(P) 3 trucuri utile pentru părinții de gemeni

(P) 3 trucuri utile pentru părinții de gemeni
Citeste mai mult despre: trucuri utile, părinții de gemeni
Data publicarii: 28 Noiembrie 2019

Binecuvântate sunt familiile în care vin pe lume doi copiii deodată. Bucuriile, emoțiile și provăcările sunt duble.

Părinții nu au fost nicicând mai împliniți și se bucură din plin de minunile care au apărut în viața lor.

Nu e ușor atunci când doi devin patru. Este nevoie de un timp de acomodare, de cunoaștere, iar cu răbdare, înțelegere și iubire, vor găsi resurse și energie pentru răzbi de fiecare dată.

 

Cum poți gestiona mai bine situația? Iată câteva trucuri utile, salvatoare pentru voi, părinții de gemeni.

1. PETRECEȚI TIMP DE CALITATE ÎN NOUA FORMULĂ

După ce ajungeți acasă de la maternitate, stați cât mai mult timp împreună! O să vă împrieteniți din ce în ce mai mult cu fiecare zi. Fiind mereu împreună, vor cunoaște și se vor familiariza cu armonia cuibului vostru, pe care ei acum frumos îl completează.

Împărțiți treburile casnice. Cu o bună organizare, nimic nu va fi uitat! Haine curate, mâncare, cumpărături, și alte lucruri cotidiene se vor rezolva mai ușor în doi.

Permite-i tatălui să se ocupe, în egală măsură de schimbatul pampersului, de băiță, de igiena zilnică (năsuc, urechi, guriță). Va pune în practică toate informațiile dobândite  la cursul de puericultură la care ați fost împreună. Lasă-l să asiste atunci când alăptezi!

Procesul în sine necesită răbdare și ai nevoie mare de susținere! În primele săptămâni, până se instalează lactația, ai nevoie de sprijin moral necodiționat și e bine să știi că ai un sprijin de nădejde. 

Ieșiți la plimbare cu cei mici și mergeți în excursii. Frumusețile vieții încep, de obicei, acolo unde se termină zona de confort.  

 

2. FACEȚI ACHIZIȚII PRACTICE

Atunci când ai gemeni, cheltuielile sunt mult mai mari. Sunt nevoi duble, pe care trebuie să le satisfaci cât mai eficient. Achiziționează produse de calitate care să îți ușureze munca.

Pătuț dublu versatil

Este foarte important să alegi un pat potrivit pentru doi copii care vor crește împreună. Fiecare dintre ei are nevoie de spațiu și confort pentru o odihnă bună.

Pătuțul este locul unde bebelușii vor petrece cea mai mare parte a timpului în primele luni. Apoi, chiar dacă odată cu descoperitul mersului va coborî din el din ce în ce mai mult, rămâne piesa de mobilier preferată până pe la 2-3 ani când se va modifica după noile dimensiuni.

 

Cărucior dublu

Plimbările vor fi la ordinea zilei, așa că transportul lor trebuie făcut în condiții de siguranță. Cărucioarele pentru gemeni trebuie să fie ușor de folosit, confortabile și sigure. Investește într-un model care îți oferă posibilitatea de a ajusta poziția de somn, astfel încât să poată fi folosit de la naștere. 

Pe site-ul www.jucarii-online.eu vei găsi o serie de modele potrivite pentru familia voastră. Toate cele prezentate au cadru compact, spătar reglabil în 5 poziții, copertine mari, reglabile, coșuri de cumpărături, huse de ploaie și plase împotriva insectelor.

Sunt ușor de manevrat, putând fi strânse cu o singură mână, ceea ce vă va fi de mare ajutor atunci când mergeți doar unul dintre voi cu ei la plimbare.

 

Hăinuțe 

Nu trebuie să achiziționezi haine în cantitate dublă. Fă un mic stoc cu strictul necesar, cel puțin în primele luni. Ritmul de creștere este unul alert, periodic trec de la o mărime la alta. În cazul în care nu sunt de același gen, optează pentru culori neutre precum galben și verde, care, combinate cu alb, sunt potrivite atât pentru garderoba fetițelor, cât și a băiețeilor. 

 

3. GĂSIȚI TIMP PENTRU VOI 

Deși este destul de greu să faceți asta cu doi copii, încercați pe cât se poate să petreceți timp și doar în doi - 10 minute, 1 oră, 5, nu contează. Atât cât se poate, bucurați-vă din plin de momente de respiro. Aveți mare nevoie și le meritați din plin!

Petreceți după bunul plac, râdeți mult, povestiți, dansați, iubiți-vă. Fiți romantici, nebuni, vă va prinde atât de bine! Veți dobândi forțe proaspete și energie și astfel veți putea face față mai ușor tuturor situațiilor dificile.

Venirea pe lume a copiilor va aduce serioase modificări în viața voastră. Responsabilitățile se vor înmulți considerabil, iar deciziile luate vor fi mult analizate pentru că nu se vor mai raporta doar la doi.

Atunci când devii părinte, în special de gemeni, timpul capătă noi valențe. Deși pare mult mai scurt, va fi cu siguranță infinit mai frumos. Bucură-te de fiecare moment! 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    120 min
    14:45 Pamantul, Soarele si tu
    135 min
    17:00 Imbratisarea ta
    105 min
    18:45 Inima nu minte
    135 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    150 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Aproape de iubire
    166 min
Modifică setările cookies