(P) 4 sfaturi pentru organizarea prezentărilor online în vremea pandemiei

(P) 4 sfaturi pentru organizarea prezentărilor online în vremea pandemiei
Data publicarii: 15 Iulie 2020

Pandemia de Covi-19 ne-a dat viața peste cap, iar odată cu ea și bunul mers al lucrurilor în toate domeniile de activitate. Companiile și firmele mai mici s-au văzut puse într-o situație total necunoscută, greu de prevăzut, și au fost nevoite să se adapteze din mers la noile condiții. Astfel, munca de acasă și telemunca au devenit primordiale, iar multe activități s-au mutat în mediul online, pentru a se respecta distanțarea socială și a se reduce riscul contaminării cu noul coronavirus.

Chiar dacă starea de urgență s-a încheiat și au fost luate unele măsuri de relaxare, lucrurile nu au revenit la normal și încă trebuie respectate anumite restricții. Unele dintre acestea se referă la distanțarea socială, precum și la organizarea de activități ce presupun participarea mai multor persoane. Astfel, mediul online este în continuare preferat pentru ședințe, întâlniri de afaceri și prezentări, ceea ce presupune o abordare puțin diferită față de cea cu care eram obișnuiți.

În cazul în care ai de susținut o prezentare online și încă nu știi cum să te pregătești, îți oferim câteva sfaturi care să te ajute.

Notează-ți ideile principale pe care vrei să le abordezi

Întâi de toate, trebuie să-ți faci un plan despre temele pe care le vei prezenta și să-ți notezi ideile principale, în ordinea în care urmează să le abordezi. Oricât talent oratoric ai avea, e bine să pregătești un plan care să te ajute să fii la subiect, evitând pauzele lungi când cauți inspirație.

Pregătește spațiul de unde vei transmite

 

Indiferent că urmează să faci prezentarea de acasă sau de la birou, trebuie să te ocupi și de spațiul de unde vei transmite. În primul rând, fă ordine în cameră, ai grijă ca decorul să fie cât mai puțin încărcat, iar în cadru să apară doar obiectele strict necesare prezentării.Apelează la table magnetice, care sunt foarte utile pentru prezentări, iar dacă folosești un astfel de accesoriu ai grijă să apară complet în cadru iar informațiile pe care le afișezi să fie lizibile pentru interlocutori.

Testează platforma online

În cazul prezentărilor online, platforma utilizată asigură canalul de comunicare, de aceea trebuie să fii sigur că aceasta funcționează impecabil în timpul transmisiei. Platforma trebuie să fie una interactivă, iar alegerea ei se face ținând cont de mai multe criterii. Este vorba de numărul de participanți, numărul de prezentatori, compatibilitatea cu sistemele utilizate, posibilitățile de înregistrare și cele de live streaming, în cazul în care vrei să transmiți prezentarea pe diferite canale precum YouTube, Facebook, Instagram, Twitter etc.

Ai la dispoziție mai multe platforme, dintre care Zoom este cea mai populară în această perioadă, însă indiferent de alegerea făcută, trebuie să te asiguri că știi cum să utilizezi acest instrument.

Fă o repetiție generală

Este bine să începi mai devreme aceste pregătiri, pentru a-ți rămâne timp la final și pentru o repetiție generală. Verifică încă o dată dacă decorul este pregătit, dacă toate lucrurile sunt la locul lor, dacă ai setat pe ecran cadrul potrivit. Nu uita să arunci o privire și în oglindă, ca să te asiguri că ținuta este impecabilă. Apoi, în timpul pe care îl mai ai la dispoziție, fă o repetiție în fața camerei și verifică încă o dată dacă ai la îndemână toate instrumentele necesare pe parcursul prezentării.

Cu siguranță ai văzut pe net cel puțin un „moment vesel” surprins în timpul unor transmisii live, în care-și fac apariția în cadru diferite personaje, fie că e vorba de o pisică, copii jucăuși sau vreo persoană curioasă. N-ai vrea să fii protagonistul unui astfel de moment, așa că nu uita să-ți iei și măsuri de siguranță, ținând la distanță orice ar putea să-ți perturbe prezentarea.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    165 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies