(P) 3 paşi pentru a deschide un service auto mobil

Dacă te pricepi la mecanică sau reparaţii auto, poţi face din pasiunea ta o mică afacere. Atelierele auto sunt destul de frecvente, iar concurenţa cu marile nume ţi-ar putea îngreuna pătrunderea în piaţă.

(P) 3 paşi pentru a deschide un service auto mobil

Există însă o nişă pe care o poţi specula: mecanicul mobil, un serviciu prestat chiar în parcare sau în locul în care o maşină s-a stricat. Îţi prezentăm câţiva paşi pe care trebuie să-i faci înainte de a deschide portierele atelierului tău auto pe roţi.

Obţine documentaţia necesară

Orice serviciu trebuie prestat în conformitate cu reglementările legale în vigoare. Trebuie să fii atent cum vei gestiona afacerea ta, din punct de vedere fiscal.

Totul trebuie să se desfăşoare legal, iar activitatea trebuie înregistrată la Registrul Comerţului. Registrul Auto Român este instituţia care se ocupă cu autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, întreţinere şi reglare a vehiculelor.

În funcţie de serviciile pe care le vei oferi, ai de îndeplinit anumite criterii şi de prezentat o documentaţie. Autorizaţia de funcţionare se obţine după un audit care evaluează capabilitatea tehnică. La 6 luni după obţinerea autorizaţiei, vei trece prin alt audit de supraveghere a menţinerii condiţiilor pentru care ai fost autorizat, după care verificările vor fi anuale.

Investeşte în echipament

După ce ai ales tipurile de servicii pe care le oferi, trebuie să achiziţionezi instrumentele şi echipamentele necesare activității.

Poţi porni la drum cu un turism şi o trusă de scule în portbagaj, însă aria de servicii va fi foarte restrânsă. Ideal ar fi să ai măcar o utilitară pe care să o dotezi corespunzător.

Poţi organiza un atelier mobil cu Storevan, adaptat la forma benei după marcă şi model, cu soluţii optime de rafturi auto, ascensoare şi sisteme de prindere pentru echipamentele necesare.

Începi cu strictul necesar şi, pe măsură ce vin încasările, vei putea investi și în alte instrumente. Pune accent pe siguranţă şi calitatea echipamentelor, deoarece de acestea depinde reuşita serviciilor tale.

Promovează serviciile oferite

Lipsa unui spaţiu în care oamenii să vină pentru a-ţi solicita ajutorul te determină să apelezi la alte strategii de marketing. În primul rând, clienţii mulţumiţi te vor recomanda prietenilor şi, astfel, vei pune bazele unei reţele. Cel mai bun instrument de marketing este chiar utilitara pe care o folosești.

Colantează maşina cu brandul afacerii tale şi datele de contact. Astfel, cei din comunitate vor cunoaşte serviciile pe care le oferi şi îţi vor salva numărul de telefon, pentru orice eventualitate.

La fel de utile sunt conturile de social media: prezenţa pe reţelele de socializare îţi poate aduce notorietate. Cu cât eşti mai vizibil, cu atât vei fi mai cunoscut şi solicitat.

Disponibilitatea unui mecanic auto care se deplasează la locul unde clientul are nevoie e un mare avantaj, fiindcă acesta nu va mai fi preocupat de transportul pe platformă până la service, de programări şi timpi de aşteptare.

Aceleaşi servicii pot fi oferite şi în cazul verificărilor de rutină, revizii periodice şi schimb de ulei şi filtre, în confortul garajului sau în parcarea din faţa casei.

Program PRO 2

 • Joi
 • 05:45 Dincolo de noi
  90 min
  07:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  08:00 Iubire ca in filme
  75 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 In sfarsit, exista Paradis
  135 min
  14:15 Fara privirea ta
  45 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Fara privirea ta
  60 min
  19:00 In sfarsit, exista Paradis
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 In sfarsit, exista Paradis
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  60 min
  04:00 Iubire ascunsa
  60 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  75 min