(P) 5 lucruri esențiale de care ai nevoie când lucrezi de acasă

(P) 5 lucruri esențiale de care ai nevoie când lucrezi de acasă
Data publicarii: 06 Mai 2020

Dacă te-ai mutat cu lucrul de acasă, e important să știi că pentru a duce la bun sfârșit toate taskurile pe care te-ai angajat să le faci nu e suficient să fii doar entuziasmat de faptul că ai, în sfârșit, timp suficient la dispoziție pentru ele.

În afară de energia pe care trebuie să o păstrezi la nivel maxim, mai ai nevoie de câteva lucruri pentru ca programul tău de lucru să fie unul extrem de eficient. Pe cele mai importante dintre acestea ți le vom prezenta în rândurile ce urmează.

1. O conexiune bună la Internet

Presupunând că lucrezi online, viteza Internetului de care te poți bucura este esențială. Nimeni nu își dorește ca în mijlocul scrierii unui articol, în plin proces de creație a unei grafici sau chiar când te pregăteai să downloadezi un clip video realizat pe o platformă online Internetul să pice sau să meargă extrem de prost.

Asigură-te că distribuitorul tău de cablu și net îți oferă cele mai bune servicii, iar dacă nu e așa, mută-te la un provider de aceste servicii care îți poate garanta o viteză mare de Internet. 

Acest lucru te va ajuta și după ce închei programul la muncă, atunci când vei vrea să te uiți la serialele tale preferate pe vreo platformă online.

2. Un spațiu doar al tău

E foarte greu să te poți concentra atunci când ușa de la bucătărie se deschide constant sau când joaca celor mici se transformă pentru tine în cel mai mare stres pe fondul zgomotului.

Alege-ți un colț de casă în care să-ți amenajezi propriul birou, de la care să poți lucra fără distrageri. Îți recomandăm să optezi pentru un spațiu foarte bine luminat, fie natural, fie artificial, și suficient de aproape de o fereastră prin care să-ți poți lua doza de aer proaspăt atunci când ai nevoie. 

Nu uita să răsfoiești oferta online de scaune pentru birou pentru a-ți alege cea mai bună opțiune pentru tine și spatele tău, greu încercat altfel de o poziție incomodă.

3. Haine care nu sunt pijamale

Știm, poate fi tentant să cobori direct din pat și să te așezi la birou cu ochii întredeschiși, încă în pijamale, grăbit să nu pierzi startul primei ședințe online a zilei.

Nu-ți schimba prea mult tabieturile, pentru că asta te va scoate din ritm mai devreme decât îți poți imagina și îți va fi foarte greu să revii la normal atunci când vei fi nevoit să revii la birou.

Desigur, nu mai e cazul să te îmbraci la cămașă, dar poți asorta unor pantaloni de casă un tricou uni în care să te simți confortabil, dar care să nu te tragă la somn pe tot parcursul zilei.

4. Distanță

Așa cum la birou te bucurai de pauze în care fie luai masa, fie beai un ceai sau ieșeai să te plimbi pentru câteva minute, tot așa ar trebui să faci și acasă. Doar că aici, tentațiile sunt mai mari.

Canapeaua pare că te așteaptă să te îmbrățișeze, dar dacă sari de pe scaunul de birou direct pe ea, corpul tău nu va fi foarte încântat.

Dacă locuiești la bloc, rezervă-ți câteva minute pe balcon sau chiar în fața blocului în care să meditezi, iar dacă ești norocos și stai la casă, petrece-ți ceva timp în curte, sub razele soarelui, care te vor încărca, negreșit. 

Imediat după finalizarea programului de lucru, ocupă-te de hobby-urile tale. De exemplu, dacă îți place să citești, caută online sfaturi pentru amenajarea bibliotecii de acasă și fă din cărți prietenii tăi cei mai buni. 

5. Așteptări realiste

Probabil îți imaginai altceva despre lucrul de acasă. E posibil să fi sperat că dacă lucrezi în ritmul tău vei reuși să faci mult mai multe, dar confruntat cu realitatea ai observat că situația este cu totul alta. Ia totul ușor și nu pune presiune prea mare pe tine.

E omenesc să ai zile în care pur și simplu cheful sau inspirația te-au părăsit, la fel cum e natural să ai și momente în care tot ce vrei să faci este să lenevești. Dă-ți timp și nu te stresa, va veni și clipa aceea în care vei reuși să aduci toate taskurile la zi!

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    120 min
    14:45 Pamantul, Soarele si tu
    135 min
    17:00 Imbratisarea ta
    105 min
    18:45 Inima nu minte
    135 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    150 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Aproape de iubire
    166 min
Modifică setările cookies