(P) 6 efecte benefice ale ozonoterapiei

(P) 6 efecte benefice ale ozonoterapiei
Data publicarii: 26 Februarie 2020

Oamenii caută întotdeauna soluții noi pentru a trăi mai bine și pentru a evita numeroasele probleme de sănătate cu care ne putem confrunta de-a lungul vieții.

De la numeroase proceduri și până la tratamente naturiste, avem o gamă largă de modalități prin care putem face aceste lucruri. Tocmai din acest motiv a apărut și ozonoterapia sau terapia cu ozon.

Ce este ozonoterapia

Este o terapie alternativă care folosește ozon, un gaz incolor format din trei atomi de oxigen. Aceasta are ca misiune îmbunătățirea aportului de oxigen din organism și utilizarea sa, dar și activarea sistemului imunitar.

Ozonoterapia este destul de nouă în zona noastră, dar se pare că începe să câștige din ce în ce mai mult încrederea celor care apelează la ea. În cazul în care ai vrea să încerci terapia cu ozon, dar nu ești încă foarte sigur, îți arătăm care sunt cele mai importante 6 efecte benefice pe care le poate aduce organismului tău.

Ajută la tratarea problemelor de respirație

Terapia cu ozon introduce mai mult oxigen în sânge, ceea ce ajută la buna funcționare a plămânilor și la reducerea stresului de la nivelul lor. În prezent există și unele cercetări cu privire la folosirea acestei terapii de către persoanele cu boli pulmonare și astm.

Reduce riscul de complicații cauzate de diabet

Diabetul afectează o mare parte a populației, iar ozonoterapia contribuie la diminuarea efectelor acestuia în organism. Datorită oxigenului proaspăt care ajunge în sânge și în țesuturi, persoanele care suferă de diabet pot evita complicațiile cauzate de acesta, mai ales pentru că ajută la vindecarea pielii și a țesuturilor.

Consolidează sistemul imunitar

Are capacitatea de a stimula globulele albe din sânge, de a combate mutațiile celulare și de a preveni unele tipuri de cancer. Prin consolidarea sistemului imunitar ajută organismul să îndepărteze virusurile, ciupercile și bacteriile care pot atenta la organism. De asemenea, este un bun antioxidant și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Globulele roșii sunt ajutate să transporte oxigenul, ceea ce îmbunătățește întreaga funcție a celulelor.

Tratează inflamațiile

Aceasta este una dintre cele mai frecvente utilizări ale terapiei cu ozon și are parte de cele mai bune rezultate. Te poate ajuta să tratezi durerile și inflamațiile localizate de la nivelul articulațiilor și mușchilor. Poate fi un tratament intravenos cu o soluție salină sau se poate injecta petru tratarea problemelor de circulație sau chiar a varicelor.

Te poate ajuta să pierzi în greutate

În momentul în care este combinată cu o dietă echilibrată, cu mișcare și cu un stil de viață sănătos, fără excese de orice fel, ozonoterapia te poate ajuta să scapi de obezitate sau pur și simplu să pierzi kilogramele în plus. Așa cum am menționat anterior, aceasta susține eliminarea toxinelor din organism, care se acumulează fie din cauza consumului excesiv de alcool, tutun sau alimente nesănătoase, fie din cauza obezității.

Este eficientă în tratarea problemelor de piele

Pielea poate avea numeroase probleme, de la acnee, herpes, eczeme până la cicatrici ale diverselor afecțiuni. Prin terapia cu ozon poți scăpa de acestea și poți preveni reapariția lor. Procedura constă într-o saună cu vapori de ozon sau prin suflarea cu ozon și oxigen.

Ozonoterapia este un procedeu sigur, mai ales dacă este recomandat de către un medic. Nu este necesară folosirea acesteia în exces, ci în funcție de problemele pe care le ai.

Te poți bucura de o serie de beneficii cu o terapie care nu provoacă dureri și care nu te împiedică să îți continui ziua în mod normal. Ai nevoie doar de câteva ședințe de ozonoterapie și vei vedea pe pielea ta cum începi să te simți mai bine și mai sănătos. 

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies