Gabi Lunca si Romica Puceanu, rivale in dragoste - Afla cum se razbuna o cantareata celebra cand e geloasa - FOTO&VIDEO

Gabi Lunca si Romica Puceanu, rivale in dragoste - Afla cum se razbuna o cantareata celebra cand e geloasa - FOTO VIDEO
Data publicarii: 20 Noiembrie 2011

Duminica, 20 noiembrie, Olivia Steer a prezentat in cadrul emisiunii "Doamne de poveste" detalii exclusive despre rivalitatea existenta intre Romica Puceanu si Gabi Lunca, doua mari doamne ale cantecului romanesc de petrecere. Intre ele isi facuse loc sentmentul geloziei, dar nu pentru ca erau amandoua talentate, ci pentru ca ajunsesera sa fie iubite la un moment dat in viata de catre acelasi barbat: Ion Onoriu.

Mama i-a murit cand ea avea trei ani si jumatate; a crescut in saracie, cu o mama vitrega care a fost rea cu ea. 

De aici isi trag seva cantecele pe care le-a scris despre copiii fara mama si lipsa mamei, cantece care storceau lacrimi ori de cate ori erau ascultate.

Sase trandafiri albi pentru mama ei moarta

"Cand o aduce pe mama in sicriu, direct a pus-o, mi-aduc aminte ca i-a pus o masa acolo in curte si a pus-o cu sicriul deschis si toata lumea venea la ea. Ea era o femeie care era foarte respectata in sat acolo... Si ma duce bunica acasa si atunci o vecina spune "hai cu mine, hai sa mergem la mama ta"! La coltul casei aveam acolo un trandafir mare alb, era inflorit si vecina mea  a luat un cutit mare de la bucatarie de acolo de la noi din spate si a mers si a taiat cativa trandafiri, mi se pare ca 6 trandafir , nu am stiut ca la mort se duce cu sot si mi-a dat acesti trandafiri, i-a pus cu o hartiuta si zice" hai sa-i ducem lu' mama ta". Cand am vazut o pe mama mea a fost groaznic, trageam de ea ,de ce nu se scoala, de ce doarme, cum poate sa doarma mama si plangeau toti in jurul meu, plangea de mama, plangea de mine... Si am zis:  "de ce nu se scoala mama?"! "Nu mai e mama ta", mi-a zis vecina!

Mama vitrega n-a lasat-o sa invete, asa ca a terminat doar sapte clase. S-a angajat muncitor necalificat: sapa santuri. Colegele au observat ca e talentata si se ofereau sa-i faca norma de sapat, numai ca sa le cante. A inceput sa participe la diverse concursuri pe care le-a si castigat, apoi a plecat la sora ei, in Bucuresti. Aici s-a dus direct la radio: marele ei vis era sa cante la radio.

"Imi tremurau picioarele, curgeau apele pe mine, in primul rand pentru ca am intrat unde era dorinta mea de o viata intreaga, 18 ani cat aveam atunci. Acolo am vazut o doamna cu o rochita roza de stamba cu dantela pe la volane, toata era numai volane, sedea greceste, asa cu picioarele sub rochie si injura ca barbatii si mie mi-a ramas in minte comportarea ei. "Ohh, ce urat vorbesti!", dar nu am stiut cine e pana cand am intrebat. "Cum, nu o cunosti, pai e doamna Maria Tanase"!

A cantat un cantec de-al Mariei Lataretu, fara sa stie ca era si aceasta acolo. I-a impresionat pe toti. S-a dus apoi  acasa la Romica Puceanu, care era deja o celebritate si i-a cerut sprijinul sa cante la nunti, unde se castiga foarte bine.


Mai tarziu a aflat ca sunt rivale in dragoste. Romica traise o idila cu instrumentistul Ion Onoriu, care se  indragostise de Gabi Lunca si a ramas cu ea toata viata.

"Ce a fost intre ei, treaba lor, asta era la tinerete, o fi fost o aventura dar pe parcurs Romica a ramas cu un zid intre mine si ea, dar eu nu am stiut de unde, daca eu stiam sigur ca nu aveam treaba si nu ma bagam cu ea!"

Romica Puceanu nu a lasat neplatita polita tradarii infaptuite de Ion Onoriu. A chemat-o la ora 13:00  la restaurant si a imbatat-o. I s-a facut rau. Artista considera ca a facut-o special ca sa nu poata canta, sa-si bata joc de ea.

Intra AICI sa vezi ce-a mai facut doamna Gabi Lunca in ultima vreme, din editii speciale difuzate la "Povestiri adevarate" de-a lungul timpului.


ASCULTA MAI JOS CATEVA MELODII INTERPRETATE DE GABI LUNCA:


Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies