(P) 5 trucuri utile pentru curatarea si intretinerea ochelarilor de soare

Perechea potivita de ochelari de soare iti va schimba total look-ul, insa nu este necesar doar sa ii porti.

(P) 5 trucuri utile pentru curatarea si intretinerea ochelarilor de soare

Ochelarii de soare au nevoie de o ingrijire corespunzatoare, pentru a putea rezista in timp si pentru a-ti putea completa in continuare tinutele. Chiar daca ai de ales dintre peste 850 de modele de ochelari de soare, fiecare pereche este importanta si trebuie ingrijita.

Intretinerea si curatarea ochelarilor de soare nu sunt procese greu de realizat, insa trebuie efectuate periodic pentru a nu se deteriora in timp. De aceea, am creat o lista cu 5 trucuri de pe care sa le aplici pentr curatarea si intretinerea ochelarilor de soare, astfel incat acestia sa te poata insoti mult timp.

Spala ochelarii cu apa

Lentilele si rama ochelarilor nu trebuie sterse cu o carpa uscata. Ochelarii de soare atrag numeroase particule de praf, iar daca le stregi cu o carpa usata acestea pot provoca mici leziuni pe lentile. Poti folosi si un produs pentru curatarea lentilelor, dar poate fi costisitor. Este importanta si carpa pe care o folosesti si sunt de evitat servetele sau prosoapele de hartie. Materialul trebuie sa fie moale si sa nu lase scame pe ochelari.

Nu ii tine la temperaturi ridicate

Incearca sa eviti pastrarea ochelarilor in masina in timpul perioadei de vara. Temperaturile sunt foarte ridicate, chiar si daca masina este la umbra, lucru care poate afecta calitatea ramelor si a lentilelor. Poti apela la o pereche de ochelari cu rama metalica, insa aceasta se va incalzi si mai tare, mai ales daca ochelarii sunt la soare.

Pastreaza-i corespunzator

Ochelarii de soare trebuie sa fie pastrati intr-un loc sigur, pentru a evita caderea si ruperea acestora. Ii poti tine intr-un toc pentru ochelari sau poti cumpara o husa moale pentru acestia. In acest fel, vor fi feriti si de eventualele pericole, dar si de praful care se poate aseza pe ei. Tine minte ca nu trebuie sa pui nimic peste ei si nu este indicat sa ii depozitezi intr-un sertar.

Intretine-i constant

Intretinerea presupune grija cu care ar trebui sa ii folosesti zi de zi, prin gesturi normale, dar pe care majoritatea le ignora. Pune-ti ochelarii la ochi si da-i jos cu ambele maini, verifica daca vreunul dintre suruburi este fragil. In cazul in care ochelarii sunt slabiti sau incep sa nu mai aiba stabilitate pe nas, mergi cu ei la un specialist si nu incerca sa remediezi problema acasa.

Nu impinge ochelarii pe nas

Este unul dintre cele mai intalnite gesturi. In momentul in care ochelarii de soare aluneca pe nas, majoritea ii imping cu degetul inapoi. Acest lucru poate duce la degradarea zonei care este constant impinsa si la un moment dat acestia se vor rupe. Ochelarii se ridica cu ambele maini de marginea ramelor, astfel incat presiunea sa nu se inregistreze intr-o singura parte.

Asa cum toate obiectele pe care le avem au nevoie de ingrijire, la fel putem vorbi si despre ochelarii de soare. Indiferent de pretul sau de calitatea lor, ochelarii de soare trebuie ingrijiti cu aceeasi seriozitate. 

Program PRO 2

 • Marţi
 • 06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  75 min
  09:00 Fiicele doamnei Fazilet
  75 min
  10:15 Pretul dragostei
  105 min
  12:00 Un celibatar invins
  120 min
  14:00 Muzica tradarii
  60 min
  15:00 Pretul dragostei
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Juraminte incalcate
  60 min
  18:00 Muzica tradarii
  60 min
  19:00 Un celibatar invins
  120 min
  21:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  22:00 Pretul dragostei
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Un celibatar invins
  120 min
  02:00 Lacrimi de iubire
  45 min
  02:45 Juraminte incalcate
  60 min
  03:45 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  04:45 Muzica tradarii
  60 min
  05:45 Juraminte incalcate
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min