care le poți alege, în special fiindcă îți vei îmbunătăți, în același timp, starea generală de sănătate, condiția fizică și aspectul corpului. Pentru a atinge toate rezultatele urmărite în mod eficient, banda de alergare este soluția ideală ce oferă condițiile și confortul necesar antrenamentelor cardio zilnice, astfel încât acest aparat fitness este alegerea a milioane de persoane din întreaga lume.

Bineînțeles, simpla achiziționare a unui astfel de aparat nu este suficientă pentru a-ți sculpta corpul, astfel încât va trebui să adopți o dietă corespunzătoare și să asiguri o frecvența bună a antrenamentelor (un minimum de 3 ședințe/săptămână) pentru a progresa vizibil. Așadar, cu cât vei acorda mai multă importanță și atenție stilului de viață și programului de exerciții, cu atât mai mulțumit vei fi în legătură cu rezultatele obținute. Pe lângă detaliile de mai sus, însă, există mulți factori care pot influența progresul sportiv și, în cazul în care nu ești bine informat, nu vei ști ce să modifici sau cum să procedezi pentru a te bucura de sesiuni cu adevărat eficiente pe banda alergare. Astfel, în rândurile de mai jos vei putea descoperi câteva detalii esențiale în acest sens.

Ritmul respirației

Antrenamentele cardiovasculare pot trece chiar și de o ora, iar multe persoane au greșitul obicei de a-și alunga plictiseala vorbind cu altcineva. În cazul în care te plictisești pe parcursul programului de exerciții, atunci în mod cert nu soliciți corpul cum ar trebui, iar dacă te antrenezi corespunzător, menținerea unui ritm constant al respirației se va dovedi esențială pentru susținerea efortului depus pe banda de alergare. Astfel, cea mai bună recomandare în acest sens este să eviți dialogul, fie că este cu persoana de lângă sau la telefon.

Postura de alergare și poziționarea pe bandă

Cu toate că mișcările pe care alergarea le impune sunt naturale, efectul maxim este garantat numai dacă reușești să controlezi perfect poziția. Mâinile trebuie îndoite la 90 de grade și aduse cel mult până la nivelul ochilor în alergare, iar pașii nu trebuie să fie nici prea mari, nici prea mici, astfel încât să rulezi corect talpa. În plus, va trebui să te asiguri că folosești corect suprafața de alergare. Încearcă să pășești pe mjlocul benzii, astfel încât să nu fii niciodată prea în față, prea în spate sau în lateral.

Programele de exerciții

Cele mai multe modele de bandă de alergare îți pot pune la dispoziție o mulțime de rutine și programe de antrenament ce oferă varietate și sunt structurate pe diferite grade de efort sau în funcție de obiectivele pe care le poți atinge. Dacă vrei să îți menții interesul și entuziasmul pentru activitatea fitness, alternarea programelor de exerciții poate fi soluția. În cazul în care cauți o provocare sportivă, poți alege antrenamentele de tip HIIT sau Tabata. Acestea sunt alcătuite din scurte intervale de efort intens intercalate cu altele de efort redus pentru a-ți solicita corpul la capacitate maximă și a-l forța să ardă calorii în ritm accelerat.

Înclinația suprafeței pe care alergi

După cum probabil te așteptai, ritmul în care slăbești este direct proporțional cu efortul pe care îl depui în timpul ședințelor de antrenament pe banda de alergare. Pentru a putea înregistra progres și a evolua de la un antrenament la altul, încearcă să mărești periodic înclinația suprafeței de alergare. În acest fel vei asigura o bună solicitare a musculaturii, iar o înclinare de peste 1% te va proteja și de accidentările la nivelul gambei.

Diminuarea riscului de accidentare

Ai început activitatea sportivă pentru a îți îmbunătăți sănătatea, așadar prima regulă este să te asiguri că nu te supui riscurilor de accidentare. Pentru a preveni situațiile neplăcute ce te pot opri din acest parcurs sportiv, ai grijă ca toate antrenamentele tale pe banda de alergare să includă cele două perioade absolut obligatorii: încălzirea și revenirea. Astfel, 5 minute din fiecare sunt necesare pentru a nu te expune riscului de accidentare.

Sezonul reducerilor de vară a început și pe Sport-Mag.ro, așadar intră acum și profită de prețurile speciale la o gamă deosebit de diversificată de aparate fitness și echipament sportiv. Pe lângă un raport excelent calitate-preț, vei beneficia și de servicii de calitate ce privesc livrarea, garanția și întreținerea produselor comandate.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies