(P) 4 idei inspirate să faci rost de bani în plină criză financiară

(P) 4 idei inspirate să faci rost de bani în plină criză financiară
Data publicarii: 03 Iulie 2020

O criză financiară este unul dintre acele momente ale vieții prin care nu ți-ai dori să treci vreodată, însă trebuie să fii oricând pregătit să-i faci față.

Indiferent că provine de la o diminuare drastică a salariului, de la o afacere care nu a mers sau de la întregul context economic, e bine să ai la îndemână soluții pentru a te putea redresa cât mai repede, întrucât, cu cât criza se prelungește, cu atât scad șansele de-a ieși  cu bine din ea.

Fără a ne dori să ai vreodată ocazia de a le pune în practică, îți oferim câteva idei care te pot ajuta să te menții pe linia de plutire în plină criză financiară.

 

Vinde tot ce nu-ți trebuie

Aceasta este cea mai la îndemână modalitate de a face rost de bani atunci când ai nevoie, fără a depune efort prea mare și fără a investi ceva. Precis că ai în casă și prin gospodărie lucruri pe care nu le-ai mai folosit de mult timp, dar de care ai tot amânat să te desparți. Acestea este momentul oportun să scapi de ele, câștigând astfel și niște bani.

Nu trebuie decât să le „aranjezi” puțin pentru a le da un aspect „mai comercial”, după care să postezi anunțuri pe site-urile de mică publicitate și pe grupurile de vânzări-cumpărări de pe Facebook. Adaugă cât mai multe poze, răspunde la eventuale întrebări din partea celor interesați și fii deschis la negocieri, pentru a-ți crește șansele de-a le valorifica repede.

 

Amanetează obiecte de valoare

Dacă nu vrei neapărat să te desparți de anumite lucruri din casă, care au valoare sentimentală sau îți mai sunt necesare, poți să apelezi la varianta amanetului.

Este vorba de un împrumut pe care îl obții, de cele mai multe ori pe loc, lăsând garanție unul sau mai multe obiecte cu o valoare similară sumei pe care o primești. Acestea sunt evaluate pentru a li se stabili valoarea, iar casa de amanet îți acordă împrumutul pe care trebuie să-l achiți la termenul stabilit, cu comisionul aferent. În cazul în care nu poți returna banii sau nu mai dorești să recuperezi obiectul amanetat, nu este nicio problemă, pentru că tu vei rămâne cu banii, iar casa de amanet cu bunul respectiv.

Dacă locuiești în Sectorul 6, vei găsi cu siguranță o casă de amanet în Crângași, unde să poți obține ușor suma de care ai nevoie.

 

Ia-ți un job part-time

Dacă programul îți permite, poți să-ți mai iei un job, cel puțin temporar, până când vei depăși criza financiară. Gândește-te ce job de acest tip ți s-ar potrivi și cât timp îi poți aloca, apoi studiază ofertele de locuri de muncă în domeniul care te interesează.

De asemenea, poți încerca și o activitate pe cont propriu, dacă ai anumite abilități sau un hobby din care poți câștiga ceva bani în plus.

 

Câștigă bani din ridesharing

De câțiva ani, ridesharing-ul a devenit și în România o soluție pentru cei care vor să câștige niște bani în plus, iar de această oportunitate poți profita și tu.

Ai nevoie de permis de conducere și de mașină proprie, care trebuie să arate decent, iar tot ce-ți rămâne de făcut este să intri în legătură cu o companie de ridesharing și să-ți pui la dispoziție serviciile. Programul este unul foarte flexibil, pentru că poți lucra când vrei și cât vrei, iar cu cât vei conduce mai mult, cu atât câștigul va fi mai mare.  

Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile prin care poți face rost de bani pentru a te redresa rapid în situații de criză, iar cu cât le vei pune mai rapid în practică, cu atât vei scăpa mai ușor de problema financiară.

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Draga mama
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    120 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Sa invingi regretul
    120 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Draga mama
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Draga mama
    120 min
Modifică setările cookies