La Povestiri adevarate: Actrita Marga Barbu a fost inmormantata cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

La Povestiri adevarate: Actrita Marga Barbu a fost inmormantata cu onoruri militare la Cimitirul Bellu
Citeste mai mult despre: inmormantare, Marga Barbu, Povestiri adevarate
Data publicarii: 03 Aprilie 2009

Marga Barbu a fost condusă vineri, 3 aprilie, pe ultimul drum. Cei care au iubit-o au venit să-i aducă actriţei un ultim omagiu. Marga Barbu a fost înmormântată cu onoruri militare la cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, lângă Mihai Eminescu, în aceeaşi groapă cu soţul ei, prozatorul Eugen Barbu.

Radu, nepotul actriţei, a venit din Franţa special pentru înmormântare. Ştia că în ultima perioadă a vieţii mătuşa lui se izolase şi a rămas surprins când a văzut cât de mulţi oameni au venit să o plângă, să-şi ia rămas bun de la marea actriţă.

La înmormântarea Margăi Barbu a fost prezentă şi Ileana Constantinescu, cea mai bună prietenă a cântăreţului Ion Dolănescu.

Vestea că Marga Barbu a părăsit această lume a căzut ca un trăznet. La doar o zi de la dispariţie, moartea celebrei actriţe a stârnit o serie de întrebări şi controverse. Radu, nepotul Margăi Barbu, sosit din Franţa neagă orice speculaţii legate de moartea mătuşii. “A fost bine îngrijită în spital, s-au ocupat cum trebuie de ea”, a declarat el, ca răspuns la acuzaţiile lui Corneliu Vadim Tudor,un apropiat al marii actriţe, care spune că Marga Barbu a murit de frig în spital, în urma unui edem pulmonar.

Sunt viscolit sufleteşte, sunt răvăşit. Dumnezeu îi ia la El pe cei mai buni dintre noi”, a spus Corneliu Vadim Tudor.

Marga Barbu a fost admirată şi aplaudată timp de cinci decenii. Cu toate acestea s-a stins încet, fără ca nimeni să-şi dea seama. Singurele rude ale Margai Barbu sunt : sora ei Olimpia, mult prea bătrână, bolnavă şi un nepot care trăieşte în Franţa. Marga Barbu a murit singură pe un pat de spital.

Actriţa Margu Barba trebuia să fie înmormântată sâmbătă la Cimitirul Bellu, însă cel care a adorat-o şi lângă care a format un cuplu celebru pe ecran, Florin Piersic, a vrut să-i fie alături pe ultimul drum. „Am iubit-o şi am s-o iubesc toată viaţa mea, cât am să trăiesc”, a mărturisit Florin Piersic.

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies