(P) 5 elemente de mobilier care îţi pot face viaţa mai uşoară

Mobilierul unei case are darul de a spune povestea acesteia, dar și de a o înfrumuseța și a optimiza pentru traiul zilnic. Mobilierul potrivit te poate ajuta să organizezi mai bine spațiul, fără a fi nevoie de eforturi suplimentare. 

(P) 5 elemente de mobilier care îţi pot face viaţa mai uşoară

Iată care sunt cele mai utile elemente de mobilier pentru viața de zi cu zi și cum le poți integra cel mai bine în stilul casei tale.

Mobila de bucătărie completă 

Mobilierul de bucătărie trebuie ales în funcție de câteva particularități ale spațiului, luând în calcul dimensiunile și stilul casei. Nu trebuie să investești foarte mulți bani în mobilier, pentru că vei putea găsi mobilă de bucătărie ieftină care să te ajute să-ți organizezi spațiul și să te poți descurca cât mai bine în bucătărie.
 
Este important să alegi un mobilier care să-ți permită să stochezi lucrurile după formă și mărime, dar și posibilități cât mai eficiente de a organiza spațiul în funcție de nevoile tale. Sertarele, etajerele și dulapurile spațioase nu ar trebui să lipsească din ansamblul unui mobilier complet de bucătărie.

Dulapurile de tip soldat

Aceste tipuri de dulapuri sunt printre cele mai avantajoase deoarece permit amenajarea pe verticală a lucrurilor, fără a mai fi nevoie să folosești spațiul pe orizontală. Dulapurile soldat sunt caracterizate de înălțimea relativ mare și lățimea mică, lucru care te ajută foarte mult la eficientizarea spațiului. Astfel, dacă ai la dispoziție un spațiu redus, dulapurile soldat îți pot face viața mai ușoară și bucătăria mai spațioasă. 
 
Ar mai trebui să știi faptul că mobilierul modern tip soldat nu mai are închideri frontale, pentru un acces facil. Dacă însă vrei un dulap cu ușă, te va ajuta la păstrarea organizată și în siguranță a alimentelor sau produselor depozitate.
Etajerele și polițele
 
Aceste elemente nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta, deoarece reprezintă accesorii deosebit de utile. Polițele te pot ajuta să organizezi produsele de mici dimensiuni, cum ar fi borcanele de condimente sau micile ustensile de bucătărie. Pe etajere poți amenaja o zonă cu ghivece cu plante specifice aromate, de bucătărie, precum coriandrul sau busuiocul.
 
Insulele de bucătărie

Aceste elemente de mobilier sunt constituite din mici dulapuri cu finisaje sub formă de blat de lucru, iar cel mai important aspect este alegerea unui blat din piatră naturală, lemn sau epoxy. Aceste materiale te vor ajuta să lucrezi eficient pentru prepararea mâncărurilor. Insulele de bucătărie sunt elemente foarte utile de mobilier, însă dezavantajul este acela că ele se potrivesc doar în cazul bucătăriilor mai mari, care dispun de suficient spațiu, mai ales în zona centrală. 
 
Cărucioarele de bucătărie

Aceste elemente sunt destul de nou implementate în bucătării, însă îți oferă spații importante de depozitare și amenajare. În aceste spații poți să depozitezi fructe sau legume, deoarece construcția în sine a cărucioarelor permite o aerisire completă și corectă a produselor.
 
Aceste elemente de mobilier te pot ajuta să faci din bucătărie un spațiu primitor și estetic, dar și unul cu o funcționalitate superioară. Contează foarte mult să identifici nevoile tale de utilizare în cadrul bucătăriei, să știi cât de mult timp vei petrece aici, dacă vei găti sau dacă vei păstra zona pentru relaxare, tocmai pentru a ști exact ce să alegi pentru ca bucătăria ta să-ți poată face viața cu adevărat  mai ușoară. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/TRCJ-87Yoh0

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:30 Numele meu e Riza
  60 min
  07:30 Scorpionul
  90 min
  09:00 In calea fericirii
  120 min
  11:30 Lasa-ma sa zbor
  90 min
  13:00 SURVIVOR Romania
  180 min
  16:00 In calea fericirii
  120 min
  18:00 Pe firul iubirii
  120 min
  20:00 Casatorie cu bucluc
  60 min
  21:00 Scorpionul
  60 min
  22:00 Numele meu e Riza
  60 min
  23:00 Intre tine si rau
  60 min
  00:00 Survivor: ExtraShow
  60 min
  01:00 Pe firul iubirii
  120 min
  03:00 Casatorie cu bucluc
  60 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  45 min
  04:45 Lasa-ma sa zbor
  45 min
  05:30 Intre tine si rau
  60 min
  06:30 Numele meu e Riza
  60 min
Modifică setările cookies