(P) 3 rețete de gustări delicioase pe care le poți consuma între mese

O dietă sănătoasă, formată atât din mese principale, cât și din gustări între mese, ar trebui să conțină hrană produsă ecologic, bogată în nutrienți și preparată cu grija de a conserva proprietățile ingredientelor. Astfel, ceea ce mâncăm devine principalul factor care contribuie la menținerea unei sănătăți excelente și a stării de bine.

(P) 3 rețete de gustări delicioase pe care le poți consuma între mese

Gustarea este un fel de mâncare servit între mesele principale – dimineața sau la amiază – în scopul asigurării nutrienților necesari pentru a duce la bun sfârșit ziua. În plus, are menirea de a diminua senzația de foame ce survine după ce sistemul digestiv a utilizat mare parte din hrana ingerată la una dintre mesele principale. Includerea gustărilor în programul zilnic este aducătoare de numeroase beneficii, dacă sunt în cantități moderate, corelate cu cantitățile de hrană servite la mesele principale și dacă acestea conțin hrană preparată din ingrediente bio, fără adaosuri sintetice.

Cereale simple sau în amestec cu fructe – Musli

Cerealele ocupă un loc central în dieta umană din vremuri antice. Ele sunt o sursă importantă de nutrienți, precum: proteine, fibre, vitamine (B complex, E), carbohidrați, dar și cantități mici de minerale și fier. Pentru a ne face o idee despre importanța cerealelor în alimentație, este suficient să menționăm că acestea furnizează 75% din calorii și 67% din proteine, fiind cea mai importantă sursă de hrană la nivel global și asigurând 60% din necesarul de calorii și proteine.

Poți consuma cerealele simple, cum ar fi fulgii de porumb (fără sare, zahăr sau alte adaosuri), cu lapte sau suc natural din fructe proaspete. Beneficiezi astfel de o importantă sursă de carbohidrați și proteine care să-și susțină efortul fizic. Pentru cei mici sau pentru cei care preferă o paletă mai largă de arome, cerealele (fulgi de ovăz) în amestec cu fructe sau semințe reprezintă o gustare excelentă, bogată în nutrienți valoroși. Aceste mixuri pot fi consumate ca atare sau combinate cu apă sau cu lapte. Musli este un amestec de fulgi de cereale (ovăz, grâu) cu fructe, ce poate fi servit în combinație cu semințe, nuci sau fructe uscate sau cu lapte.

Oricare ar fi preferințele de aromă și gust, cumpără fulgi de cereale sau musli bio, pentru a evita hrănirea cu produse de calitate îndoielnică, cu aport nutrițional dezechilibrat de prezența zahărului, a conservanților și a aromatizanților artificiali.

Grâu spelta

Este considerată o plantă minune care, spre deosebire de grâul comun al cărui strămoș este, conține o combinație extraordinară de:

vitamine – niacină, A, E, B1, B2;

minerale esențiale – fier, magneziu, calciu și fosfor;

acizi grași;

fibre;

albumină.

Este mai ușor de digerat și mult mai bogat în nutrienți decât grâul normal. De obicei, se găsește sub forma de grâu expandat, putând constitui o excelentă gustare ca atare.

Meiul

Este o plantă din familia Gramineelor, considerată superaliment datorită faptului că are:

conținut ridicat de vitamine – A, B1, B2;

minerale – fosfor, potasiu, magneziu;

enzime digestive – favorizează digestia, combat aciditatea gastrică, împiedică dezvoltarea ciupercilor.

În plus, acest produs nu conține gluten. În mod uzual, se găsește în stare naturală, putând fi gătit prin fierbere și combinat în rețete variate, ori expandat – deci bun de consumat astfel.

Un program zilnic care include 3 mese principale și 2 gustări înseamnă pentru organism o mai bună gestionare a aportului de nutrienți prin evitarea supraalimentării la una dintre mesele principale, un control mai eficient al greutății corporale, un metabolism îmbunătățit, așadar un organism a cărui funcționare este ameliorată semnificativ.

Prin urmare, funcționarea optimă a întregului organism depinde în mod special de calitatea hranei și de servirea acesteia în cantitățile potrivite. Consumul moderat de alimente naturale îți oferă nutrienții care îți asigură funcționarea la parametri optimi a organismului, precum și un sistem imunitar eficient în fața bolilor.

Program PRO 2

 • Luni
 • 06:15 Pazeste-ma de mine!
  75 min
  07:30 Baiatul meu
  90 min
  09:00 In calea fericirii
  120 min
  11:30 Suflete pierdute
  90 min
  13:00 Totul pentru iubire
  120 min
  15:00 Casatorie cu bucluc
  60 min
  16:00 In calea fericirii
  120 min
  18:00 Totul pentru iubire
  120 min
  20:00 Casatorie cu bucluc
  60 min
  21:00 Baiatul meu
  60 min
  22:00 Pazeste-ma de mine!
  60 min
  23:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  00:00 Totul pentru iubire
  120 min
  02:00 Casatorie cu bucluc
  60 min
  03:00 Pazeste-ma de mine!
  60 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:30 Suflete pierdute
  60 min
  05:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  05:30 END OF THE DAY
  0 min
  06:30 Pazeste-ma de mine!
  60 min
Modifică setările cookies