(P) 5 idei simpatice de amenajare a gradinii

(P) 5 idei simpatice de amenajare a gradinii
Data publicarii: 25 Octombrie 2019

Gradina reprezinta locul ideal de relaxare, unde te poti retrage in fiecare seara, dupa o zi obositoare. 

Din acest motiv, te poti ocupa de amenajarea acestui spatiu, care sa fie functional si sa aiba, deopotriva, un aspect placut. Afla, din randurile de mai jos, care sunt ideile de amenajare a gradinii spre care te poti indrepta, astfel incat sa creezi un loc de poveste.

1. Gradina cu pomi fructiferi sau cu legume

Amenajarea unei gradini cu pomi fructiferi iti ofera posibilitatea de a te bucura de alimente sanatoase, ingrijite de tine. De aceea, daca iti organizezi spatiul din gradina in mod eficient, gradinaritul poate deveni o placere.

Vei avea nevoie si de un gard pentru gradina care ofera un grad mare de rigiditate si te ajuta sa delimitezi zonele cu legume de cele de relaxare sau de joaca. Totodata, pentru o mica livada in gradina, poti alege sa plantezi si cativa pomi fructiferi, precum ciresul, parul, marul sau caisul. Daca spatiul iti permite, iti ramane suficient loc pentru a crea si un coltisor de relaxare.

2. Locul de joaca pentru copii

O alta idee de amenajare a gradinii include si locul de joaca pentru copii, care nu necesita un spatiu mare, ci doar indemanare si creativitate. Astfel, te poti gandi la un loc de joaca colorat, care sa-i atraga pe cei mici si sa le ofere posibilitatea de a petrece cat mai mult timp in aer liber. 

Casutele din lemn sau cele din plastic, gata asamblate, pot umple spatiul din gradina, alaturi de un tobogan, care sa ii indemne pe cei mici sa faca miscare. Nu ezita sa folosesti cat mai multe obiecte colorate in locul de joaca pentru copii sau chiar personaje din desenele animate pe care cei mici le indragesc. Asigura-te ca toate aceste obiecte nu ii vor rani pe cei mici, din cauza colturilor ascutite sau monteaza pe sol dale din cauciuc.

3. Gratarul sau foisorul

In gradina de langa casa poti sa amplasezi si un gratar, pentru a petrece clipe minunate alaturi de familie sau de prieteni. In ceea ce priveste locul in care vei amplasa gratarul, stabileste dimensiunea sa, toarna fundatia si ridica zidurile folosind caramizi. Elimina riscul unui incendiu si nu construi gratarul in apropiere de un gard din lemn, deoarece scanteile se pot imprastia cu usurinta. In afara de gratar, poti opta pentru construirea unui foisor de lemn, unde te poti relaxa pe timpul verii, ferit de razele puternice ale soarelui sau de ploaie.

4. Bucataria exterioara

O alta idee la care apeleaza numeroase persoane include amenajarea unei bucatarii de vara, in gradina. Aceasta bucatarie exterioara poate fi construita in prelungirea casei sau individual, intr-un colt preferat al gradinii. Bucataria ar trebui sa includa un spatiu de lucru, o chiuveta, cateva spatii de depozitare si o plita electrica sau chiar un loc de luat masa, daca dimensiunile bucatariei iti permit. Tine cont si de faptul ca o bucatarie exterioara va trebui sa aiba apa, curent electric si gaze, pentru a te bucura de toate facilitatile.

5. Helesteul sau iazul

Pentru o gradina de vis, poti amenaja si un iaz sau un helesteu, avand nevoie doar de putina indemanare. Alege locul potrivit pentru a le amplasa, neaparat umbros si ferit de razele puternice ale soarelui. Apoi, sapa groapa in functie de adancimea pe care o doresti si toarna cimentul. Dupa uscarea lui, poti opta pentru decorarea iazului, cu ajutorul plantelor, a pietrelor sau a ghivecelor de flori, dupa care vei umple helesteul cu apa. Aceasta idee de amenajare a gradinii va transforma spatiul intr-un loc ideal pentru relaxarea familiei, placut din punct de vedere estetic.

In functie de stilul ales pentru amenajarea gradinii tale, poti alege diferite decoratiuni pentru gradina sau chiar piese de mobilier. Astfel, te poti indrepta catre achizitionarea unui balansoar sau a unei bancute, potrivite atunci cand iti doresti sa organizezi diferite petreceri.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies