(P) 3 idei pentru un city break cu bani puțini

Ideea unei vacanțe nu mai este de mult asociată numai cu sejururile de o săptămână, cu pregătiri care mai de care mai complexe și cu un buget adunat prin eforturi, în timp. De când putem circula cu ușurință prin Europa, romanii își organizează tot mai des city break-uri, adică sejururi scurte, ieftine și pe care le poți rezerva destul de aproape de momentul în care ele vor avea loc. 

(P) 3 idei pentru un city break cu bani puțini

În cazul în care vrei să te relaxezi, să rupi rutina și să iei o pauza pentru a-ți încărca bateriile, atunci cu siguranță poți să planifici un city break. Dacă nu ai banii necesari, creditul online este metoda rapidă prin care poți intra în posesia sumei necesare, iar aceasta poate fi returnată în condiții favorabile pentru tine. Te-ai decis să mergi într-un astfel de sejur? Iată 3 idei pentru un city break ieftin și rapid de planificat. 

1. O vacanță La la Milano

Milano este una dintre cele mai populare destinații în rândul turiștilor, atunci când vine vorba de sejururi scurte. Foarte mulți consideră că doua zile sunt suficiente pentru a vizita Capitala Modei și orașul care a dat fotbalului doua dintre cele mai mari cluburi din istorie: AC Milan și Internazionale Milano. De altfel, aceste elemente atrag turiștii ca un magnet, pentru că foarte mulți vor să meargă la un meci pe celebrul stadion San Siro/Meazza. 

Alte obiective pe care nu trebuie să le ratezi sunt Domul, Galleria Vittorio Emanuele al II-lea, Castelul Sforza și Teatro alla Scala. Desigur, toate acestea pot fi vizitate într-un sejur de doua zile, fară mari probleme. Dacă vrei o relaxare completă, nu poți rata oportunitatea de a savura o cafea la una dintre cafenelele primitoare din acest superb oraș italian. Nici berea milaneză nu este de neglijat, iar din punct de vedere culinar trebuie musai să încerci pastele și pizza. 

2. Sejur la Berlin

Capitala Germaniei, Berlinul, este una atipică pentru vestul Europei, dar absolut cuceritoare prin ceea ce are de oferit. La Berlin, poți intra în contact atât cu moștenirea capitalistă a zonei care a fost aflată sub dominația vestică, dar și cu cea comunista, a Berlinului dominat de URSS. 

Orașul este un adevărat mix arhitectural și cultural, iar spiritul său liber contrastează cu ceea ce era, cândva, epicentrul Germaniei naziste. Te poți plimba prin metropolă ore în sir fără să te plictisești, pentru că peisajele iți vor provoca mintea să conștientizeze modul în care trecerea anilor influențează locurile din jurul nostru. Ai ocazia să vizitezi Insula Muzeelor, Poarta Brandenburg, să te întinzi pe celebra pajiște din fața Bundestagului, adică a parlamentului German, dar și să vezi monumentul dedicat victimelor Holocaustului. Dacă mergi la monumentul dedicat victimelor celui de-al doilea război mondial, nu uita că este considerat lipsit de respect să îți faci selfie-uri sau poze în ipostaze amuzante, pentru că acesta este un monument menit să îi facă pe oameni să conștientizeze masacrul care a avut loc. Din punct de vedere culinar, nu rata celebrul currywurst, dar trebuie să te răsfeți și cu câteva halbe de bere germană. 

3. City break la Bruxelles

O altă capitală europeană care te va surprinde prin atmosfera sa ieșită din comun este Bruxelles. Oraș caracterizat de diversitate și de o importanță politică deosebită, dat fiind faptul că acolo se află sediul parlamentului european, Bruxelles te așteaptă cu multă liniște în unele locuri, dar cu agitație în altele. 

Parcuri întinse, o gradină botanică superbă, un centru vechi animat și foarte primitor cu turiștii, toate te vor fermeca atunci când ajungi în capitala Belgiei. Vizitează Piața Mare, celebra statuie Manneken Pis și Atomium. Din punct de vedere al gastronomiei, cartofii prăjiți sunt delicioși, iar ciocolata belgiană este printre cele mai bune din lume.

Așadar, daca vrei să organizezi un city break, orașe precum Milano, Berlin și Bruxelles te așteaptă oricând.

Sursa foto: Pixabay.com

Program PRO 2

 • Joi
 • 06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  75 min
  09:00 Vieti la rascruce
  60 min
  10:00 Intre tine si rau
  105 min
  11:45 Frumoasa si bestiile
  135 min
  14:00 Blind date
  60 min
  15:00 Vieti la rascruce
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Juraminte incalcate
  60 min
  18:00 Blind date
  60 min
  19:00 Frumoasa si bestiile
  120 min
  21:00 Intre tine si rau
  60 min
  22:00 Vieti la rascruce
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Frumoasa si bestiile
  120 min
  02:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  03:00 Juraminte incalcate
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Intre tine si rau
  45 min
  05:00 Blind date
  45 min
  05:45 Juraminte incalcate
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min