(P) 5 sfaturi ca să te menții în formă, la menopauză

(P) 5 sfaturi ca să te menții în formă, la menopauză
Data publicarii: 17 Iunie 2020

În funcție de organism, fiecare femeie traversează, în mod diferit, perioada instalării menopauzei.

Dacă pentru unele dintre ele, simptomele sunt ușoare și trec rapid, altele care se confruntă cu bufeuri, stări de rău și dese schimbări de dispoziție.

De aceea, dacă vrei să faci față ușor stărilor care apar odată cu apariția menopauzei fă câteva schimbări în stilul de viață.

Creșterea în greutate după menopauză și pierderea tonusului muscular sunt comune, deoarece metabolismul este mai lent în această perioadă.

Totuși, cu puțin efort și câteva schimbări benefice, viața ta se va schimba. Află cum te menții în formă la menopauză, din articolul de mai jos!

Fă mișcare regulat

Mșcarea este esențială, fiindcă ajută corpul și mintea să fie relaxate și reduce stările de anxietatea. Totodată, sportul regulat te menține în formă, menopauza venind, la pachet, cu scăderea masei musculare și creșterea stratului de țesut adipos.

Fie că mergi la sală, faci plimbări în natură, dansezi sau faci yoga, aceste activități sunt benefice pentru minte, trup și suflet. Odată cu practicarea sportului de orice fel, țesuturile se vor regenera și vei arde calorii, avantaj notabil pentru menținerea siluetei, în această perioadă. Află și cum să scapi de grăsimea abdominală la menopauză, astfel încât să te simți bine în pielea ta.

Odihnește-te corespunzător

Orele de somn odihnitor sunt la fel de importante, pentru a te bucura de un nivel crescut de energie, pe parcursul zilei. Chiar dacă ai trecut de 50 de ani, ai nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn,  profund și sănătos, în fiecare noapte.

Dacă dormi mai puțin decât este recomandat și te trezești obosită, nu te vei putea concentra, vei prezenta un risc crescut de anxietate și vei fi predispusă la schimbarea bruscă a stărilor emoționale. Corpul trebuie să se regenereze peste noapte, astfel încât simptomele menopauzei să nu se accentueze.

Cafea și alcool, cu moderație

Un alt aspect important de care să ții cont în această perioadă este limitarea anumitor tabieturi. Poate fi dificil să renunți la cafea dintr-o dată, însă ia în calcul scăderea cantității de zi cu zi.

Consumată în exces, cafeaua acționează ca un stimulent asupra organismului și influențează sistemul nervos, așa că pot apărea dezechilibre. Limitează consumul la maximum două cești mici pe zi, ca să eviți instalarea stărilor fluctuante de dispoziție.

Moderația este cheia și în cazul consumului de alcool. Specialiștii spun că acesta poate funcționa ca un antidepresiv și face bine organismului, dacă este consumat ocazional. Fumatul accelerează îmbătrânirea pielii și pierderea elasticității, de aceea ar fi bine să renunți la acest obicei.

Schimbă-ți planul alimentar

Odată cu instalarea menopauzei, fă schimbări și în dietă, dacă vrei să rămâi în formă. Iată cum poți să scazi numărul de calorii consumate zilnic și cum poți reduce grăsimile nesănătoase:

  • Încearcă să reduci cantitatea de mâncare zilnică - te vei simți la fel de sătulă și cu mai puține calorii.
  • Folosește ulei de măsline în loc de unt sau ulei de floarea soarelui, ca să elimini grăsimile nesaturate.
  • Consumă alimente pregătite la cuptor în locul prăjelilor
  • Alege lactate cu un conținut scăzut de grăsimi.
  • Mănâncă, zilnic, fructe și legume, benefice pentru organism.
  • Redu cantitatea de dulciuri și păstrează deserturile sățioase pentru ocazii rare.

Relaxează-te!

Oricât de banal ar suna, trebuie să te relaxezi, chiar și în momentele în care nu te simți bine din cauza simptomelor menopauzei.

O baie caldă cu spumă, alături de muzica preferată, reprezintă antidotul perfect împotriva stresului. Ai o zi în care te confrunți cu sensibilitate accentuată? Fă ceea ce-ți face plăcere, de la sesiuni de dans, până la ieșiri în oraș, care îți vor modifica, pe loc, dispoziția.

Ține cont de sfaturile noastre și vei fi în formă, la menopauză. Sportul regulat, o dietă sănătoasă și schimbarea rutinei reprezintă soluția optimă pentru o viață echilibrată în această perioadă a vieții tale.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies